Τρεις μεγάλες εναλλακτικές λύσεις στο Windows Movie Maker

Το Windows Movie Maker δεν είναι πλέον. Αυτά τα δωρεάν προγράμματα είναι μεγάλες αντικαταστάσεις.

Η Microsoft έχει τερματίσει μια από τις αγαπημένες δέσμες δωρεάν λογισμικού της, τα Windows Essentials. Περιέμβανε μια ποικιλία διαφορετικών προγραμμάτων, όπως ένα πρόγραμμα εγγραφής στο blog, το πλέον ανενεργό MSN Messenger, το Windows Live Mail και το Movie Maker . Το τελευταίο ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπημένο πρόγραμμα επειδή το καθιστούσε εύκολο να κάνετε βασικές επεξεργασίες για ένα βίντεο. Με το Movie Maker θα μπορούσατε να προσθέσετε μια εισαγωγική οθόνη, πιστώσεις, ένα soundtrack, να αφαιρέσετε ορισμένα τμήματα του βίντεο, να προσθέσετε οπτικά φίλτρα και στη συνέχεια να τα μοιραστείτε εύκολα σε διάφορες πλατφόρμες όπως το Facebook, το YouTube, το Vimeo και το Flickr.

Ήταν ένας τρόπος διασκέδασης για να γευτείτε μια οικογενειακή ταινία ή ένα σχολικό πρόγραμμα. Δεν είναι ένα τέντωμα για να πούμε ότι δεν υπήρχαν πολλά προγράμματα όπως αυτό.

Εάν εξακολουθείτε να αγαπάτε το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε λήψεις του Movie Maker από ιστότοπους που δεν ανήκουν στην Microsoft, αλλά δεν είναι σκόπιμο να τις εγκαταστήσετε, αφού είναι πάντα καλύτερο να κατεβάσετε ένα πρόγραμμα από τον δημιουργό του.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε το Movie Maker, μπορείτε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε. Αλλά αν το πρόγραμμα παύσει να λειτουργεί σωστά ή έχετε ένα νέο υπολογιστή (και δεν γνωρίζετε πώς να μεταφέρετε το πρόγραμμα), δεν θα έχετε πια πρόσβαση σε αυτό.

Για όσους συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το Movie Maker, λάβετε υπόψη σας ότι αφού δεν υποστηρίζονται πλέον, δεν θα ενημερωθούν. Εάν εντοπιστεί κάποιο είδος ευπάθειας στο πρόγραμμα - όπως αυτό - το PC σας θα μπορούσε να διακινδυνεύσει.

Σε κάποιο σημείο, δεν θα έχετε άλλη επιλογή παρά να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις. Δυστυχώς, δεν υπάρχει αντικατάσταση one-to-one για το Movie Maker. Ορισμένα προγράμματα, για παράδειγμα, προσφέρουν εύκολη κοινή χρήση αλλά δεν έχουν τα ίδια φίλτρα ή τη δυνατότητα προσθήκης πιστώσεων ή εισαγωγικών πλαισίων με προκαθορισμένο κείμενο. Άλλοι διαθέτουν συγκρίσιμα χαρακτηριστικά και φίλτρα επεξεργασίας, αλλά δεν διαθέτουν τις δυνατότητες κοινής χρήσης.

Ακολουθεί μια ματιά στα τρία προγράμματα που είναι το καλύτερο στοίχημα για όποιον θέλει να αντικαταστήσει τις δυνατότητες του Movie Maker, συμπεριλαμβανομένου του πιο σημαντικού χαρακτηριστικού όλων: είναι δωρεάν.

Επεξεργαστής βίντεο VideoPad

VideoPad από το λογισμικό NCH.

Αυτή είναι η πρώτη επιλογή για την αντικατάσταση του Movie Maker. Δεν μοιάζει με Movie Maker, αλλά το VideoPad Video Editor της NCH Software καθιστά πολύ εύκολο να επεξεργαστείτε το οικιακό σας βίντεο και να συμπεριλάβετε ένα μουσικό κομμάτι για να το ακολουθήσετε. Έχει επίσης μερικά από τα χαρακτηριστικά κοινής χρήσης παρόμοια με αυτά που προσφέρει το Movie Maker, μόλις ενημερώθηκε για την τρέχουσα διαδικτυακή μας ζωή.

