Συμβουλές για καλύτερο έλεγχο της ιδιωτικής ζωής σας στο διαδίκτυο

Ηλεκτρονικό Απόρρητο. Υπάρχει κάτι τέτοιο πια; Οι περισσότεροι από εμάς βρίσκονται σε ένα από τα δύο στρατόπεδα. Έχουμε δεχθεί είτε την πιθανότητα να αγοραστούν και να πωληθούν και να προβληθούν τα προσωπικά μας στοιχεία από οποιονδήποτε, είτε πιστεύουμε ότι έχουμε το δικαίωμα και το καθήκον να ελέγξουμε πώς χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες μας και ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές.

Εάν βρίσκεστε στο δεύτερο καταυλισμό, πιθανόν να διαβάσετε αυτό το άρθρο επειδή θέλετε να μάθετε πώς να ελέγχετε καλύτερα το απόρρητό σας στο διαδίκτυο.

Εδώ είναι 5 συμβουλές για να σας βοηθήσει να ελέγξετε καλύτερα την ιδιωτική σας ζωή Online:

1. Ανώνυμα με προσωπικό VPN

Ένα από τα μεγαλύτερα βήματα που μπορείτε να κάνετε για την προστασία του ιδιωτικού σας απορρήτου είναι να αποκτήσετε μια προσωπική υπηρεσία VPN από έναν πάροχο VPN. Ένα VPN είναι μια κρυπτογραφημένη σύνδεση που κρυπτογραφεί όλη την κυκλοφορία του δικτύου σας και παρέχει άλλες δυνατότητες όπως η δυνατότητα περιήγησης στο Internet από μια διεύθυνση IP με εξουσιοδότηση.

Για άλλους λόγους, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα προσωπικό VPN, ανατρέξτε στο άρθρο μας: Γιατί χρειάζεστε ένα προσωπικό VPN .

2. Εκτελέστε μια Γενική Επανόρθωση στο Facebook

Ανάλογα με το πόσο το χρησιμοποιείτε, το Facebook είναι σαν ένα ζωντανό ημερολόγιο της ζωής σας. Από αυτό που σκέφτεστε σωστά αυτό το λεπτό, στην τρέχουσα θέση σας, το Facebook μπορεί να είναι μια σχεδόν παντογνώστης πηγή προσωπικών πληροφοριών.

Αν, όπως και πολλοί άνθρωποι εκεί έξω, έχετε ρυθμίσει τις ρυθμίσεις απορρήτου σας όταν έχετε συνδεθεί για πρώτη φορά στο Facebook και ποτέ δεν κοιτάξατε πίσω, θα πρέπει να εξετάσετε την αναμόρφωση της ιδιωτικής ζωής.

Οι ρυθμίσεις περί απορρήτου του Facebook και οι όροι και οι όροι τους έχουν αλλάξει πολύ από την πρώτη είσοδός σας και ενδέχεται να λείψετε από κάποιες από τις επιλογές opt-out που έχετε στη διάθεσή σας, αν δεν έχετε ξαναεπισκεφτεί τις ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook κάποια στιγμή.

Ελέγξτε τα άρθρα μας σχετικά με το πώς να δώσετε στον λογαριασμό σας στο Facebook ένα makeover απόρρητο και επίσης πώς να εξασφαλίσετε το Facebook Timeline σας για μερικές εξαιρετικές συμβουλές.

3. Αποκλεισμός όλων των δυνατοτήτων

Θέλετε περισσότερα SPAM στον λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Οι πιθανότητες είναι ότι η απάντηση δεν είναι και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να εξαιρεθείτε από όλα αυτά τα "πλαίσια που θέλετε να σας στείλουμε προσφορές"; τα πλαίσια ελέγχου που βλέπετε όταν εγγράφεστε σε έναν ιστότοπο.

Αν σέρνεται ότι βλέπετε διαφημίσεις για πράγματα που έχετε αναζητήσει σε άλλον ιστότοπο στον ιστότοπο που βλέπετε αυτήν τη στιγμή, ίσως θελήσετε να εξαιρεθείτε από την παρακολούθηση διαφημίσεων μεταξύ ιστοτόπων. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω προτιμήσεων στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας. Θα σας δείξουμε πώς να ρυθμίσετε αυτό το θέμα σε σχεδόν κάθε σημαντικό πρόγραμμα περιήγησης στο άρθρο μας. Πώς να εγκαταστήσετε δεν παρακολουθείτε στο πρόγραμμα περιήγησης στο Web .

Σημείωση : η αλλαγή αυτής της ρύθμισης δεν αναγκάζει κανένα ιστότοπο να ανταποκριθεί στις επιθυμίες σας, αλλά τουλάχιστον τους ενημερώνει για τις προτιμήσεις σας.

4. Dodge Junk Email

Κάθε φορά που εγγράφεστε σε έναν ιστότοπο, είναι δεδομένο ότι πρέπει να του δώσετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εγγραφείτε.

Εάν προσπαθείτε να διατηρήσετε το επίπεδο SPAM σας υπό έλεγχο και να διατηρήσετε λίγο ιδιωτικό απόρρητο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης για εκείνες τις ιστοσελίδες που καταχωρίζετε σε εκείνες που δεν προγραμματίζετε να επανέρχεστε τακτικά. Διαθέσιμες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι διαθέσιμες από παρόχους όπως το Mailinator και άλλοι.

5. Απενεργοποιήστε τις εικόνες σας

Συχνά δεν σκέφτομαι την τοποθεσία μας ως κάτι που πρέπει να διατηρήσουμε ιδιωτικό, αλλά η τρέχουσα τοποθεσία σας μπορεί να είναι ευαίσθητες πληροφορίες, ειδικά αν είστε διακοπές ή σπίτι μόνος. Αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να είναι πολύτιμες για όποιον θέλει να σας βλάψει ή να σας κλέψει.

Η τοποθεσία σας μπορεί να σας παρέχεται χωρίς γνώση μέσω των μεταδεδομένων των εικόνων που έχετε τραβήξει στο smartphone σας. Αυτές οι πληροφορίες, επίσης γνωστές ως γεωγραφική σήμανση, μπορούν να βρεθούν σε κάθε φωτογραφία που έχετε τραβήξει με το smartphone σας. Διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με το γιατί οι Stalkers αγαπούν τα Geotags σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με τους Geotags.