Αναθεώρηση προϊόντος: Κάρτα συσκευών ασφαλείας Canary All-in-One

Ένα πουλί ασφαλείας με διαφορετικό φτερό

Είναι δύσκολο να βάλουμε τα Κανάρια σε μια ενιαία κατηγορία προϊόντων. Είναι μια κάμερα ασφαλείας IP; Ναι, αλλά παρακολουθεί επίσης την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας και έχει ορισμένα χαρακτηριστικά που συνήθως συνδέονται με ένα σύστημα οικιακής ασφάλειας. Κανάρια δεν είναι σίγουρα το μέσο πουλί σας.

Η Canary φαίνεται να είναι μία από τις πρώτες καταχωρίσεις για τον καθορισμό του νέου χώρου προϊόντος των συσκευών οικιακής ασφάλειας "all-in-one". Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει το Piper και το Guardzilla της iControl Networks, για να αναφέρουμε μερικά παρόμοια προϊόντα.

Πριν να δημιουργήσετε ακόμη και το Κανάρια, έχετε την αίσθηση ότι πολλή σκέψη πήγε σε αυτό το προϊόν. Καθώς απομακρύνετε το Κανάρια από τη συσκευασία του, αισθάνεστε σαν να αποκλείετε ένα προϊόν με την επωνυμία της Apple λόγω της προσοχής στη λεπτομέρεια. Από τον τρόπο που ο φακός της κάμερας προστατεύεται από ένα προσαρμοσμένο πλαστικό κάλυμμα, με τον τρόπο που το καλώδιο ρύθμισης είναι τυλιγμένο σε σφιχτή σπείρα, η Canary θέλει να γνωρίζετε ότι αυτό το προϊόν είναι πολύ περισσότερο από απλώς ένα run-of- κάμερα ασφαλείας.

Έχω επανεξετάσει κάποιες κάμερες ασφαλείας IP στο παρελθόν, αλλά κανένας όπως ο Κανάρια. Οι εφευρέτες του είχαν σαφώς προσδοκίες να δημιουργήσουν μια συσκευή που θα μπορούσε να παρακολουθεί περισσότερες πτυχές του σπιτιού σας παρά μόνο ποιος περπατάει στην πόρτα.

Εγκατάσταση και ρύθμιση

Από την αποσυμφόρηση για να παρακολουθήσετε ζωντανό βίντεο στο τηλέφωνό μου, η εγκατάσταση του Canary χρειάστηκε περίπου 10 λεπτά. Οι οδηγίες συνίστανται κυρίως στο να συνδέσετε το Canary στον τοίχο, να κατεβάσετε την τελευταία εφαρμογή του Canary στο τηλέφωνό σας, να συνδέσετε το Canary στο τηλέφωνό σας με το καλώδιο συγχρονισμού ήχου (ή μέσω Bluetooth σε ορισμένες νεότερες εκδόσεις του υλικού) ενημερώνεται και διαμορφώνεται.

Μόλις η εφαρμογή του Canary σας ενημερώσει ότι όλα έχουν ρυθμιστεί, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας για να παρακολουθήσετε ζωντανά βίντεο, ηχογραφημένα κλιπ από ανιχνευόμενη δραστηριότητα και επίσης να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία, την υγρασία και τη συνολική ποιότητα αέρα του σπιτιού σας .

1. Χαρακτηριστικά κάμερας ασφαλείας του Κανάρια

Εδώ είναι οι πρώτες εντυπώσεις μου από το Κανάρια, εξετάζοντας αυστηρά τις πτυχές της κάμερας ασφαλείας της συσκευής:

Ποιότητα εικόνας

Το Κανάρια προσφέρει μια ευρεία γωνία πανοραμική θέα ό, τι βρίσκεται μπροστά του. Όπου και αν αποφασίσετε να τοποθετήσετε το Κανάριό σας, θα το θέλετε να βρίσκεται κοντά στην άκρη οποιασδήποτε πλατφόρμας (τραπέζι, ράφι κ.λπ.) που το τοποθετείτε ή αλλιώς το κάτω τμήμα του πλαισίου εικόνας σας πρόκειται απλώς να δείξει πολλά τραπέζια, δεν έχει καμία ρύθμιση για κλίση, έχει γίνει για να πάει σε μια επίπεδη επιφάνεια.

