Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια νέα γραμμή χωρίς σφαίρα στο PowerPoint;

Χρησιμοποιώντας το τέχνασμα Shift-Enter για μια μαλακή επιστροφή στις σφαίρες

Η εργασία με τις σφαίρες στις διαφάνειες του PowerPoint μπορεί να είναι απογοητευτική. Από προεπιλογή, όταν εργάζεστε σε μια διαφάνεια PowerPoint που χρησιμοποιεί τη μορφή λίστας με κουκκίδες, κάθε φορά που πατάτε το πλήκτρο Enter ( ή Return) , το PowerPoint εισάγει μια κουκκίδα για να ξεκινήσει την επόμενη γραμμή. Δεν είναι πάντα αυτό που θέλετε, αλλά μπορείτε εύκολα να το αποφύγετε εισάγοντας χειροκίνητα μια μαλακή επιστροφή.

Μια απαλή επιστροφή αναγκάζει το κείμενο να πέσει στην επόμενη γραμμή αυτόματα όταν φτάσει στο περιθώριο ή στην άκρη του πλαισίου κειμένου - χωρίς να προσθέσει μια σφαίρα. Για να επιτύχετε μια μαλακή επιστροφή, κρατάτε πατημένο το πλήκτρο Shift ενώ πατάτε ταυτόχρονα το πλήκτρο EnterReturn ). Αποσπάσει το σημείο εισαγωγής στην επόμενη γραμμή, αλλά δεν προσθέτει μια σφαίρα.

Παράδειγμα του Shift-Enter Trick

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να διαχωρίσετε το κείμενο στο πρώτο σημείο στο παρακάτω παράδειγμα και αφήστε το κείμενο μετά από το "μικρό αρνί" σε μια νέα γραμμή χωρίς να εισαγάγετε ένα κουκκίδα. Αρχίζετε με αυτό:

Εάν πατήσετε Enterεπιστροφή ) μετά το "μικρό αρνί". θα λάβετε μια νέα γραμμή και μια νέα κουκκίδα:

Εάν κρατάτε πατημένο το πλήκτρο Shift ενώ πατάτε το πλήκτρο Enter (ή Return ) μετά από το "μικρό αρνί", το κείμενο πέφτει σε μια νέα γραμμή χωρίς νέα κουκκίδα και ευθυγραμμίζεται με το κείμενο πάνω από αυτό.

Το τρίχωμά του ήταν λευκό σαν χιόνι

Το Shift-Enter Trick λειτουργεί αλλού

Αυτή η συμβουλή λειτουργεί για άλλα προϊόντα της σουίτας του Microsoft Office, συμπεριλαμβανομένου του Word . Είναι επίσης μια τυπική λειτουργία για άλλο λογισμικό επεξεργασίας κειμένου. Βάλτε την τεχνική μαλακής επιστροφής στην τσάντα σας με τις συντομεύσεις πληκτρολογίου για να θυμάστε κάθε φορά που ασχολείστε με σημεία με σφαίρες.

Το πληκτρολόγιό σας μπορεί να έχει Εισαγωγή με την επισήμανση Επιστροφή , αλλά μην αφήνετε να σας συγχέει. είναι το ίδιο πράγμα.

Σημείωση: Αυτό το τέχνασμα λειτουργεί στο PowerPoint 2016 και σε άλλες πρόσφατες εκδόσεις του PowerPoint, καθώς και στο PowerPoint Online και στο Office 365 PowerPoint σε υπολογιστές και Mac.