Τα καλύτερα παιχνίδια βιντεοπαιχνιδιών Star Wars όλων των εποχών

01 από 11

Τα καλύτερα παιχνίδια βιντεοπαιχνιδιών Star Wars όλων των εποχών

Λογότυπο Star Wars. © LucasFilm

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έχουν κυκλοφορήσει περισσότερες από δύο δωδεκάδες παιχνίδια PC που έχουν τεθεί στο σύμπαν Star Wars. Αυτά τα παιχνίδια περιλαμβάνουν τίτλους από όλα τα διαφορετικά είδη βιντεοπαιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των σκοπευτών πρώτου προσώπου, στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο, παιχνίδια ρόλων και πολλά άλλα.

Τα παιχνίδια καλύπτουν επίσης ένα ευρύ φάσμα του σύμπαντος Star Wars και χρονοδιαγράμματα. Ορισμένα από τα παιχνίδια πραγματοποιούνται χιλιάδες χρόνια πριν από τα γεγονότα των αρχείων ενώ άλλα τοποθετούνται κατά τη διάρκεια ή μετά από τα Star Wars The Force Awakens, η οποία είναι η τελευταία ταινία της σειράς. Υπάρχουν επίσης παιχνίδια που διερευνούν πλανήτες και κόσμους που έχουν ελάχιστες ή καθόλου αναφορές στις ταινίες.

Η λίστα που ακολουθεί είναι δέκα από τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια Star Wars κυκλοφορήσει για τον υπολογιστή μέχρι σήμερα.

02 από 11

10. Μάχες της Μάχης των Αστέρων (2015)

Star Wars Battlefront. © Electronic Arts

Ημερομηνία κυκλοφορίας:
Είδος: Δράση, Shooter πρώτου προσώπου
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer

Αγοράστε από την Amazon

Η έκδοση του Star Wars Battlefront για το 2015 είναι μια επανεκκίνηση στην υπο-σειρά παιχνιδιών Battlefront, η οποία έχει αναπτυχθεί από την EA Digital Illusions CE (γνωστή και ως DICE), η ίδια εταιρεία ανάπτυξης πίσω από τη βραβευμένη σειρά παιχνιδιών Battlefield . Το Star Wars Battlefront μπορεί να παιχτεί είτε από την προοπτική του πρώτου ή του τρίτου προσώπου και λαμβάνει χώρα σε αρκετούς καλά γνωστούς πλανήτες του σύμπαντος Star Wars. Διαθέτει τόσο μια εκστρατεία ιστορίας ενός παίκτη, όσο και ένα τμήμα για πολλούς παίκτες που υποστηρίζει μάχες μέχρι και 40 παικτών σε απευθείας σύνδεση ταυτόχρονα.

Η απελευθέρωση του Star Wars Battlefront έχει συναντηθεί με γενικά ευνοϊκές αναθεωρήσεις και κυκλοφορεί για να συμπέσει με την απελευθέρωση του κινηματογράφου Star Wars: The Force Awakens, αλλά δεν συνδέεται με την ιστορία της ταινίας.

03 από 11

9. Star Wars: Δημοκρατία Commando (2005)

Star Wars Δημοκρατία Commando. © LucasArts

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1 Μαρτίου 2005
Είδος: Δράση, Shooter πρώτου προσώπου
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer

Αγοράστε από την Amazon

Star Wars: Commando της Δημοκρατίας είναι ένα παιχνίδι τακτικής πρώτου προσώπου shooter που έχει οριστεί κατά τη διάρκεια των γεγονότων του πολέμου κλώνων που απεικονίστηκε στο Star Wars Episode II: Attack of the Clones. Σε αυτό, οι παίκτες ελέγχουν μια ομάδα τεσσάρων ανθρώπων από κομάντο που πρέπει να ολοκληρώσει διάφορες αντικειμενικές βασισμένες κρυφές αποστολές. Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν εντολές και να ελέγχουν οποιοδήποτε από τα μέλη της ομάδας μέσω των τριών ξεχωριστών καμπανιών του παιχνιδιού. Το παιχνίδι είναι ένα από τα λίγα παιχνίδια Star Wars που δεν περιλαμβάνουν ιππότες Jedi. Το Commando της Δημοκρατίας έλαβε κυρίως θετικές κριτικές κατά την κυκλοφορία το 2005.

