Μεταφορά Mac σε Mac - Μετακινήστε τα σημαντικά δεδομένα Mac

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή μετακίνηση αλληλογραφίας, σελιδοδεικτών, βιβλίου διευθύνσεων, iCal σε νέο Mac

Ο Mac σας περιέχει τόνους προσωπικών δεδομένων, από τα αποθηκευμένα σας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα συμβάντα του ημερολογίου σας. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αυτών των δεδομένων, είτε μόνο για να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας στο χέρι είτε για να μεταφέρετε τα δεδομένα σε ένα νέο Mac, είναι πραγματικά πολύ εύκολο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι πάντα μια διαισθητική διαδικασία.

Έχω συγκεντρώσει λεπτομερείς οδηγίες για τη μετακίνηση αυτών των σημαντικών πληροφοριών στο νέο σας Mac, καθώς και πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων μεμονωμένων εφαρμογών. Εάν πραγματοποιείτε χονδρική μετακίνηση σε νέο Mac με τα δεδομένα σας, πιθανότατα θα βρείτε χρησιμοποιώντας τον Βοηθό μετεγκατάστασης, ο οποίος περιλαμβάνεται στο OS X ως μία από τις ευκολότερες μεθόδους.

Αν προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα Mac και έχετε επανεγκαταστήσει το OS X σε μια νέα μονάδα δίσκου ή διαμέρισμα, τότε ίσως θέλετε να μετακινήσετε μερικά σημαντικά αρχεία, όπως το ταχυδρομείο, τους σελιδοδείκτες, τις ρυθμίσεις ημερολογίου και τη λίστα επαφών σας.

01 του 06

Μετακίνηση της Apple Mail: Μεταφέρετε το Apple Mail σας σε νέο Mac

Ευγενική προσφορά της Apple

Η μετακίνηση του Apple Mail σε νέο Mac ή σε μια νέα, καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος, μπορεί να φαίνεται σαν μια δύσκολη εργασία, αλλά στην πραγματικότητα απαιτεί μόνο την αποθήκευση τριών στοιχείων και τη μεταφορά τους στον νέο προορισμό.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να εκτελέσετε την κίνηση. Η μακράν η πιο εύκολη και πιο συχνά προτείνεται μέθοδος είναι η χρήση της Βοήθειας Migration της Apple . Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλά στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα στον Βοηθό Μετανάστευσης. Η προσέγγισή του είναι ως επί το πλείστον όλα ή τίποτα όταν πρόκειται για τη μετακίνηση δεδομένων.

Εάν επιθυμείτε μόνο να μετακινήσετε τους υπάρχοντες λογαριασμούς Apple Mail στον νέο Mac σας, αυτή η συμβουλή μπορεί να είναι μόνο που χρειάζεστε. Περισσότερο "

02 του 06

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή μετακίνηση σελιδοδεικτών σε ένα νέο Mac

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το Safari, το δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης ιστού της Apple, έχει πολλά να το κάνει. Είναι εύκολο στη χρήση, γρήγορο και ευέλικτο και συμμορφώνεται με τα πρότυπα του ιστού. Έχει, ωστόσο, ένα ελαφρώς ενοχλητικό χαρακτηριστικό ή πρέπει να πω ότι δεν διαθέτει ένα χαρακτηριστικό: έναν βολικό τρόπο εισαγωγής και εξαγωγής σελιδοδεικτών.

Ναι, υπάρχουν επιλογές " Εισαγωγή σελιδοδεικτών" και "Εξαγωγή σελιδοδεικτών" στο μενού "Αρχείο Safari". Αλλά αν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ αυτές τις επιλογές Εισαγωγής ή Εξαγωγής, πιθανότατα δεν πήρατε αυτό που περιμένατε. Η μέθοδος που περιγράφεται σε αυτό το άρθρο καθιστά εύκολη την αποθήκευση και επαναφορά σελιδοδεικτών Safari .

Αυτή η μέθοδος θα πρέπει να λειτουργεί για σχεδόν οποιαδήποτε έκδοση του Safari και του Mac OS που επιστρέφει μέχρι το Safari 3 το οποίο ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2007. Περισσότερα »

03 του 06

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή μεταφορά των επαφών του βιβλίου διευθύνσεων σε νέο υπολογιστή Mac

Ευγενική προσφορά της Apple

Έχετε ξοδέψει πολύ χρόνο για να δημιουργήσετε τη λίστα επαφών του βιβλίου διευθύνσεων, οπότε γιατί δεν το υποστηρίζετε; Σίγουρα, η Μηχανή Ώρας της Apple θα δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας για τη λίστα επαφών σας, αλλά δεν είναι εύκολο να επαναφέρετε μόνο τα δεδομένα του Βιβλίου διευθύνσεων από ένα αντίγραφο ασφαλείας του Time Machine.

