Πώς τα μέρη ενός συμπαγούς δίσκου επηρεάζουν τη σχεδίαση

Τα μεμονωμένα μέρη ενός συμπαγούς δίσκου παρέχουν μοναδικές προκλήσεις και ευκαιρίες γραφικού σχεδιασμού για εκδότες και σχεδιαστές γραφείου. Σε αυτό το άρθρο αναλύουμε ένα συμπαγές δίσκο και αναλύουμε την κατασκευασμένη ανατομία του, εξηγώντας πώς τα διάφορα μέρη επηρεάζουν το σχεδιασμό του συμπαγούς δίσκου. Η γνώση του μέσου που σχεδιάζετε βοηθά στην αποτροπή ανεπιθύμητων εκπλήξεων στο τελικό προϊόν.

Κύρια εκτυπώσιμη περιοχή

Το κύριο τμήμα του δίσκου: Σε αυτό το σημείο κωδικοποιείται ο ήχος ή τα δεδομένα. Τα χρώματα που εκτυπώνονται σε αυτή την επιφάνεια θα τείνουν να φαίνονται πιο σκούρα από ότι σε λευκό χαρτί. Ανάλογα με την κάλυψη της μελάνης , διαφέρουν οι ποσότητες της επιφάνειας αργύρου. Μεγαλύτερη κάλυψη μελάνης (πιο σκούρα χρώματα, γενικά) σημαίνει ότι θα δείτε λιγότερη από την αντανακλαστική επιφάνεια που εμφανίζεται. Λιγότερο κάλυψη μελανιού, με κουκκίδες εκτύπωσης σε μεγαλύτερη απόκλιση (γενικότερα ανοιχτόχρωμα χρώματα), θα αποκαλύψει περισσότερες από την επιφάνεια του δίσκου. Ο μόνος τρόπος για να εμφανιστεί κάτι σε λευκό χρώμα οπουδήποτε στην επιφάνεια του συμπαγούς δίσκου είναι να εκτυπώσει με λευκό μελάνι .

Οπτική ζώνη

Αυτή είναι η περιοχή δακτυλίου ακριβώς μέσα στην κύρια περιοχή εκτύπωσης. Η ζώνη καθρέφτη δεν κωδικοποιείται με δεδομένα, επομένως έχει διαφορετική αντανακλαστική ποιότητα, εμφανίζεται πιο σκούρα από οποιοδήποτε άλλο μέρος του συμπαγούς δίσκου. Γενικά, η ζώνη του καθρέπτη χαράσσεται με το όνομα του κατασκευαστή, καθώς και ένα αναγνωριστικό αριθμό ή γραμμικού κώδικα που σχετίζεται με τον κύριο ήχο πελάτη. Η επίδραση της εκτύπωσης στη ζώνη του καθρέπτη είναι η σκίαση του κειμένου ή των εικόνων σε σύγκριση με εκείνη της κύριας περιοχής εκτύπωσης. Ακριβώς μέσα στη ζώνη του καθρέπτη είναι ο δακτύλιος στοίβαξης.

Δακτύλιος στοιβασίας

Στην κάτω πλευρά κάθε δίσκου, αυτός ο λεπτός δακτύλιος από ανυψωμένο πλαστικό χρησιμοποιείται για να διατηρεί ένα μικρό διάστημα μεταξύ κάθε δίσκου όταν στοιβάζεται για πυγμαχία ή / και αποστολή. Αποτρέπει τις επίπεδες επιφάνειες από το ξύσιμο το ένα το άλλο, το οποίο θα μπορούσε να χαράξει είτε τις τυπωμένες κορυφές είτε τα αναγνώσιμα βάτα των δίσκων. Παρόλο που βρίσκεται στην κάτω πλευρά, ορισμένοι κατασκευαστές δεν είναι σε θέση να εκτυπώσουν πάνω από την περιοχή δαχτυλιδιών στοίβαξης λόγω μιας μικρής "σκάφης" που δημιουργείται στην επάνω επιφάνεια όταν χυτεύουν τους δίσκους τους. Άλλοι κατασκευαστές μούχλα συμπαγή δίσκους που είναι ομαλή στην κορυφή και δεν έχουν πρόβλημα με την εκτύπωση πάνω από την περιοχή δαχτυλιδιών στοίβαξης.

Κεντρικό σημείο

Αυτό είναι το εσώτατο τμήμα του δίσκου, κατασκευασμένο από διαυγές πλαστικό, και περιλαμβάνει τον δακτύλιο στοιβασίας. Η εκτύπωση πάνω από την περιοχή πλήμνης είναι παρόμοια με την επίδραση της εκτύπωσης σε μέσα διαφάνειας . Όσο πιο ανοιχτό είναι το χρώμα, τόσο περισσότερο εμφανίζεται το εφέ διαφάνειας, λόγω των μικρών σημείων εκτύπωσης σε μεγάλη απόσταση που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ανοιχτόχρωμων χρωμάτων. Με τη βαριά κάλυψη μελάνης πάνω από τον διανομέα, η διαφάνεια είναι πολύ λιγότερο αξιοσημείωτη. Ωστόσο, όλα τα χρώματα θα εμφανιστούν διαφορετικά όταν εκτυπώνονται πάνω από την διαφανή πλαστική πλήμνη σε σύγκριση με τις άλλες αδιαφανείς επιφάνειες του συμπαγούς δίσκου.

Μια βασική λύση στις ασυνέπειες

Η εφαρμογή μιας λευκής βάσης πάνω από ολόκληρη την περιοχή εκτύπωσης του δίσκου πριν από την εκτύπωση του σχεδίου μειώνει το σκούρο αποτέλεσμα της ζώνης καθρέφτη και επίσης μειώνει το αποτέλεσμα διαφάνειας του πλαστικού πλήμνου. Η λευκή βάση (μερικές φορές ονομάζεται "white flood") ενεργεί σαν μια επίστρωση αστάρι, οπότε ο τελικός σχεδιασμός μοιάζει περισσότερο με την εκτύπωση σε λευκό χαρτί των τυποποιημένων ένθετων πετσετοφώνου, πορτοφολιών, αφισών κ.λπ. Αν το σχέδιο cd περιλαμβάνει φωτογραφίες, μια λευκή πλημμύρα θα τα κάνει πιο φυσικά. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιστοίχιση των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται στα ένθετα. Οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν θα προτείνουν αυτόματα μια λευκή πλημμύρα και μπορεί να χρεώνουν για το ίδιο όπως και οποιαδήποτε άλλη μελάνη, αλλά μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση του σχεδιασμένου δίσκου σας.

Το επαγγελματικό σχεδιασμό cd περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από το χειρισμό εικόνων, κειμένου και χρωμάτων με προγράμματα υπολογιστών: Ακόμη και η πιο προσεκτικά επιλεγμένη γραμματοσειρά δεν θα επικοινωνήσει αποτελεσματικά εάν χάσει οπτικά τις διάφορες περιοχές μιας τυπωμένης επιφάνειας. τα σύννεφα ή το χιόνι σε ένα cd σχέδιο θα είναι λευκά μόνο αν χρησιμοποιείτε λευκό ως ένα εκτυπωμένο χρώμα. Τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου στοιχείου που σχεδιάζετε διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη συνολική διαδικασία σχεδιασμού. Ο συμπαγής δίσκος δεν αποτελεί εξαίρεση. Γνωρίζοντας την ανατομία του βοηθάει στην λήψη καλύτερων αποφάσεων σχεδιασμού και σε καλύτερους σχεδιαστές .