04 από 11

8. Star Wars: Η Παλιά Δημοκρατία (2011)

Star Wars Η εικόνα της παλιάς Δημοκρατίας. © LucasArts

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20 Δεκεμβρίου 2011
Είδος: MMORPG
Τρόποι παιχνιδιού: Πολλαπλοί παίκτες

Αγοράστε από την Amazon

Star Wars: Η Παλιά Δημοκρατία είναι ένα μαζικά online παιχνίδι ρόλων που βασίζεται στο σύμπαν Star Wars. Κυκλοφόρησε το 2011 το παιχνίδι έχει λάβει θετικές κριτικές με θετικά σχόλια για τις γραμμές ιστορίας και το συνοδευτικό σύστημα. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί ένα μοντέλο που βασίζεται στη συνδρομή, αλλά περιλαμβάνει επίσης μια δυνατότητα ελεύθερης αναπαραγωγής που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να παίξει, αλλά υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί και πιο αργή ισοπέδωση για τους δωρεάν λογαριασμούς.

Η Παλιά Δημοκρατία έχει οριστεί περίπου 300 χρόνια μετά τα γεγονότα των ιπποτών των παλαιών δημοκρατικών αγώνων που είναι πάνω από 3.000 χρόνια πριν από τα γεγονότα των ταινιών. Σε αυτό, οι παίκτες θα ενταχθούν είτε με τη Γαλαξιακή Δημοκρατία είτε με την Αυτοκρατορία των Σιθ καθώς επιλέγουν να ακολουθήσουν την ελαφριά ή σκοτεινή πλευρά της δύναμης. Το παιχνίδι περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ειδών που μπορούν να αναπαραχθούν από το σύμπαν των Star Wars καθώς και κάθε φατρία έχει διάφορες κατηγορίες για να διαλέξετε. Έχουν επίσης κυκλοφορήσει πέντε πακέτα επέκτασης για την Παλαιά Δημοκρατία, τα τελευταία κυκλοφορούν τον Οκτώβριο του 2015 .

05 από 11

7. Αστέρια Πόλεμοι: Battlefront (2004)

Star Wars μάχη (2004). © LucasArts

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Σεπτεμβρίου 2004
Είδος: Δράση, Shooter πρώτου προσώπου
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer

Αγοράστε από την Amazon

Το πρώτο παιχνίδι Star Wars: Battlefront απελευθερώθηκε το 2004 και έλαβε πολύ θετικές αναθεωρήσεις με το παιχνίδι να συγκρίνεται ευνοϊκά με τους κλασικούς παίκτες πολλών παικτών Battlefield: 1942 . Το παιχνίδι επικεντρώνεται σε μάχες μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών φατριών μέσα στο Σύμπαν Αστέρων, στη Γαλαξιακή Αυτοκρατορία, στη Γαλαξιακή Δημοκρατία, στη Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Συστημάτων και στη Συμμαχία των Αντάρτες. Το παιχνίδι περιλαμβάνει λειτουργίες μεμονωμένου παίκτη που καλύπτουν τις ιστορίες των πολέμων του κλώνου, αλλά διαθέτει και gameplay σε διάφορα σημεία / πλανητικά συστήματα στο σύμπαν Star Wars. Το online τμήμα για πολλούς παίκτες είναι αυτό που είναι γνωστό για το παιχνίδι και διαθέτει online μάχες για έως και 64 παίκτες σε διάφορους χάρτες και τοποθεσίες όπως Hoth, Endor, Kashyyyk και άλλα.

06 από 11

6. Star Wars: Ιππότες της Παλαιάς Δημοκρατίας ΙΙ: Οι Σιθ Λόρδες (2004)

Star Wars: Ιππότες της Παλαιάς Δημοκρατίας II. © Lucas Arts

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Δεκεμβρίου 2004
Είδος: Παιχνίδι ρόλων
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer

Αγοράστε από την Amazon

Star Wars: Ιππότες της Παλαιάς Δημοκρατίας ΙΙ: Οι Σιθ Λόρντς είναι ένα παιχνίδι βίντεο που παίζει ρόλο 4000 χρόνια πριν από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους Star Wars Episode I: The Phantom Menace. Είναι επίσης η συνέχεια του Star Wars: Ιππότες της Παλαιάς Δημοκρατίας και έχει τεθεί 5 χρόνια μετά τα γεγονότα του παιχνιδιού. Το παιχνίδι παίζεται από την προοπτική τρίτου προσώπου και είναι ένα RPG παραδοσιακού στυλ με ένα παθητικό σύστημα μάχης σε πραγματικό χρόνο βασισμένο στο σύστημα παιχνιδιών D20 που αναπτύχθηκε από τους Wizards of the Coast.

