Ορισμός λογισμικού παρουσίασης και παραδείγματα

Πριν οι υπολογιστές ήταν συνηθισμένοι, οι παρουσιαστές συνήθως είχαν ένα καβαλέτο με αφίσες ή σχέδια για να δείξουν τα απαραίτητα γραφικά στο ακροατήριο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ομιλητής θα έχει ένα προβολέα διαφανειών με ένα καρουσέλ μεμονωμένων διαφανειών για την προβολή φωτογραφιών σε μια οθόνη.

Σήμερα, πολλές σουίτες πακέτων λογισμικού περιέχουν ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να συνοδεύει τον ομιλητή όταν κάνει μια παρουσίαση. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρουσίασης σε αυτήν τη σουίτα προγραμμάτων είναι συνήθως (αλλά όχι πάντα) με τη μορφή μιας παρουσίασης, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Οφέλη από το λογισμικό παρουσίασης

Αυτά τα προγράμματα λογισμικού παρουσίασης καθιστούν απλή και συχνά διασκεδαστική τη δημιουργία μιας παρουσίασης για το ακροατήριό σας. Περιέχουν έναν επεξεργαστή κειμένου για να προσθέσετε το γραπτό περιεχόμενο και τις ικανότητές σας στο πρόγραμμα για να προσθέσετε γραφήματα και γραφικές εικόνες, όπως φωτογραφίες, clip art ή άλλα αντικείμενα, για να ζωντανέψετε την προβολή διαφανειών σας και να πάρετε το σημείο απλά.

Τύποι λογισμικού παρουσίασης

Τα προγράμματα λογισμικού παρουσίασης περιλαμβάνουν, για παράδειγμα: