Κορυφαίες υπηρεσίες ψηφιακών υπηρεσιών λήψης για PC

01 από 08

Κορυφαίες υπηρεσίες ψηφιακών υπηρεσιών λήψης για PC

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένες έρευνες, περίπου το 92% των παγκόσμιων πωλήσεων παιχνιδιών PC προέρχεται τώρα από ψηφιακές υπηρεσίες διανομής με πωλήσεις φυσικών αντιγράφων παιχνιδιών που αποτελούν το υπόλοιπο 8% των πωλήσεων παιχνιδιών για PC. Όποιος έχει βρεθεί πρόσφατα σε ένα Best Buy, GAME ή άλλο λιανοπωλητή μπορεί να επιβεβαιώσει την αλλαγή που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Τα ράφια που κατείχαν παλαιότερα κουτιά παιχνιδιών έχουν συρρικνωθεί, ώστε να κρατούν τώρα κάρτες παιχνιδιών και κωδικούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες υπηρεσίες ψηφιακής διανομής παιχνιδιών PC όπως Steam, Origin ή GamersGate. Ο κατάλογος των τοποθεσιών ψηφιακής διανομής παιχνιδιών που ακολουθούν είναι μερικές από τις καλύτερες διαθέσιμες πλατφόρμες λήψης παιχνιδιών για υπολογιστές, είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να βρούμε νόμιμα πολλά κλασικά παιχνίδια PC από την εποχή των Windows Gaming και PC-Gaming.

02 από 08

Ατμός

Λογότυπο ατμού. © Valve

Steam είναι μια υπηρεσία ψηφιακής διανομής, κοινωνικής δικτύωσης και πλατφόρμας παιχνιδιών για PC που αναπτύχθηκε από την εταιρία Valve, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2002 και κυκλοφόρησε επίσημα το 2003. Από τότε έχει γίνει ο ηγέτης στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών για PC, παρέχοντας όχι μόνο μια υπηρεσία αγοράς και λήψης παιχνίδια αλλά και μια ευημερούσα κοινότητα χρηστών και πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών που φιλοξενεί εκατομμύρια συμπαγείς χρήστες σε διαφορετικά παιχνίδια ανά πάσα στιγμή.

Ο Steam φιλοξενεί χιλιάδες παιχνίδια συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων σημαντικών εκδόσεων, με εξαίρεση κάποιους τίτλους της EA που είναι αποκλειστικά για την ολοκλήρωση της πλατφόρμας Origin της EA και η Valve ανέπτυξε παιχνίδια αποκλειστικά για το Steam όπως η Dota 2 , η Left 4 Dead Series και η Counter-Strike . Επιπλέον, η Steam παρέχει επίσης ψηφιακή διανομή για πολλούς ανεξάρτητους προγραμματιστές και τα παιχνίδια τους, μερικά από τα οποία έχουν γίνει εξαιρετικά επιτυχημένοι τίτλοι που δεν θα είχαν δει το φως της ημέρας πριν από 10 χρόνια.

Ο ατμός δεν έχει συναντηθεί μόνο με έπαινο και θαυμασμό. Στις πρώτες μέρες, πολλοί παίκτες ήταν ανθεκτικοί στον Steam και η απαίτηση ότι ορισμένα φυσικά αντίγραφα των παιχνιδιών απαιτούσαν τον πελάτη του Steam να είναι εγκατεστημένος για να παίξει. Με την πάροδο των ετών, ωστόσο, αυτή η καταγγελία έχει μειωθεί κάπως καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες έχουν αγκαλιάσει την πάντα online μορφή και χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Steam για τη διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων. Αυτό έχει κατατάξει ανταγωνιστικές ψηφιακές εταιρείες λιανικής πώλησης των παιχνιδιών PC, λόγω του γεγονότος ότι τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν το Steam DRM, απαιτούν οι παίκτες να έχουν επίσης εγκατεστημένο τον πελάτη του Steam, ακόμη και αν δεν το αγόρασαν μέσω του Steam.

