Αποκλεισμός Scammers και αναρρίχηση σε απευθείας σύνδεση και στο τηλέφωνό σας

Έρχεται ένα σημείο σε μερικές σχέσεις όπου απλά πρέπει να κόψετε δεσμούς με ένα άλλο άτομο. Ίσως ήταν μια τρομερή διάλυση, και το άλλο άτομο δεν θα σε αφήσει μόνο του. Ίσως δεν έχετε καν ποτέ μια σχέση με ένα άτομο, αλλά στο μυαλό σας το κάνατε, ή ίσως αυτό το άτομο είναι μια ευθεία scammer και το έχετε μόλις με τις επαναλαμβανόμενες κλήσεις και παρενόχληση.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, έχετε αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να αποκλείσετε αυτό το άτομο. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα ασήμαντο βήμα για μερικούς, αλλά άλλοι μπορεί να έχουν έναν σκληρότερο χρόνο μαζί του. Ίσως προσπαθήσατε να Φίλεστε Ασφαλώς έναν φυτευτή , αλλά η στρατηγική σας απλά δεν λειτούργησε ή ίσως δοκιμάσατε άλλες μεθόδους πρώτα και τώρα έχει φτάσει σε αυτό.

Ανεξάρτητα από το γιατί καταλήξατε σε αυτό το σημείο, πάντα να είστε ασφαλείς. Σκεφθείτε να πείτε σε έναν αξιόπιστο τρίτο ότι έχετε φτάσει σε ένα σημείο όπου αισθάνεστε την ανάγκη να αποκλείσετε ένα συγκεκριμένο άτομο και να πείτε στο αξιόπιστο άτομο γιατί.

Ακολουθούν ορισμένες μέθοδοι αποκλεισμού ατόμων σε διάφορες συσκευές και υπηρεσίες Διαδικτύου:

Αποκλεισμός κάποιου από την κλήση ή την αποστολή μηνυμάτων στο τηλέφωνό σας:

Αποκλεισμός σε τηλέφωνο Android :

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή τηλεφώνου από την αρχική οθόνη
  2. Από την οθόνη καταγραφής κλήσεων, επιλέξτε τον αριθμό του ατόμου που θέλετε να αποκλείσετε.
  3. Αγγίξτε το εικονίδιο μενού 3 κουκίδων από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  4. Επιλέξτε "Προσθήκη στη λίστα αυτόματης απόρριψης"

Αποκλεισμός σε iPhone :

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Τηλεφωνική κλήση από την αρχική οθόνη.
  2. Επιλέξτε το εικονίδιο "Πρόσφατο" από το κάτω μέρος της οθόνης.
  3. Βρείτε τον αριθμό που θέλετε να απορρίψετε από τα αρχεία καταγραφής κλήσεων "Όλα" ή "Αναπάντητες" και πατήστε το εικονίδιο "i" (πληροφορίες) στη δεξιά πλευρά της οθόνης με τον αριθμό.
  4. Αφού ανοίξει η οθόνη πληροφοριών κλήσεων, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της οθόνης και επιλέξτε "Αποκλεισμός αυτού του καλούντος"
  5. Επιβεβαιώστε "Block Contact" από την αναδυόμενη οθόνη που ανοίγει.

Στο Facebook:

Το Facebook διαθέτει τη δυνατότητα να αποκλείει κάποιον από το σημείο όπου δεν μπορεί να δει τίποτα που δημοσιεύετε ή να δείτε το προφίλ σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Δεν θα τους εμποδίσει να χρησιμοποιήσουν έναν λογαριασμό αμοιβαίου φίλου για να δουν τι σας κάνει, οπότε δεν θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε ένα μπλοκ και έπειτα να περιμένετε κάτι που λέτε ότι δεν θα επιστρέψετε σε αυτό το άτομο γιατί πιθανότατα θα εξακολουθούν να το κάνουν γι 'αυτό μέσω ένας αμοιβαίος φίλος.

Για να αποκλείσετε κάποιον στο Facebook:

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο λουκέτου στην επάνω δεξιά γωνία οποιασδήποτε σελίδας στο Facebook.
  2. Επιλέξτε "Πώς εμποδίζω κάποιον να με ενοχλεί;"
  3. Πληκτρολογήστε ένα όνομα ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ατόμου που θέλετε να αποκλείσετε.
  4. Επιλέξτε το άτομο που θέλετε να αποκλείσετε από τη λίστα αναζήτησης.

Σχετικά με το Twitter:

Εάν έχετε κάποιον που σας παρενοχλεί στο Twitter μπορείτε να τα αφαιρέσετε ως οπαδός, αλλά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έναν άλλο λογαριασμό και ακόμα να σας παρενοχλήσουν. Αυτό θα απαιτήσει λίγο περισσότερη προσπάθεια από την πλευρά τους, και μπορείτε απλά να αποκλείσετε αυτό το λογαριασμό επίσης.

Για να μπλοκάρει κάποιον στο Twitter:

  1. Ανοίξτε τη σελίδα προφίλ Twitter του λογαριασμού που θέλετε να αποκλείσετε.
  2. Κάντε κλικ στο γρανάζι (εικονίδιο ρυθμίσεων) στη σελίδα προφίλ του ατόμου.
  3. Επιλέξτε "Αποκλεισμός" από το μενού που εμφανίζεται.
  4. Επιλέξτε "Αποκλεισμός" για να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να τις αποκλείσετε.

Στο Instagram:

Το Instagram θα σας επιτρέψει να αλλάξετε τη λειτουργία σας από δημόσιο σε ιδιωτικό, όπου μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα ποιος βλέπει τις εικόνες σας. Ίσως να μην είστε τόσο δημοφιλής, αλλά θα πρέπει να περιορίσετε το ποσό της παρενόχλησης που λαμβάνετε. Ανατρέξτε στο άρθρο μας: Συμβουλές ασφάλειας Instagram για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης αυτής της λειτουργίας:

Για να αποκλείσετε κάποιον χρήστη από το Instagram:

  1. Επιλέξτε το όνομα χρήστη του ατόμου που θέλετε να μπλοκάρει για να ανοίξει το προφίλ του.
  2. Επιλέξτε (iPhone / iPad), (Android) ή (Windows).
  3. Επιλέξτε "Αποκλεισμός χρηστών".

Στις ιστοσελίδες Dating

Οι περισσότερες ιστοσελίδες που χρονολογούνται , όπως το POF, το OKCupid κ.λπ., διαθέτουν αρκετά απλούς μηχανισμούς αποκλεισμού και κανονικά απλά πρέπει να κάνετε κλικ σε "απόκρυψη αυτού του χρήστη", "μπλοκάρισμα μηνυμάτων από έναν χρήστη" ή αν τα πράγματα γίνονται πραγματικά άσχημα μπορείτε να τα αναφέρετε τους συντονιστές ή τους διαχειριστές.