Στους παίκτες του παιχνιδιού, θα δημιουργήσουν έναν χαρακτήρα καθώς αναλαμβάνουν το ρόλο ενός ιππότη Jedi που έχει εξοριστεί και οι προσπάθειες αποκατάστασης είναι μια σύνδεση με τη Δύναμη και μπορούν να επιλέξουν ένα μονοπάτι προς τα κάτω είτε από την ελαφριά είτε από τη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης.

07 από 11

5. Star Wars: Jedi Knight 2: Jedi Outcast (2002)

Star Wars Jedi Ιππότης II: Jedi Outcast. © Lucas Arts

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Μαρτίου 2002
Είδος: Δράση, Shooter πρώτου προσώπου
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer

Αγοράστε από την Amazon

Star Wars Jedi Knight 2: Το Jedi Outcast είναι ένα παιχνίδι video shooter πρώτου προσώπου που είναι η τρίτη πλήρης απελευθέρωση στον Star Wars Jedi Knight υπο-σειρά παιχνιδιών βίντεο που ξεκίνησε με Dark Forces. Είναι η άμεση συνέχεια του Star Wars Jedi Knight: Τα μυστήρια του Sith, το πακέτο επέκτασης για τις Dark Forces II. Jedi Knight 2: Jedi Outcast συνεχίζει την ιστορία του Kyle Katarn, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τις δυνάμεις του Force μετά τα γεγονότα των μυστηρίων του Sith. Καθώς η πρόοδος του παιχνιδιού, όμως, ο Kyle ξανακερδίζει τις δυνάμεις του, καθώς για άλλη μια φορά ασκεί τις δυνάμεις της φωτεινής και της σκοτεινής δυνάμεως.

Όπως και πολλά άλλα παιχνίδια σε αυτόν τον κατάλογο, ο Jedi Knight 2: Jedi Outcast κέρδισε συντριπτικά θετικές αναθεωρήσεις με κάποιους κριτικούς που τον ονόμασαν το καλύτερο shooter πρώτου προσώπου Star Wars όλων των εποχών για την ώριμη και πλούσια ιστορία του, εξαιρετικό σχεδιασμό επιπέδων και εστίαση στην καταπολέμηση της φώτιδας.

08 από 11

4. Star Wars: X-Wing εναντίον TIE Fighter

Star Wars X-Wing εναντίον TIE Fighter. © LucasArts

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Απριλίου 1997
Είδος: Προσομοίωση, Διαστημική πτήση
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας

Αγοράστε από την Amazon

Star Wars: X-Wing εναντίον TIE Fighter είναι ένας άλλος τίτλος της δεκαετίας του '90 που κυκλοφόρησε πολύ καλά. Είναι ο τρίτος τίτλος στην υπο-σειρά X-Wing των παιχνιδιών Star Wars και είναι μια προσομοίωση διαστημικής πτήσης η οποία έχει παίκτες που αναλαμβάνουν το ρόλο ενός πιλότου X-Wing ή TIE. Το τμήμα ενός παίκτη του παιχνιδιού περιλαμβάνει δύο εκστρατείες, μία για την Rebel Alliance και μία για τις αυτοκρατορικές δυνάμεις. Το παιχνίδι περιλαμβάνει επίσης ένα τμήμα για πολλούς παίκτες το οποίο όταν κυκλοφορήσει υποστηρίζεται παιχνίδια για πολλούς παίκτες για έως και οκτώ παίκτες. Οι τρόποι παιχνιδιού περιελάμβαναν παιχνίδια ελεύθερου για όλους, ομαδικούς αγώνες και συνεταιριστικό παιχνίδι. Τα Star Wars X-Wing vs TIE Fighter έχουν επίσης ένα πακέτο επέκτασης που κυκλοφόρησε με τίτλο Balance of Power που επεκτείνει την ιστορία ενός παίκτη.

Το παιχνίδι έχει κερδίσει κάποια νέα ζωή από τότε που ενημερώθηκε και διατέθηκε σε διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες διανομής όπως το GOG.com και το Steam.