03 του 08

Παιχνίδι πράσινου ανθρώπου

Λογότυπο παιχνιδιών για το Green Man. © Green Man Gaming

Το Green Man Gaming είναι μια υπηρεσία ψηφιακής διανομής παιχνιδιών για PC που ιδρύθηκε το 2009 και περιλαμβάνει έναν κατάλογο με περισσότερα από 5.000 παιχνίδια PC για λήψη. Παρόλο που η Steam είναι σαφώς η μεγαλύτερη υπηρεσία λήψης για παιχνίδια PC, η Green Man Gaming έχει κερδίσει γρήγορα τους οπαδούς μέσω της πολύ επιθετικής τιμολόγησης και των εκπτώσεων. Πιθανότατα δεν πρόκειται να δείτε μια καυτή νέα έκδοση με έκπτωση, αλλά πολλά παιχνίδια μόλις 6 μηνών μπορούν να βρεθούν με εκπτώσεις έως και 75% έκπτωση κατά καιρούς και Green Man Gaming προσφέρει ένα πολύ δελεαστικό προγράμματα επιβράβευσης.

Όπως και πολλοί λιανοπωλητές τούβλων και κονιάματος, το Green Man Gaming προσφέρει ένα πρόγραμμα ανταμοιβών που παρέχει κίνητρα για τους συχνότερους πελάτες. Οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν ανταμοιβές μέσω νέων αγορών ή συναλλαγών των ψηφιακών αγορών τους, οι οποίες μπορούν να μετατραπούν σε επιστροφή μετρητών ή πίστωση νέων παιχνιδιών. Το Green Man Gaming προσφέρει επίσης πίστωση για μελλοντικές αγορές μέσω παραπομπών φίλων και την υποβολή σχολίων παιχνιδιών. Τέλος, μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Playfire, το Green Man Gaming προσφέρει ένα πρόσθετο πρόγραμμα ανταμοιβών που επιτρέπει στους παίκτες να κερδίζουν πιστώσεις για αγορές παιχνιδιών GMG συνδέοντας τον λογαριασμό Steam με το Playfire και στη συνέχεια παίζοντας παιχνίδια και ξεκλειδώνοντας τα επιτεύγματα για να κερδίσουν πιστώσεις. Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Playfire Rewards.

Μέσα από τα προγράμματά τους ανταμοιβής, την ανταγωνιστική τιμολόγηση / προεξόφληση και το πρόγραμμα θυγατρικών τρίτων παραπομπών, το Green Man Gaming έχει γίνει μια αξιόπιστη υπηρεσία για σοβαρούς παίκτες PC που έχουν εξελιχθεί σε έναν τρομερό ανταγωνιστή και εναλλακτική λύση στο Steam.

04 του 08

GamersGate

Λογότυπο GamersGate. © GamersGate

Το GamersGate είναι ένας σουηδικός ψηφιακός διανομέας παιχνιδιών για υπολογιστές που ξεκίνησε το 2006 και αρχικά λειτουργούσε από το Paradox Interactive ως τρόπο παροχής ψηφιακής διανομής στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών που είτε δεν υπήρχαν είτε ήταν δύσκολο να βρεθούν στα παραδοσιακά καταστήματα λιανικής πώλησης. Η υπηρεσία GamersGate διαχωρίστηκε από το Paradox και πλέον προσφέρει ψηφιακή διανομή περισσότερων από 5.000 παιχνιδιών για PC από όλους τους μεγάλους εκδότες και εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών.

