Γιατί οι Stalkers αγαπούν τους Geotags σας

Μάθετε γιατί ο έλεγχος κατά την παραμονή σας μπορεί να είναι κακή ιδέα

Οι σκοπευτές δεν χρειάζεται πλέον να σέρνουν γύρω από τις γωνίες για να σας ακολουθήσουν. Οι Geo-Stalkers μπορούν τώρα να ανακαλύψουν την τύχη σας ακολουθώντας το ίχνος των ψηφιακών πεταλούδων που τους αφήνετε μέσω των γεωγραφικών σας ετικετών που έχουν αναρτηθεί στο Facebook , το Twitter και άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες κοινωνικών μέσων και από τα δεδομένα geotag ενσωματωμένα στις φωτογραφίες που έχουν ληφθεί στο smartphone σας.

Υποστηρίξαμε αργά από το Facebook, το Foursquare , την Apple και άλλους για να δώσουμε την τρέχουσα τοποθεσία μας χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες για την τοποθέτηση ετικετών τοποθεσίας . Σίγουρα, μπορούμε να παρακολουθήσουμε τους φίλους μας κάτω και να πάρουμε συγκεκριμένα κουπόνια που αποστέλλονται στο τηλέφωνό μας μόλις περπατήσετε σε ένα κατάστημα αλλά με ποιο κόστος για την προσωπική μας ασφάλεια;

Η γεωγραφική ταξινόμηση της θέσης σας αποκαλύπτει πολλές πληροφορίες σχετικά με εσάς, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν από τους αστυνομικούς, τους ιδιωτικούς ανακριτές και τους κλέφτες. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πράγματα που αποκαλύπτετε για τον εαυτό σας όταν κάνετε geotag την τοποθεσία σας:

Η σήμανση της τρέχουσας τοποθεσίας σας είναι κακή ιδέα

Αυτό είναι ένα προφανές κομμάτι δεδομένων που γνωρίζουμε ότι παρέχεται όταν εμείς οι ίδιοι οι γεωγραφικοί δείκτες. Οι γεωγραφικοί σας δείκτες λένε σε κάποιον τόσο που βρίσκεστε όσο και πού δεν είστε. Εάν έχετε κάνει check in στο αγαπημένο σας εστιατόριο ενώ βρίσκεστε σε διακοπές, τότε μαντέψτε τι; Δεν είστε σπίτι. Εάν ο φίλος σας εγκατέλειψε το λογαριασμό του στο Facebook που είχε συνδεθεί στο τηλέφωνο του που μόλις κλαπεί , τότε οι κλέφτες που έλαβαν το τηλέφωνό του τώρα γνωρίζουν ότι είστε ένας πολύ εύκολος στόχος, αφού είστε 'check-in' σε μια αίθουσα πίτσα, .

Το ιστορικό τοποθεσίας μπορεί να σας καταστήσει ευάλωτο

Το ιστορικό τοποθεσίας καταγράφεται καθώς μετακινείτε από τόπο σε τόπο. Το ιστορικό τοποθεσίας μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τους αστυνομικούς ή τους ανακριτές επειδή τους λέει πού μπορούν να σας βρουν και πότε είναι πιθανό να βρίσκεστε σε τοποθεσίες που συνηθίζετε συχνά. Εάν κάνετε check-in στο ίδιο καφενείο κάθε Τρίτη, τότε ίσως ξέρουν πού θα είστε την επόμενη Τρίτη.

Το ιστορικό τοποθεσίας σας αποκαλύπτει τις αγοραστικές σας συνήθειες, τα ενδιαφέροντά σας, τις εκδηλώσεις σας, τις δουλειές σας και τους συνανθρώπους σας (όταν ελέγχετε τους άλλους που είναι μαζί σας ή σας κάνουν να σας εντοπίσουν).

Όπου τραβήξατε φωτογραφία παρουσιάζει περισσότερο από το χαμόγελό σας

Μερικοί άνθρωποι πιθανότατα δεν γνωρίζουν ότι το κινητό τους τηλέφωνο ή η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή τους καταγράφει πληροφορίες γεωγραφικής θέσης κάθε φορά που κάνουν μια φωτογραφία. Η γεωγραφική σήμανση μιας φωτογραφίας φαίνεται αρκετά αβλαβή σωστή; Λανθασμένος!

Η γεωγραφική απεικόνιση, η οποία δεν εμφανίζεται στην πραγματική εικόνα, αλλά αποτελεί μέρος των «μεταδεδομένων» της εικόνας, μπορεί να προβληθεί και να εξαχθεί. Αν οι εγκληματίες αποκομίσουν τις πληροφορίες τοποθεσίας από την εικόνα που δημοσιεύσατε σε μια ηλεκτρονική πύλη πώλησης ή δημοπρασίας, τότε γνωρίζουν τώρα την ακριβή θέση GPS του στοιχείου στην εικόνα που έχετε σπάσει. Εάν το στοιχείο είναι υψηλής αξίας, τότε μπορεί να έρθουν και να το κλέψουν.

Τα δεδομένα γεωγραφικής θέσης για τις περισσότερες εικόνες αποθηκεύονται στο αρχείο εικόνας σε μορφή γνωστή ως EXIF ​​(Exchangable Image File Format). Η μορφή EXIF ​​έχει τοποθεσίες κράτησης θέσης για πληροφορίες GPS που καταγράφονται συχνά καθώς τραβάτε φωτογραφία με το smartphone σας. Τα δεδομένα θέσης μπορούν να εξαχθούν από εφαρμογές προβολής EXIF, όπως το πρόσθετο EXIF ​​Viewer Firefox ή μέσω μιας εφαρμογής όπως EXIF ​​Wizard για το iPhone ή του Jpeg EXIF ​​Viewer για Android

Ίσως θελήσετε να κατεβάσετε μία από τις παραπάνω εφαρμογές για να δείτε αν οι φωτογραφίες σας έχουν ενσωματωμένες γεωγραφικές ετικέτες.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας;