Βελτιώστε την ασφάλεια του iPad σας με αυτές τις συμβουλές

Γυρίστε το iPad σας σε ένα φρούριο πληροφοριών για κινητά

Πιθανότατα να χρησιμοποιείτε το iPad σας τόσο πολύ όσο και περισσότερο από το Laptop ή το MacBook, αλλά είναι τόσο ασφαλές όσο ο φορητός υπολογιστής σας, ή έχετε αφήσει ευρύτατα ανοικτό ακόμη και χωρίς έναν απλό κωδικό πρόσβασης για να το προστατεύσετε;

Εάν αφήσετε το iPad σας σε μια καμπίνα ή σε ένα αεροδρόμιο, πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι όποιος το βρίσκει δεν θα είναι σε θέση να συγκεντρώσει το τεράστιο θησαυρό των πληροφοριών που μπορεί να έχετε αφήσει πάνω του χωρίς προστασία;

Υπάρχουν μερικά εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε να βελτιώσετε την ασφάλεια του iPad σας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές συμβουλές για να μετατρέψετε το iPad σας σε ένα φρούριο με πληροφορίες σχετικά με τις κινητές πληροφορίες:

Δημιουργήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και κρυπτογραφήστε τα δεδομένα σας

Ένα από τα πρώτα βήματα για την εξασφάλιση του iPad σας είναι η δημιουργία ενός κωδικού πρόσβασης για να τον κλειδώσετε έτσι ώστε αν κάποιος κλέψει ότι δεν θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας. Ο ορισμός κωδικού πρόσβασης ενεργοποιεί επίσης την κρυπτογράφηση δεδομένων. Επιπλέον, θα πρέπει να επιλέξετε την επιλογή ισχυρού κωδικού πρόσβασης επειδή ο τετραψήφιος αριθμητικός κωδικός είναι πολύ απλός για να είναι αποτελεσματικός. Ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο ενίσχυσης του κωδικού πρόσβασης iOS για πλήρεις οδηγίες.

Lojack το iPad σας

Μια άλλη λειτουργία που θα πρέπει να ενεργοποιήσετε εκτός του πλαισίου είναι η εφαρμογή Find my iPad . Βρείτε το iPad μου επιτρέπει στο iPad να αναμεταδίδει την τοποθεσία του σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής. Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένες τις υπηρεσίες εντοπισμού θέσης ώστε το iPad να γνωρίζει την τοποθεσία του και το iPad σας πρέπει να είναι συνδεδεμένο σε ασύρματο δίκτυο για να επικοινωνεί με τις υπηρεσίες της Apple που ελπίζουμε να σας πω όπου και αν βρίσκεστε.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία αυτοκαταστροφής κατά της παραβίασης (Remote Wipe)

Εάν έχετε ευαίσθητα δεδομένα στο iPad σας και ταξιδεύετε πολύ, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτοκαταστροφής του iPad . Αυτή η ρύθμιση θα σκουπίσει αυτόματα όλα τα δεδομένα στο iPad σας σε περίπτωση που ο λάθος κωδικός θα εισαχθεί περισσότερο από έναν καθορισμένο αριθμό φορές. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης αυτής της λειτουργίας, ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με την ενεργοποίηση της ρύθμισης " Αποτυχία κωδικού πρόσβασης " (τρόπος αυτόματης καταστροφής ήχου ψύξης) του iPad .

Αποτρέψτε την απενεργοποίηση του Find my iPad

Το πρώτο πράγμα που θα έκανε ένας κτηνωτός κλέφτης iPad αφού έκλεψε το iPad θα ήταν να απενεργοποιήσει την εφαρμογή Find my iPad και να απενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας. Μπορείτε να τους εμποδίσετε να το κάνετε αυτό ενεργοποιώντας τους περιορισμούς και αλλάζοντας μερικές ρυθμίσεις που αναφέρονται στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο αποτροπής κλέφτων από την απενεργοποίηση του Find My iPad .

Πείτε στο Siri να μην μιλήσετε ποτέ με τους αλλοδαπούς

Ενώ η καινοτομία του Siri μπορεί να έχει φθαρεί για πολλούς, οι πιθανότητες είναι ότι έχετε ενεργοποιήσει τον προσωπικό βοηθό Siri και ίσως επιτρέπετε στο Siri να παρακάμψει την ασφάλεια κλειδώματος της οθόνης σας για ορισμένες λειτουργίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια. Ελέγξτε το άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο εξασφάλισης του βοηθού σας Siri, οπότε η Siri δεν θα επιτρέψει στους ξένους να έχουν πρόσβαση στις επαφές σας και άλλες πληροφορίες στο iPad σας.

Χρησιμοποιήστε ένα προσωπικό VPN για να προστατεύσετε την κυκλοφορία δικτύου σας

Το iPad σας έχει τη δυνατότητα σύνδεσης και χρήσης ενός Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου (VPN). Τα δίκτυα VPN παρέχουν έναν κρυπτογραφημένο τοίχο που βοηθά στην προστασία της κυκλοφορίας του δικτύου από τους χάκερ και τους υποκλοπών. Το VPN αποτελούσε πολυτέλεια που συνδέεται μόνο με μεγάλες εταιρείες οι οποίες παρέχουν ασφαλή πρόσβαση VPN στους υπαλλήλους τους για πρόσβαση στα εταιρικά τους δίκτυα. Τώρα, με την εμφάνιση των φτηνών προσωπικών υπηρεσιών VPN όπως WiTopia και StrongVPN, ο μέσος Joe μπορεί να αντέξει την πρόσθετη ασφάλεια που παρέχει ένα VPN. Διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με το γιατί χρειάζεστε ένα προσωπικό VPN για περισσότερες λεπτομέρειες.