Το GamersGate παρέχει πολλά από τα ίδια παιχνίδια που θα βρείτε στο Steam and Green Man Gaming, αλλά σε αντίθεση με αυτές τις υπηρεσίες, το GamersGate δεν απαιτεί τη χρήση μιας εγκατάστασης πελάτη για τη λήψη και αναπαραγωγή. Αντίθετα, χρησιμοποιεί ένα μικρό πρόγραμμα που ανοίγει ένα πρόγραμμα λήψης προγράμματος-πελάτη για να κατεβάσετε τα αρχεία παιχνιδιών στον τοπικό υπολογιστή σας. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, το πρόγραμμα μικροεφαρμογής μπορεί να διαγραφεί και το παιχνίδι να εγκατασταθεί σαν να είχατε αγοράσει ένα φυσικό αντίγραφο του παιχνιδιού. Τούτου λεχθέντος, εξακολουθεί να υπάρχει η απαίτηση να εγκαταστήσετε το Steam εάν το παιχνίδι που αγοράζεται χρησιμοποιεί το Steam DRM .

Όπως το Green Man Gaming, το GamersGate προσφέρει πολλές εκπτώσεις και κίνητρα για την αγορά παιχνιδιών, όπως το Blue Coins, ένα εικονικό νόμισμα που ουσιαστικά χρησιμεύει ως πρόγραμμα επιβράβευσης. Τα μπλε κέρματα κερδίζονται μέσω αγορών, αναθεωρήσεων, προπαραγγελιών, απαντήσεων σε ερωτήσεις από άλλους χρήστες και μέσω υποβολής οδηγών παιχνιδιών που έχουν δημιουργηθεί από το χρήστη. Το GamersGate προσφέρει επίσης αυτό που ονομάζουν απεριόριστο DRM, στο οποίο θα σας παρέχουν απεριόριστους κωδικούς ενεργοποίησης ή σειριακά κλειδιά, ωστόσο τα υπάρχοντα / παλιά κλειδιά θα απενεργοποιηθούν όταν αποστέλλονται νέοι κωδικοί.

05 του 08

GOG.com

Λογότυπο GOG.com. © GOG.com

Το GOG.com, γνωστό στο παρελθόν ως Καλό Παλαιό Παιχνίδι, είναι ένας πολωνικός ψηφιακός διανομέας ηλεκτρονικών παιχνιδιών που ανήκει και λειτουργεί από το CD Projekt RED, τους δημιουργούς της επιτυχημένης σειράς RPG των Witcher. Ξεκίνησε το 2008, ξεκίνησε ως μια πλατφόρμα χωρίς DRM για την ενημέρωση και την παράδοση κλασικών παιχνιδιών PC που λειτουργούν σε πιο σύγχρονα λειτουργικά συστήματα. Η υπηρεσία έχει διακλαδιστεί από τότε για να συμπεριλάβει πιο πρόσφατες κυκλοφορίες, όπως τα παιχνίδια Witcher του CD Projekt RED, καθώς και άλλους τίτλους όπως το Assassin's Creed , Divinity: Original Sin και άλλοι.

Το GOG.com έχει κυκλοφορήσει τον δικό του πελάτη, γνωστό ως GOG Galaxy, ο οποίος λειτουργεί ως κατάστημα και διαχειριστής λήψεων αλλά όλα τα παιχνίδια διατηρούν την κατάστασή τους χωρίς DRM που έχει γίνει γνωστή για το GOG. Εκτός από τα παιχνίδια χωρίς DRM, το GOG.com προσφέρει επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων που επιτρέπει στους πελάτες να επιστρέφουν παιχνίδια εντός των πρώτων 30 ημερών εάν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα που δεν είναι σε θέση να επιλύσουν. Το GOG.com έχει επίσης επεκτείνει τις υπηρεσίες τους για να συμπεριλάβει παιχνίδια Mac και Linux

Η υπηρεσία παρέχει επιπλέον περιεχόμενο με δυνατότητα λήψης για παιχνίδια όπως χαρτιά τοίχου και εγχειρίδια. Το GOG.com έχει μια ξεχωριστή βάση ανεμιστήρων και είναι η υπηρεσία go-to για όσους θέλουν να επαναλάβουν μερικά από τα παλαιότερα αγαπημένα τους ή να δοκιμάσουν κάποια παλαιότερα παιχνίδια που ίσως έχουν χάσει όταν κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά.

06 του 08

Προέλευση

Λογότυπο προέλευσης. © Electronic Arts

Η προέλευση ολοκληρώνει την κορυφαία λίστα των ψηφιακών διανομέων παιχνιδιών PC, η οποία ξεκίνησε από την Electronic Arts το 2011 ως ανταγωνιστής του Steam της Valve. Προέλευση έχει σημαντικά λιγότερα παιχνίδια ότι άλλες υπηρεσίες, αλλά είναι ένας από τους αν δεν είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο εκδότης βιντεοπαιχνιδιών έχει τα πλεονεκτήματα. Μερικοί δημοφιλείς τίτλοι παιχνιδιών της EA διατίθενται αποκλειστικά μέσω της υπηρεσίας Origin.

Η προέλευση περιλαμβάνει ορισμένα παιχνίδια τρίτων και ένα αρκετά μεγάλο κατάλογο παλαιότερων τίτλων της EA. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να εγγραφούν / να προσθέσουν μη ψηφιακά αντίγραφα λιανικής των παιχνιδιών της EA που κυκλοφόρησαν μετά το 2009 στην Καταγωγή.

07 του 08

Amazon.com

Λογότυπο του Αμαζονίου. © Amazon.com

Το Amazon.com είναι ένα κομμάτι μιας άγριας κάρτας από την άποψη της ψηφιακής διανομής των παιχνιδιών PC. Αν προσφέρει σχεδόν κάθε νέα έκδοση στη βιβλιοθήκη της, η οποία επιτρέπει στους παίκτες να αγοράζουν online ψηφιακούς κωδικούς για παιχνίδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Steam, μερικές φορές σε βαθύτερες εκπτώσεις σε ό, τι ο Steam χρεώνει τα παιχνίδια, καθιστώντας την μια μεγάλη εναλλακτική λύση για να αγοράσει τους τελευταίους και τους μεγαλύτερους τίτλους.

Όπου η Amazon λείπει σε σχέση με άλλους ψηφιακούς διανομείς είναι με παλαιότερους τίτλους, υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα με τους κλασσικούς τίτλους που έχουν εκ νέου κυκλοφορήσει, καθώς και τίτλους που είναι 2-3 ετών ή μεγαλύτεροι που ήταν άμεσα διαθέσιμοι στο Amazon όταν απελευθερώθηκαν αλλά δεν προσφέρονται σε ψηφιακή μορφή.

08 από 08

Battle.net

Λογότυπο Battle.net. © Blizzard Entertainment

Το Battle.net είναι μια online πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών και υπηρεσία ψηφιακής διανομής που δημιουργήθηκε από την Blizzard Entertainment και ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1996 με την απελευθέρωση του αρχικού παιχνιδιού ρόλων Diablo. Ενώ άλλες πλατφόρμες διανομής διαθέτουν χιλιάδες παιχνίδια, το Battle.net αποτελείται μόνο από τα παιχνίδια που αποτελούν μέρος των franchises του Blizzard του World of Warcraft, του StarCraft, του Diablo και του Overwatch , το πρώτο franchise του Blizzard από την κυκλοφορία του αρχικού StarCraft το 1998. Επανειλημμένα είναι αρκετά εύκολο να παίξει , παρεμπιπτόντως.

Εκτός από τους τελευταίους τίτλους από τα προαναφερθέντα franchises, το Battle.net προσφέρει επίσης Heroes των Storm και Hearthstone καθώς και παλαιότερους τίτλους " Diablo II" , WarCraft III και StarCraft. Ενώ αθλητισμός μια από τις μικρότερες βιβλιοθήκες των παιχνιδιών είναι μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες ψηφιακών τυχερών παιχνιδιών λόγω της τεράστιας δημοτικότητας των franchises τους.