Ψάχνετε για έναν σχεδιαστή ιστοσελίδων;

Τι να ψάξετε και πού να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας για το σωστό web designer

Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που θα θέλετε να απαντήσετε μόνοι σας προτού πάτε για ψώνια για μια νέα ιστοσελίδα, αλλά τελικά θα φτάσετε στο σημείο όπου είστε έτοιμοι να βρείτε έναν σχεδιαστή ιστοσελίδων για να συνεργαστείτε. Είτε επανασχεδιάζετε τον υπάρχοντα ιστότοπό σας είτε είστε νέα εταιρεία και χρειάζεστε τον πρώτο ιστότοπό σας, το ερώτημα που θα αναρωτηθείτε σε αυτό το σημείο είναι: "Πού να ξεκινήσω την αναζήτησή μου;"

Ζητήστε παραπομπές

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας για έναν σχεδιαστή ιστοσελίδων είναι να μιλήσετε με ανθρώπους ή εταιρείες τις οποίες σέβεστε και να τους ζητήσετε παραπομπές για σχεδιαστές ιστοσελίδων που μπορεί να έχουν εργαστεί στο παρελθόν.

Κάνοντας μια παραπομπή, μπορείτε να πάρετε μια πραγματική εικόνα για το πώς ήταν να συνεργαστεί με μια ομάδα σχεδιασμού ιστοσελίδων. Μπορείτε να μάθετε λίγο για τις μεθόδους διεργασίας και επικοινωνίας τους, καθώς και για το εάν πληρούν τους στόχους, το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό του έργου.

Όσον αφορά αυτόν τον προϋπολογισμό, ορισμένες εταιρείες ενδέχεται να διστάζουν να σας πω τι ξόδεψαν στον ιστότοπό τους, αλλά δεν ενοχλεί να ρωτήσετε. Υπάρχει απίστευτη ποικιλομορφία στην τιμολόγηση του σχεδιασμού ιστοσελίδων και ενώ παίρνετε γενικά αυτό που πληρώνετε και πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί για τους παροχείς μειωμένων επιτοκίων, είναι πάντα καλό να έχετε μια αίσθηση ως προς το πού οι τιμές ενός συγκεκριμένου web designer πέφτουν.

Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων την αγαπούν όταν ακούνε ότι τους αναφέρατε από έναν από τους υπάρχοντες πελάτες τους. Όχι μόνο αυτό σημαίνει ότι έχουν έναν ευτυχισμένο πελάτη, αλλά έχουν επίσης την αίσθηση ότι γνωρίζετε ποιοι είναι και τι είναι. Σε αντίθεση με τους πελάτες που έρχονται σε επαφή με αυτόν τον σχεδιαστή μετά την εύρεση τους στο Google), ένας πελάτης παραπομπής είναι πιθανό να έχει περισσότερες πληροφορίες για το έργο του σχεδιαστή. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη πιθανότητα λανθασμένων προσδοκιών.

Κοιτάξτε τους ιστότοπους που σας αρέσει

Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις ιστοσελίδες που σας αρέσουν. Αν κοιτάξετε κοντά στο κατώτατο σημείο αυτού του ιστότοπου, πιθανόν να βρείτε ορισμένες πληροφορίες και ίσως έναν σύνδεσμο προς την εταιρεία που σχεδίασε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με την εταιρεία για να συζητήσετε τις δικές σας ανάγκες.

Εάν ένας ιστότοπος δεν περιλαμβάνει αυτόν τον σύνδεσμο "σχεδίασε", μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την εταιρεία και να τον ρωτήσετε με ποιον συνεργάστηκε. Μπορείτε ακόμη να ζητήσετε από την εταιρεία αυτή κάποια πληροφορία σχετικά με την εμπειρία της, προτού επικοινωνήσετε με τον σχεδιαστή ιστού.

Μια λέξη της προσοχής όταν επικοινωνείτε με σχεδιαστές ιστοσελίδων με βάση την προηγούμενη δουλειά που έχουν κάνει - να είστε ρεαλιστές στα είδη των ιστότοπων που βλέπετε κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Εάν οι ανάγκες σας (και ο προϋπολογισμός) είναι για έναν μικρό, απλό ιστότοπο, κοιτάξτε ιστότοπους που θα ήταν κάπως παρόμοιοι ως προς το πεδίο εφαρμογής. Αυτό εξασφαλίζει ότι ο σχεδιαστής με τον οποίο επικοινωνείτε, κάνει το επίπεδο εργασίας που αναζητάτε.

