Γιατί ακόμη και να ασχοληθούμε να προσπαθούμε να παραμείνουμε σε απευθείας σύνδεση;

Υπάρχουν 10 λόγοι για τους οποίους, στην πραγματικότητα.

Είναι τόσο δύσκολο να διατηρήσετε το απόρρητό σας πια. Στην πραγματικότητα, το 59% των Αμερικανών χρηστών του διαδικτύου εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους να είναι εντελώς ανώνυμοι στο διαδίκτυο, σύμφωνα με μια έρευνα Pew Research. Και αν δεν τρέχετε για δημόσιο αξίωμα, τότε γιατί να μην αφήσετε το Google και το Bing και το Facebook να παρακολουθήσουν τις διαδικτυακές σας συνήθειες ; Η πρόθεση είναι να προσαρμόσετε και να στοχεύσετε τις διαφημίσεις ιστού, κάτι που είναι αρκετά καλοήθη, έτσι; Και η παρουσία των κοινωνικών μέσων σας είναι ασφαλώς ρυθμισμένη σε προβολή "μόνο φίλων", σωστά;

Λοιπόν, αλήθεια να ειπωθεί: η στοχοθετημένη διαφήμιση δεν είναι ένα όφελος που αλλάζει τη ζωή για οποιονδήποτε άλλο εκτός από τους διαφημιστές. Και υπάρχουν αρνητικές κοινωνικές και νομικές συνέπειες στην ηλεκτρονική παρακολούθηση, την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν.

Και τα κοινωνικά μέσα δεν είναι ΠΟΤΕ ιδιωτικά, ακόμα κι αν ορίσετε το Facebook να είναι μόνο "βλέποντας φίλους".

Στο About.com, προτείνουμε έντονα ότι πρέπει να καλύψετε τουλάχιστον μερικές από τις συνήθειες σας στο διαδίκτυο. Έχουμε 10 λόγους για τους οποίους προτείνουμε αυτό και είμαστε σίγουροι ότι ο λόγος # 10 ισχύει για όλους.

01 από 11

Αποφυγή αμηχανίας όταν οι άνθρωποι βλέπουν τη συσκευή υπολογιστών σας:

Αμήχανη: όταν οι συνήθειες σέρφινγκ σας καταλήγουν. Getty

Δεν θέλετε να αφήσετε ένα ίχνος διαδικτύου όταν ψάχνετε για θεραπείες για την ευαίσθητη ιατρική σας κατάσταση ή το παράνομο χόμπι σας. Θα είναι αδέξια αν δανείσετε το smartphone ή τον υπολογιστή σας σε κάποιον και εμφανίζονται στην οθόνη σας στοχευμένες διαφημίσεις για «κατάθλιψη», «έρπης» και «πώς να έχετε μια υπόθεση».

Εάν χρησιμοποιείτε το Google ή το Bing ή το Facebook για να αναζητήσετε ευαίσθητα θέματα, προσπαθήστε σίγουρα να καλύψετε τις συνήθειες σας με ένα παράθυρο ανώνυμης περιήγησης, τουλάχιστον!

02 από 11

Αποφυγή πιθανής εκδίκησης στους κοινωνικούς κύκλους σας:

Online εκδίκηση: ναι, αυτό συμβαίνει. Rensten / Getty

Ο φίλος των κοινωνικών μέσων σας θα μπορούσε κάποτε να γίνει εχθρός και να επιδιώξει να σας εκδικηθεί εκ των προτέρων αποκαλύπτοντας τις διαδικτυακές σας συνήθειες στον κόσμο. Ναι, οι άνθρωποι μπορεί να είναι τόσο ασήμαντοι και παθητικοί-επιθετικοί. Και ναι, αυτό συμβαίνει πραγματικά.

Τι θα χρησιμοποιήσει ο εκδικητικός για να σας ντρέψει δημοσίως; Λοιπόν, εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες που έχετε μοιραστεί με αυτό το άτομο, εξετάστε τον λόγο # 1 παραπάνω.

03 από 11

Αποφυγή νομικών ενοχοποιήσεων:

Μην αφήσετε το surfing στο διαδίκτυο να σας δαγκώσει νόμιμα μια μέρα. Μπρούκς / Getty

Μια μέρα μπορεί να κατηγορηθείτε για ένα έγκλημα και η επιβολή του νόμου θα εντοπίσει τα ταξίδια σας στο διαδίκτυο για να χτίσει μια υπόθεση εναντίον σας. Ενώ αυτό είναι πολύ χαμηλή πιθανότητα για τους περισσότερους από εσάς, η ημέρα που κατηγορείτε για ένα έγκλημα είναι η ημέρα που θα χαρούμε να λάβετε μέτρα εκ των προτέρων. Δεν χρειάζεται να δώσετε στον εισαγγελέα άλλα πυρομαχικά, ανεξάρτητα από το αν είστε ένοχοι ή όχι.