09 από 11

3. LEGO Star Wars Το πλήρες Saga (2009)

LEGO Star Wars Το πλήρες σενάριο. © LucasArts

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Οκτωβρίου 2009
Είδος: Δράση / Περιπέτεια, Πλατφόρμα
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer

Αγοράστε από την Amazon

LEGO Star Wars Το Complete Saga είναι ένα παιχνίδι δράσης / περιπέτειας που βασίζεται στο σύμπαν των Star Wars με χαρακτήρες και τοποθεσίες που απεικονίζονται ως στοιχεία LEGO και δομικά στοιχεία. Το παιχνίδι είναι παρόμοιο με άλλα παιχνίδια δράσης / περιπέτειας LEGO, όπου οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν ένα από τα δεκάδες χαρακτήρες από το σύμπαν των Star Wars, καθώς παίζουν σε επίπεδα πλατφόρμας που περνούν από την ιστορία Star Wars. Το Complete Saga συνδυάζει και τις έξι ταινίες μεγάλου μήκους που κυκλοφόρησαν μέχρι τη στιγμή της απελευθέρωσης, οι οποίες μπορούν να παιχτούν από μία έως έξι.

Το παιχνίδι έγινε δεκτό τόσο κριτικά όσο και εμπορικά και εξακολουθεί να είναι ένας εξαιρετικά περιζήτητος τίτλος σε όλες τις πλατφόρμες που έχει κυκλοφορήσει

10 από 11

2. Star Wars Jedi Knight: Σκοτεινές Δυνάμεις II

Star Wars Jedi Knight: σκοτεινές δυνάμεις II. © LucasArts

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Σεπτεμβρίου 1997
Είδος: Δράση, Shooter πρώτου προσώπου
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer

Αγοράστε από την Amazon

Star Wars Jedi Knight: Το Dark Forces II είναι ένα παιχνίδι πρώτου προσώπου που κυκλοφόρησε το 1997 και το sequel του Star Wars: Dark Forces, το πρώτο παιχνίδι shooter που βασίζεται στο σύμπαν των Star Wars. Το Dark Forces II βρίσκεται μόλις ένα χρόνο μετά τα γεγονότα της Return of the Jedi και θέτει τους παίκτες στο ρόλο του μισθοφορικού Kyle Katarn που αναζητά τους δολοφόνους του πατέρα του. Ο Kyle σύντομα μαθαίνει ότι έχει τη δύναμη της δύναμης στο πλευρό του και αρχίζει να τον κυριαρχεί κατά μήκος του τρόπου να μπορεί να χειριστεί μια φώτα και να εξαπολύσει ορισμένες δυνάμεις δύναμης.

Όταν κυκλοφόρησε, ο Jedi Knight: Dark Forces II κέρδισε συντριπτικά θετικές κριτικές με επαίνους για το συνολικό παιχνίδι, τη μηχανική παιχνιδιών και τη χρήση της φώτιδας. Το παιχνίδι διαθέτει τόσο καμπάνια για έναν παίκτη όσο και λειτουργία πολλαπλών παικτών.

11 από 11

1. Πόλεμοι Star: Ιππότες της Παλαιάς Δημοκρατίας (2003)

Star Wars: Ιππότες της Παλαιάς Δημοκρατίας Screenshot. © LucasArts

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19 Νοεμβρίου 2003
Είδος: Παιχνίδι ρόλων
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας

Αγοράστε από την Amazon

Star Wars: Οι Ιππότες της Παλαιάς Δημοκρατίας είναι ένα παιχνίδι βίντεο που κυκλοφόρησε το 2003 για συστήματα παιχνιδιών Microsoft Windows και Xbox. Η ιστορία των Ιπποτών της Παλαιάς Δημοκρατίας πραγματοποιείται χιλιάδες χρόνια πριν από την άνοδο της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας, όπου ένας πρώην ιππότης Τζέντι στράφηκε προς την σκοτεινή πλευρά και ξεκίνησε έναν πόλεμο με τη δημοκρατία. Οι παίκτες θα δημιουργήσουν έναν χαρακτήρα από μία από τις τρεις τάξεις, θα συγκεντρώσουν συντρόφους και τελικά θα μάθουν τους τρόπους με τους οποίους ασκείται η δύναμη. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι παίκτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με αποφάσεις που μπορούν να οδηγήσουν τον χαρακτήρα τους κάτω από την ελαφριά πλευρά της δύναμης ή της σκοτεινής πλευράς.

Star Wars: Οι Ιππότες της Παλαιάς Δημοκρατίας κέρδισαν την άμεση αναγνώριση από τους κριτικούς μετά την απελευθέρωσή της για εξαιρετική ιστορία και παιχνίδι. Ήταν ο νικητής δεκάδων παιχνιδιών του έτους για το 2003 και έχει ονομαστεί σε πολλές καλύτερες λίστες παιχνιδιών για PC. Περισσότερα από 10 χρόνια μετά την απελευθέρωσή του εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια ρόλων όλων των εποχών.