Προκειμένου να προσφέρει στους θεατές μια πανοραμική θέα του δωματίου, ο φακός του Canary έχει αρκετά αξιοσημείωτο "fisheye" βλέμμα σε αυτό, με τις τυπικές στρεβλώσεις ακμής και καμπύλη εικόνας που αυξάνεται καθώς τα αντικείμενα κινούνται πιο μακριά από το κέντρο της εικόνας. Το καλό μέρος του συμβιβασμού είναι ότι μπορείτε να δείτε πολύ περισσότερα από το δωμάτιο από ό, τι θα μπορούσατε χωρίς τον πανοραμικό φακό ψαριού-οφθαλμού.

Η ίδια η εικόνα είναι 1080p , η εστίαση είναι σταθερή και, ως εκ τούτου, οι λεπτομέρειες των εικόνων είναι απότομες. Όταν δεν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία νυχτερινής όρασης, η ποιότητα των χρωμάτων φαίνεται να είναι τόσο καλή όσο πολλές ειδικές κάμερες ασφαλείας που έχω δει.

Το Κανάρια διαθέτει επίσης μια αρκετά σταθερή λειτουργία νυχτερινής όρασης, μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα πότε η μονάδα βρίσκεται σε λειτουργία νυχτερινής όρασης από τους αποκαλυπτικούς εκπομπούς υπέρυθρης ακτινοβολίας που περιβάλλουν την κάμερα και παρέχουν το φως IR που απαιτείται για να φωτιστεί η σκηνή. Μπορείτε επίσης να ακούσετε ένα μικρό κλικ στην κάμερα όταν η νυχτερινή όραση είναι ενεργοποιημένη και όταν αυτή είναι επίσης αποσυνδεδεμένη.

Η ομοιομορφία της εικόνας της νυχτερινής όρασης ήταν εξαιρετική, δεν υπήρχε φανερό "hot spot" τύπου φακό, όπως συμβαίνει με κάποιες άλλες κάμερες νυχτερινής όρασης, όπου το κέντρο είναι άσπρο ζεστό, αλλά οι άκρες είναι σκοτεινές και θολές. Η εικόνα του Κανάρια φαινόταν εξαιρετική και στις λειτουργίες ημέρας και νύχτας.

Ποιότητα ήχου

Η ποιότητα ήχου του ηχογραφημένου ήχου φαινόταν καλή, ίσως λίγο πολύ καλή καθώς κατέλαβε το σκίσιμο από τη μονάδα κλιματισμού που μπορούσε να ακουστεί στον ήχο, ωστόσο, αυτός ο λευκός θόρυβος δεν φαινόταν να εμποδίζει την ικανότητα της μονάδας να επιλέγει την ομιλία όσων βρίσκονται στην περιοχή του μικροφώνου των Κανάριων

Συνολικά, η ποιότητα του ήχου φάνηκε καλή για τα καθήκοντα για τα οποία προορίζεται αυτό το σύστημα. Ένα χαρακτηριστικό που έχουν κάποιες άλλες κάμερες που θα ήταν μια ωραία προσθήκη στο σύνολο χαρακτηριστικών του Κανάρια είναι μια λειτουργία "talk-back" όπου το άτομο που παρακολουθεί από απόσταση μπορεί να επικοινωνήσει με το άτομο στην κάμερα. Αυτό είναι πρακτικό σε σενάρια όπως αλληλεπιδράσεις τύπου κουδουνιών ή για έλεγχο σε άτομα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ίσως οι Κανάριοι λαοί να το θεωρήσουν ως ένα χαρακτηριστικό που προσθέτει για την έκδοση 2.0

2. Χαρακτηριστικά ασφαλείας του Καναρίου

Βασισμένη στο Geofence Ενεργοποίηση / Αφόπλιση

Ένα από τα αγαπημένα μου χαρακτηριστικά των Καναρίων ήταν η χρήση της γεωεντοπισμού βάσει τοποθεσίας για διάφορες εργασίες. Χρησιμοποιεί τις δυνατότητες που γνωρίζουν το τηλέφωνό σας για να εντοπίσει την τοποθεσία σας σε σχέση με τον τόπο όπου βρίσκεται το Κανάρια. Αυτό σας επιτρέπει να οπλιστείτε για την εγγραφή και τις ειδοποιήσεις κίνησης όταν φεύγετε από το σπίτι και στη συνέχεια απενεργοποιείται (απενεργοποίηση ειδοποιήσεων) όταν φτάσετε στο σπίτι. Αυτό κάνει για μια εμπειρία set-and-forget. Δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε "έκανα το βραχίονα στο σύστημα πριν φύγω", γιατί όντως οπλίζει καθώς φεύγετε από την περιοχή.