Αν κάνετε προσγείωση σε μια πολύπλοκη περιοχή και θέλετε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία που εργάστηκε σε αυτό το έργο, τουλάχιστον κοιτάξτε την ιστοσελίδα της εταιρείας και το χαρτοφυλάκιο εργασιών τους πρώτα. Προσπαθήστε να δείτε εάν όλα τα έργα τους είναι μεγάλα, πολύπλοκα, ή εάν έχουν κάποιες μικρότερες δεσμεύσεις. Εάν όλα αυτά εμφανίζονται σε ιστότοπους μεγάλης κλίμακας και χρειάζεστε μια μικρή, απλή παρουσία στο διαδίκτυο, οι δύο εταιρείες σας είναι απίθανο να είναι κατάλληλες.

Παρακολουθήστε ένα Meetup

Ένας πολύ καλός τρόπος να βρεθεί ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων είναι να βγει και να δικτυωθεί μαζί τους αυτοπροσώπως. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με μια επαγγελματική συνάντηση.

Ο δικτυακός τόπος, meetingup.com, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με ομάδες ανθρώπων που έχουν όλοι κοινά ενδιαφέροντα, όπως σχεδιαστές ιστοσελίδων και προγραμματιστές. Με ένα μικρό σκάψιμο, μπορείτε πιθανότατα να βρείτε μια σχεδίαση ιστοσελίδων κάπου κοντά σας. Εγγραφείτε για αυτή τη συνάντηση, ώστε να μπορείτε να καθίσετε και να μιλήσετε με ορισμένους επαγγελματίες του σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Ορισμένες συναντήσεις μπορούν να συνομιλήσουν με τη συμμετοχή σας για να συναντήσουν σχεδιαστές ιστοσελίδων, οπότε αν θέλετε να παρευρεθείτε σε ένα από αυτά τα γεγονότα, είναι καλή ιδέα να επικοινωνήσετε πρώτα με τον διοργανωτή για να τους ενημερώσετε τι θέλετε να κάνετε και να διασφαλίσετε ότι θα ήταν σκόπιμο.

Κάνετε μια Αναζήτηση Google

Όταν αποτύχουν όλα τα υπόλοιπα, μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας στο Google. Ψάξτε για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων ή τις επιχειρήσεις στην περιοχή σας και αναθεωρήστε τους δικτυακούς τόπους τους. Σε αυτές τις τοποθεσίες, θα μπορείτε συχνά να βλέπετε παραδείγματα της δουλειάς τους, να μαθαίνετε λίγο για την εταιρεία και την ιστορία τους και ίσως ακόμη και να διαβάσετε μερικές από τις πληροφορίες που μοιράζονται στο blog ή τα άρθρα τους στο διαδίκτυο.

Προχωρήστε και επανεξετάστε όσες ιστοσελίδες θεωρείτε κατάλληλες και περιορίστε τις επιλογές σας στις εταιρείες που αισθάνεστε πιο άνετες ή ελκυστικές. Μόλις έχετε μια λίστα με τις εταιρείες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους για να δείτε εάν δέχονται νέα έργα και αν ναι, πότε θα μπορούσατε να προγραμματίσουμε κάμποσο χρόνο για να καθίσετε και να συναντήσετε μαζί τους για να μάθετε περισσότερα για την επιχείρησή τους και να συζητήσετε τις πιθανές σας νέες σχέδιο ιστοτόπου.

Για άλλη μια φορά, αναζητήστε εταιρείες των οποίων τα χαρτοφυλάκια αντικατοπτρίζουν το είδος της εργασίας, τουλάχιστον όσον αφορά την κλίμακα, ότι ο ιστότοπός σας είναι πιθανόν να είναι για να βρείτε μια εταιρεία των οποίων οι προσφορές θα συμπίπτουν με τις τεχνικές και δημοσιονομικές σας ανάγκες.

Χρησιμοποιώντας ένα RFP

Ένας τελευταίος τρόπος να βρεθεί ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων που πρέπει να δούμε είναι η διαδικασία χρήσης ενός RFP, ή ενός εγγράφου αίτησης για πρόταση . Εάν απαιτείται να χρησιμοποιήσετε ένα RFP, όπως πολλοί κυβερνητικοί και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, φροντίστε να κατανοήσετε τις πιθανές παγίδες αυτής της διαδικασίας και να κάνετε ό, τι μπορείτε για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα ενώ εξακολουθείτε να πληροίτε οποιεσδήποτε υποχρεώσεις που πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα RFP .