Η μέθοδος που πρόκειται να περιγράψω θα σας επιτρέψει να αντιγράψετε τη λίστα επαφών του Βιβλίου διευθύνσεων σε ένα μόνο αρχείο το οποίο μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε σε άλλο Mac ή να το χρησιμοποιήσετε ως αντίγραφο ασφαλείας.

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί για επαφές βιβλίου διευθύνσεων που επιστρέφουν στο OS X 10.4 (και λίγο νωρίτερα επίσης). Όπως και τα στοιχεία επαφών από το OS X Mountain Lion και αργότερα. Περισσότερο "

04 του 06

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή μετακίνηση των ημερολογίων iCal σε νέο υπολογιστή Mac

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Αν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή ημερολογίου iCal της Apple, τότε πιθανόν να έχετε πολλά ημερολόγια και συμβάντα για παρακολούθηση. Διατηρείτε ένα αντίγραφο ασφαλείας αυτών των σημαντικών δεδομένων; Το Time Machine δεν μετράει. Σίγουρα, η Μηχανή Ώρας της Apple θα δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για τα ημερολόγιά σας iCal, αλλά δεν είναι εύκολο να επαναφέρετε μόνο τα δεδομένα iCal από ένα εφεδρικό αντίγραφο του Time Machine.

Ευτυχώς, η Apple παρέχει μια απλή λύση για να αποθηκεύσετε τα ημερολόγια iCal, τα οποία στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως αντίγραφα ασφαλείας ή ως έναν εύκολο τρόπο μετακίνησης των ημερολογίων σας σε άλλο Mac, ίσως το νέο iMac που μόλις αγοράσατε.

Το ημερολόγιο έχει υποστεί μερικές αλλαγές κατά τη διάρκεια των ετών που απαιτούν λίγες διαφορετικές μεθόδους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και μετακίνησης των δεδομένων που χρησιμοποιεί η εφαρμογή Ημερολόγιο ή η προηγούμενη iCal επανάληψη. Η διαδικασία δεν είναι διαφορετική, αλλά σας καλύπτουμε από το OS X 10.4 μέχρι τις τρέχουσες εκδόσεις του macOS. Περισσότερο "

05 του 06

Μετακίνηση του μηχανήματος ώρας σε νέο σκληρό δίσκο

Ευγενική προσφορά της Apple

Ξεκινώντας με το Snow Leopard (OS X 10.6.x), η Apple απλοποίησε αυτό που απαιτείται για να μεταφέρουμε με επιτυχία ένα backup Time Machine. Εάν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, μπορείτε να μετακινήσετε το τρέχον αντίγραφο ασφαλείας του Machine Time σε νέο δίσκο. Το Time Machine θα έχει τότε αρκετό χώρο για να αποθηκεύσει μεγαλύτερο αριθμό αντιγράφων ασφαλείας μέχρι να γεμίσει τελικά τον διαθέσιμο χώρο στη νέα μονάδα.

Η διαδικασία είναι απλή που απαιτεί τη μορφοποίηση της νέας μεγαλύτερης μονάδας Time Machine, αντιγράψτε τον παλιό φάκελο εφεδρείας Time Machine στη νέα μονάδα και, στη συνέχεια, ενημερώστε το Time Machine, το οποίο οδηγεί σε χρήση για τα επόμενα αντίγραφα ασφαλείας. Περισσότερο "

06 του 06

Χρησιμοποιήστε τον Βοηθό μετεγκατάστασης για να αντιγράψετε δεδομένα από ένα προηγούμενο λειτουργικό σύστημα

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Ο βοηθός μετανάστευσης της Apple διευκολύνει την αντιγραφή δεδομένων χρήστη, λογαριασμών χρηστών, εφαρμογών και ρυθμίσεων υπολογιστή από προηγούμενη έκδοση του OS X.

Ο Migration Assistant υποστηρίζει πολλούς τρόπους μεταφοράς των απαραίτητων δεδομένων στη νέα σας εγκατάσταση του OS X. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται σε αυτόν τον οδηγό θα σας επιτρέψει να μεταφέρετε δεδομένα από έναν υπάρχοντα τόμο δίσκου εκκίνησης Mac που περιέχει μια παλαιότερη έκδοση του OS X σε μια νέα εγκατάσταση που είναι που βρίσκεται είτε σε νέο Mac είτε σε χωριστή ένταση μονάδας δίσκου στον ίδιο υπολογιστή. Περισσότερο "