Μπορείτε να προσθέσετε άλλα τηλέφωνα στο σύστημα και να το ρυθμίσετε έτσι ώστε το σύστημα να μην οπλίζει μέχρι να φύγει ο καθένας από την περιοχή και να αφοπλίσει μόλις ένα από τα καθορισμένα τηλέφωνα εισέλθει στις εγκαταστάσεις, αυτό εμποδίζει τη διαρκή ειδοποίηση ειδοποίησης σε περίπτωση που κάποιος μένει στο σπίτι ή να έρθει νωρίς στο σπίτι.

Σειρήνες / κλήσεις έκτακτης ανάγκης

Παρόλο που το Κανάρια έχει χαρακτηριστικά σειρήνας και ανίχνευσης κίνησης, η Κανάρια δεν θα ηχήσει μια σειρήνα αν ανιχνεύσει κίνηση ενώ είναι οπλισμένη. Αφήνει αυτή την απόφαση να ακούγεται η σειρήνα μέχρι τον απομακρυσμένο θεατή. Η Canary θα σας ειδοποιήσει για μια δραστηριότητα κίνησης μέσω της εφαρμογής και στη συνέχεια, ενώ βλέπετε την οθόνη, υπάρχουν δύο επιλογές στο κάτω μέρος της οθόνης. "Ηχητική σειρήνα" και "Επείγουσα κλήση". Το πλήκτρο σειρήνας θα εκπέμψει από απόσταση τον συναγερμό στο Κανάρια, ενώ το κουμπί Κλήση έκτακτης ανάγκης λειτουργεί ως συντόμευση στους προκαθορισμένους αριθμούς έκτακτης ανάγκης που ορίσατε κατά την εγκατάσταση του Κανάρια. Αυτό αφήνει την απόφαση μέχρι το απομακρυσμένο θεατή θα βοηθήσει να μειώσει τους ψευδείς συναγερμούς.

3. Τα Χαρακτηριστικά Παρακολούθησης Υγείας της Καναριάς (Ποιότητα Αέρα, Θερμοκρασία και Υγρασία)

Αυτό είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που κάνει σίγουρα το Κανάρια ένα ενδιαφέρον ζώο. Το Canary έχει μια σειρά αισθητήρων που παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα της τοποθεσίας στην οποία βρίσκεται η Canary. Αυτή η λειτουργία δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί πλήρως, δυστυχώς. καθώς δεν έβλεπα κανέναν τρόπο να δημιουργήσω ειδοποιήσεις σχετικά με την υγρασία, τη θερμοκρασία ή την ποιότητα του αέρα.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Home Health της Canary, το μόνο που βλέπω είναι ένα γράφημα που παρουσιάζει μια πραγματική ιστορική και ιστορική εικόνα για αυτά τα στατιστικά στοιχεία της "οικιακής υγείας" στην εφαρμογή, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να ορίσετε κατώτατα όρια για σκοπούς κοινοποίησης . Για παράδειγμα, θα ήταν ωραίο να γνωρίζουμε αν η θερμοκρασία του διαμερίσματός μου πήγε πάνω από 80 μοίρες, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι το κλιματιστικό μου είναι έξω και θα μπορούσα να κάνω κλήση συντήρησης πριν ακόμα φτάσω στο σπίτι. Θα ήταν επίσης ωραίο να γνωρίζουμε αν η ποιότητα του αέρα ήταν πραγματικά κακή πραγματικά γρήγορη, καθώς αυτό μπορεί να σημαίνει πυρκαγιά ή άλλη επικίνδυνη κατάσταση.

Αυτά φαίνονται σαν εύκολο χαρακτηριστικό-προσθέτει να συμπεριληφθεί στην εφαρμογή. Ελπίζω ότι θα προστεθούν σε μελλοντικές εκδόσεις, καθώς αυτό θα επεκτείνει σημαντικά τη χρησιμότητα του Κανάριου.

Περίληψη:

Συνολικά, το Κανάρια φαινόταν να είναι ένα καλά σχεδιασμένο προϊόν ασφαλείας με πλούσιο χαρακτηριστικό, με εξαιρετική εφαρμογή και τελείωμα. Η ποιότητα εικόνας και ήχου είναι σταθερή και ο φακός της κάμερας καλύπτει μια μεγάλη περιοχή. Το βασικό μου παράπονο είναι ότι το χαρακτηριστικό παρακολούθησης της υγείας στο σπίτι δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί σωστά. Θα ήθελα να δω την εφαρμογή του Canary να επιτρέπει ειδοποιήσεις βάσει δεδομένων παρακολούθησης της υγείας στο σπίτι.