Πώς να διαγράψετε το iPad σας πριν το πωλήσετε

Μην ξεχάσετε να σκουπίσετε τα δεδομένα σας προτού να ανταλλάξετε ή να πουλήσετε το iPad σας

Αυτό το λαμπερό iPad που αγοράσατε μόνο ένα ή δύο χρόνια πριν δεν είναι τόσο λαμπερό όπως το νέο μοντέλο που μόλις βγήκε, γι 'αυτό έχετε αποφασίσει να κάνετε εμπόριο στο iPad σας και να κάνετε αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση ή ίσως έχετε επιλέξει να κάντε τη μετάβαση σε tablet Android ή Windows

Πριν να βιαστείτε σε ένα κατάστημα που δέχεται συναλλαγές ή αρχίζετε να συσκευάζετε το παλιό σας iPad για να το στείλετε σε έναν ιστότοπο όπως το Gazelle , υπάρχουν μερικά σημαντικά βήματα που πρέπει να λάβετε για να διασφαλίσετε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα έχουν αφαιρεθεί, έτσι ώστε οι εγκληματίες ή οι άλλοι που αναζητούν περιέργεια να μην καταλάβουν τις πληροφορίες σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλό αντίγραφο των δεδομένων σας

Εάν επιλέγετε ένα νέο iPad, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα καλό αντίγραφο ασφαλείας των εγγράφων, των ρυθμίσεων και άλλων δεδομένων σας στο iCloud. Αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε μια ομαλή μετάβαση στο νέο σας iPad, επιτρέποντάς σας να αποκαταστήσετε εύκολα όλα τα πράγματα σας, μόλις πάρετε το καινούργιο λειτουργικό.

Ίσως θελήσετε να διασφαλίσετε ότι η εξερχόμενη συσκευή σας διαθέτει την πιο πρόσφατη και καλύτερη έκδοση iOS σε αυτήν πριν εκτελέσετε το τελικό αντίγραφο ασφαλείας, αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν προβλήματα ασυμβατότητας εκδόσεων, καθώς το νέο σας iPad θα έρθει προφορτωμένο με την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS. Μπορείτε να αναβαθμίσετε το iOS μεταβαίνοντας σε "Ρυθμίσεις"> "Γενικά"> "Ενημέρωση λογισμικού" και να ελέγξετε για μια νέα ενημέρωση.

Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPad σας στο iCloud πριν σκουπίσετε τα δεδομένα του:

1. Αγγίξτε το εικονίδιο "Ρυθμίσεις".

2. Επιλέξτε "iCloud" από την αριστερή πλευρά της οθόνης.

3. Επιλέξτε "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και αποθήκευση" και επιλέξτε "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα".

Αφού ολοκληρωθεί η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, ελέγξτε το κάτω μέρος της οθόνης για να βεβαιωθείτε ότι δηλώνει ότι το αντίγραφο ασφαλείας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τα περιεχόμενα του αντιγράφου ασφαλείας επιλέγοντας το αντίγραφο ασφαλείας iPad από την ενότητα "Πρόσφατες αντιγραφές" της οθόνης.

Διαγράψτε όλα τα δεδομένα σας από το iPad σας

Το πιο σημαντικό μέρος της προετοιμασίας του iPad σας για πώληση είναι να διασφαλίσετε ότι όλα τα ίχνη σας έχουν αφαιρεθεί από αυτό. Μην πουλάτε ποτέ ή να παραδώσετε ένα iPad χωρίς πρώτα να σκουπίσετε τα δεδομένα του.

Για να διαγράψετε τα δεδομένα iPad σας:

1. Αγγίξτε το εικονίδιο Ρυθμίσεις.

2. Επιλέξτε το μενού "Γενικά".

3. Επιλέξτε "Επαναφορά".

4. Πατήστε στο "Διαγραφή Όλου Περιεχομένου και Ρυθμίσεων".

5. Εάν έχετε ενεργοποιημένο έναν κωδικό πρόσβασης (κωδικό ξεκλειδώματος), θα σας ζητηθεί ο κωδικός πρόσβασής σας. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

4. Εάν έχετε ενεργοποιημένους περιορισμούς, θα σας ζητηθεί ο κωδικός σας περιορισμού. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης περιορισμού.

5. Επιλέξτε "Διαγραφή" όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο.

6. Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τη δεύτερη φορά. Επιλέξτε ξανά τη λειτουργία "Διαγραφή" για να ξεκινήσει η διαδικασία επαναφοράς των δεδομένων σκουπίστε.

Ανάλογα με την έκδοση του iOS που έχετε φορτώσει στο iPad, μπορεί να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Apple ID για να αποσυνδέσετε το iPad από το λογαριασμό σας. Θα χρειαστεί να έχετε πρόσβαση στο Internet (μέσω WiFi ή Cellular σύνδεση) για να εκτελέσετε αυτό το βήμα.

Μόλις ξεκινήσει η διαδικασία σκουπίσματος και επαναφοράς, η οθόνη θα παραμείνει κενή για μερικά λεπτά καθώς το iPad σκουπίζει τα προσωπικά σας δεδομένα και επαναφέρει το iPad στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Θα δείτε πιθανώς μια γραμμή προόδου που δείχνει την κατάσταση της διαδικασίας σάρωσης και επαναφοράς. Μόλις το iPad ολοκληρώσει τη διαδικασία, θα εμφανιστεί η οθόνη "Hello" ή "Καλώς ορίσατε" Setup Assistant, σαν να ρυθμίζατε το iPad για πρώτη φορά.

Αν δεν βλέπετε την οθόνη "Hello" ή "Welcome", τότε κάτι στη διαδικασία σκουπίσματος δεν λειτούργησε σωστά και πρέπει να επαναλάβετε ξανά τη διαδικασία. Εάν δεν το κάνετε, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα όποιος αποκτά το iPad σας να έχει πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες και τα δεδομένα που έχουν παραμείνει σε αυτό.