04 από 11

Αποφυγή δημιουργίας προφίλ από τις αρχές:

Online προφίλ: οι συνήθειες web σας γίνονται πράγματι προφίλ. Κλασικό Χρηματιστήριο / Getty

Εάν έχετε αμφιλεγόμενα συμφέροντα, είναι έξυπνο να διατηρείτε τα γούστα και τα ενδιαφέροντά σας ιδιωτικά. υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες και κυβερνητικά ιδρύματα που συγκεντρώνουν προφίλ βασισμένα στον τρόπο πλοήγησης στο Web.

Ίσως είστε συλλέκτης πυροβόλων όπλων, χρήστης ιατρικής μαριχουάνας, ή κάποιος που υποστηρίζει μια πλευρά σε μια συζήτηση με θρησκευτικές επιδόσεις. Ή ίσως διαφωνείτε έντονα με την τρέχουσα κυβέρνηση, έναν συγκεκριμένο γερουσιαστή ή κάποια τοπική επιχείρηση και η φωνή των σκέψεών σας θα σας φέρει ανεπιθύμητη προσοχή. Σε κάθε περίπτωση, η κάλυψη των συνηθειών σας στο διαδίκτυο είναι ένα έξυπνο πράγμα που πρέπει να κάνετε (βλ. # 3 παραπάνω).

05 από 11

Διακινδυνεύοντας τη δουλειά σας επειδή ήσασταν αναγνωρίσιμος στο διαδίκτυο:

Ως επαγγελματίας, οι συνήθειες ιστού σας θα σας κοστίζουν μία μέρα. Κλασικό Χρηματιστήριο / Getty

Ίσως να έχετε μια επαγγελματική δουλειά υψηλού προφίλ στην κυβέρνηση, στον δημόσιο τομέα ή στον νομικό / ιατρικό / μηχανικό κόσμο όπου είναι επιτακτική ανάγκη να μην είστε ποτέ κατηγορημένοι για παρατυπία στην προσωπική σας ζωή. Εάν συμμετέχετε σε αμφιλεγόμενα χόμπι ή έχετε ισχυρές απόψεις που είναι πολιτικά χρεωμένες, θα μπορούσε να είναι μια κίνηση που περιορίζει τη σταδιοδρομία τους για την τεκμηρίωση τέτοιων πληροφοριών. Και ναι, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει.

06 από 11

Πιθανώς Να πάρει τις πιστωτικές κάρτες σας Hacked:

Οι αχαλίνωτοι χάκερ μπορούν να βρουν πληροφορίες σχετικά με την πίστωση σας, ελέγχοντας την ιστοσελίδα σας. Dazeley / Getty

Αν δημοσιεύετε τακτικά τις ηλεκτρονικές σας προτιμήσεις αγορών και τις προσωπικές σας συνήθειες μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, είστε πολύ ελκυστικοί για τους απατεώνες του κυβερνοχώρου. Αυτοί οι εγκληματίες θα ξεγελάσουν τις πληροφορίες σας ακολουθώντας τις αναρτήσεις σας για τα κατοικίδια ζώα και τα παιδιά σας, τις συνήθειες αγορών σας στο Amazon και το eBay και όπου θέλετε να ψωνίζετε και να ψωνίζετε. Και στη συνέχεια, μόλις δημοσιεύσετε ότι είστε σε διακοπές στη Χαβάη, τότε αυτοί οι απατεώνες στο διαδίκτυο γίνονται πραγματικά ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες που παρουσιάζετε!

07 από 11

Προστατεύοντας την οικογένειά σας από τους θηρευτές:

Τα online αρπακτικά αγαπούν τις αναρτήσεις κοινωνικών μέσων. Moskowitz / Getty

Αν έχετε μικρά παιδιά, σίγουρα περιορίστε πόση προσωπική σας ζωή μεταδίδετε στον Ιστό. Οι κυνηγοί της Cyber-savvy αγαπούν να μάθουν ποιο είναι το αγαπημένο σας κατάστημα παντοπωλείων και το πάρκο.

08 από 11

Σας αρέσει να κάνετε αμφιλεγόμενες αγορές στο διαδίκτυο:

Αμφιλεγόμενες γεύσεις: Όλοι δεν δέχονται τις συνήθειες των άλλων. Tizard / Getty

Ίσως επιθυμείτε να αγοράσετε προϊόντα στο διαδίκτυο που θα μπορούσαν να τραβήξουν ανεπιθύμητη προσοχή: ρούχα φετίχ και σύνεργα, πυρομαχικά, συσκευές αυτοάμυνας, συσκευές κατά της επιτήρησης, βιβλία για όπλα και ούτω καθεξής.

Παρόλο που τα γούστα σας δεν είναι απαραιτήτως παράνομες, μπορούν να σας δώσουν ανεπιθύμητη προσοχή, κοινωνική κρίση και ενδεχομένως να απειλήσουν την αξιοπιστία και την ασφάλεια της εργασίας σας στο γραφείο.

09 από 11

Απολαμβάνετε αμφιλεγόμενα Φόρουμ συζήτησης:

Οι αμφιλεγόμενες συζητήσεις στο διαδίκτυο: βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει την πραγματική σας ταυτότητα κρυμμένη πριν ασχοληθείτε. Τέιλορ / Getty

Εάν θέλετε να μιλήσετε σε απευθείας σύνδεση με την πολιτική ή τη θρησκεία ή άλλα επίμαχα θέματα, σίγουρα θέλετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τα αντίποινα στην πραγματική σας ζωή. Όταν πρόκειται για θερμαινόμενα θέματα σχετικά με την άμβλωση, τους εργατικούς νόμους, τη μετανάστευση και άλλα θεματικά θέματα, οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν πολύ συναισθηματικοί. Μερικοί άνθρωποι θα σας ευχηθούν πραγματικά σωματική βλάβη. Μπορούν ακόμη και να θέλουν να αποκαταστήσουν την πραγματική εκδίκηση μέσω βανδαλισμού, βίαιης καταδίωξης ή και φυσικών απειλών. Σίγουρα δεν είναι καλή ιδέα να μεταδώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία στο διαδίκτυο σε περίπτωση που έρθετε σε σύγκρουση με έναν καταλαβαίνοντα κυβερνοχώρο.

10 από 11

Η ιδιωτικότητα είναι κάτι που θεωρείτε ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα:

Απόρρητο: ορισμένοι από εμάς πιστεύουμε ότι αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Murray / Getty

Σε έναν δημοκρατικό και ελεύθερο κόσμο, αυτός είναι ο μεγαλύτερος λόγος για να καλύψετε τον εαυτό σας ενάντια στην ψηφιακή παρακολούθηση.

Αν μοιράζεστε την αυξανόμενη ανησυχία ότι οι αρχές και οι εταιρείες έχουν περισσότερη διορατικότητα στις σε απευθείας σύνδεση προτιμήσεις και τις συνήθειες των δαπανών σας από ό, τι θα έπρεπε, τότε θα πρέπει να εξετάσετε την εφαρμογή μέτρων προστασίας της ιδιωτικής ζωής για να καλύψετε τις διαδικτυακές σας συνήθειες. Είτε συμμετέχετε σε παράνομες δραστηριότητες είτε σε αμφισβητήσιμα χόμπι, το απόρρητό σας αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Και μέχρις ότου μια διαφωτισμένη κυβέρνηση επιβάλει αυτό για λογαριασμό σας, πρέπει να αναλάβετε προσωπική ευθύνη για το απόρρητό σας.

11 από 11

Λοιπόν, τι να κάνω για να κρύψω τις συνήθειες μου online;

Πώς προστατεύετε το προσωπικό σας απόρρητο; Υπάρχουν τρόποι ... Tetra Images / Getty

Εδώ είναι τα κακά νέα: δεν υπάρχει κανένας εύκολος τρόπος να καλύψετε τη χρήση του διαδικτύου σας.

Εδώ είναι τα καλά νέα: αν κάνετε κάποια προσπάθεια να καλύψετε τον εαυτό σας, μειώνετε δραματικά τις πιθανότητες θλίψης με κάθε βήμα που παίρνετε.

Εδώ είναι 4 πόροι απορρήτου για να ξεκινήσετε:

Τι το Google παρακολουθεί σχετικά με εσάς (και πώς να το αποτρέψετε)

Οι καλύτερες υπηρεσίες VPN για την κάλυψη της σύνδεσής σας

Αποκλεισμός αναρρών στο τηλέφωνο και στην επιφάνεια εργασίας σας

10 τρόποι να αποκρύψετε τον εαυτό σας online