Στο επάνω μέρος της διασύνδεσης VideoPad, έχετε βασικές εντολές επεξεργασίας, όπως την προσθήκη κειμένου, την αναίρεση και την επαναφορά αλλαγών και την προσθήκη κενών κλιπ. Υπάρχει ακόμη και μια δυνατότητα εγγραφής οθόνης εάν θέλετε να κάνετε screencasts .

Το VideoPad προσφέρει επίσης εφέ ήχου και εικόνας, όπως περιστροφή, κούνημα, θαμπάδα κίνησης, εστία και ζουμ και πολλά άλλα. Υπάρχουν ηχητικά εφέ όπως παραμορφώσεις, ενίσχυση, εξασθένιση, κ.ο.κ. Έχει επίσης μεταβάσεις για να εξασθενίσει μέσα και έξω χρησιμοποιώντας όλα τα είδη των διαφορετικών μοτίβων.

Όπως και κάθε άλλο πρόγραμμα, θα πρέπει να μάθετε τις ιδιαιτερότητες του VideoPad για να καταλάβετε πώς λειτουργεί και πώς να συνδυάσετε τα στοιχεία μαζί.

Παρ 'όλα αυτά, με λίγη υπομονή και προθυμία να συμβουλευτείτε τον οδηγό χρήσης του χρήστη μπορείτε να ξεκινήσετε και να λειτουργήσετε μέσα σε λίγα λεπτά. Εάν έχετε ποτέ κολλήσει για το πώς να χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη λειτουργία, το NCH έχει κάποια χρήσιμα μαθήματα βίντεο Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά κάνοντας κλικ στο εικονίδιο ερωτηματικού στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος και επιλέγοντας Video Tutorials .

Αφού τελειώσει το σχέδιό σας, το VideoPad διαθέτει κάποιες ωραίες επιλογές κοινής χρήσης κάτω από το στοιχείο μενού Εξαγωγή, όπως η αποστολή του βίντεό σας στο YouTube, το Facebook, το Flickr, το Dropbox και το Google Drive.

Το VideoPad διαθέτει μια ποικιλία κλιμακωτών πληρωμένων επιλογών. Επίσης, δεν διαφημίζει με υπερηφάνεια την ελεύθερη επιλογή του, καθώς υπάρχει μια πληρωμένη έκδοση για οικιακούς χρήστες. Παρ 'όλα αυτά, κατά τη διάρκεια αυτής της γραφής θα μπορούσατε να κατεβάσετε το VideoPad και να το χρησιμοποιήσετε δωρεάν, αρκεί το χρησιμοποιείτε για μη εμπορική χρήση.

VSDC Video Editor

VSDC Video Editor.

Ένας παρόμοιος φιλικός επεξεργαστής βίντεο. Η δωρεάν έκδοση του επεξεργαστή βίντεο VSDC ξεκινάει με μια δέσμη επιλογών όπως ένα κενό έργο, δημιουργώντας μια παρουσίαση διαφανειών, εισάγοντας περιεχόμενο, τραβώντας βίντεο ή τραβώντας μια οθόνη. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη οθόνη που σας ζητά να κάνετε αναβάθμιση στην πληρωμένη έκδοση κάθε φορά που ανοίγετε το πρόγραμμα - απλά κλείστε το ή κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια για να αγνοήσετε.

Για όποιον επεξεργάζεται βίντεο, ο ευκολότερος τρόπος για να προχωρήσετε είναι να επιλέξετε Εισαγωγή περιεχομένου και να επιλέξετε το βίντεο που θέλετε να επεξεργαστείτε από τον σκληρό σας δίσκο. Μόλις είστε έτοιμοι να τρέξετε, θα δείτε ότι το VSDC είναι πιο περίπλοκο από το Movie Maker, αλλά αν τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από οποιοδήποτε κουμπί, θα σας πει ποιο είναι το όνομά του.

Τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε για το έργο σας βρίσκονται στην καρτέλα Επεξεργαστής . Αυτό περιλαμβάνει διάφορα φίλτρα, εφέ βίντεο, ηχητικά εφέ, προσθέστε μουσική, περικοπή βίντεο και προσθέστε κείμενο ή υπότιτλους. Ένα πράγμα που είναι πολύ ωραίο για το VSDC είναι ότι είναι εύκολο να αλλάξετε το σημείο στο οποίο αρχίζει το μουσικό σας κομμάτι. Έτσι, εάν θέλετε να ξεκινήσει λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκτέλεση του βίντεο, απλά πρέπει να κάνετε κλικ και να σύρετε τη γραμμή που αντιπροσωπεύει το αρχείο ήχου.

Αφού έχετε ρυθμίσει το έργο σας με τον τρόπο που σας αρέσει, κατευθυνθείτε στην καρτέλα Εξαγωγή έργου όπου μπορείτε εύκολα να το εξαγάγετε χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη μορφή βίντεο καθώς και να τροποποιήσετε την ανάλυση για συγκεκριμένα μεγέθη οθόνης όπως ο υπολογιστής, iPhone, Web, DVD και ούτω καθεξής.

Το VSDC δεν διαθέτει τις μεταφορτώσεις εντός εφαρμογής για διάφορες υπηρεσίες ιστού, επομένως θα πρέπει να το κάνετε αυτό με τον παλιό τρόπο: μέσω του συστήματος χειροκίνητης μεταφόρτωσης κάθε ιστοτόπου.

Shotcut

Shotcut.

Όποιος ψάχνει για κάτι λίγο πιο περίπλοκο από τον Movie Maker, αλλά εξακολουθεί να είναι εύκολο στη χρήση και να καταλάβει θα πρέπει να δούμε το Shotcut. Αυτό το ελεύθερο πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα διαθέτει μια βασική διεπαφή στην κορυφή του παραθύρου με διάφορα χαρακτηριστικά, όπως μια προβολή χρονικού πλαισίου και φίλτρα όπως η εξασθένηση και η έξοδος για ήχο και βίντεο. Όπως και άλλα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο, μπορείτε να ορίσετε σημεία έναρξης και λήξης δεξιά στον μετρητή χρόνου στο κύριο παράθυρο εργασίας.

Αυτό το πρόγραμμα σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο στη χρήση ή κατανόηση όσο το Movie Maker. Παρ 'όλα αυτά, με λίγη ώρα μπορείτε να ξεχωρίσετε τα πράγματα. Εάν θέλετε να προσθέσετε ένα φίλτρο, για παράδειγμα, κάντε κλικ στην επιλογή Φίλτρα και, στη συνέχεια, στην πλευρική γραμμή που εμφανίζεται πατήστε το πλήκτρο συν. Αυτό παρέχει ένα μεγάλο μενού από διαφορετικά φίλτρα χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες: αγαπημένα, βίντεο και ήχο. Όλα αυτά τα αυτοματοποιημένα φίλτρα μπορούν να προστεθούν εν κινήσει, με τις αλλαγές σας να αντικατοπτρίζονται αμέσως.

Όπως και σε άλλα προγράμματα που έχουμε συζητήσει, το Shotcut δεν διαθέτει καθόλου εύχρηστες λειτουργίες μεταφόρτωσης στις δημοφιλείς υπηρεσίες ιστού, αλλά σας επιτρέπει να εξάγετε το βίντεό σας σε έναν τόνο διαφορετικών μορφών από τα κανονικά αρχεία MP4 σε ακίνητες εικόνες σε μορφή JPG ή PNG.

Τελικές σκέψεις

Windows Movie Maker.

Και τα τρία αυτά προγράμματα προσφέρουν κάτι διαφορετικό όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και τη διεπαφή, αλλά όλα αυτά είναι στερεά αντικαταστάσεις για το Movie Maker. Ο απλός επεξεργαστής βίντεο της Microsoft ήταν ένα μεγάλο κομμάτι του λογισμικού, αλλά με την υποστήριξη της λήξης, σε κάποιο σημείο θα πρέπει όλοι να προχωρήσουμε σε κάτι άλλο.

Ποτέ δεν θα υπάρξει ποτέ τέλεια αντικατάσταση εκτός αν η Microsoft κυκλοφορήσει τον κώδικα Movie Maker για έργα ανοιχτού κώδικα ή οι προγραμματιστές προσπαθούν να την επαναδημιουργήσουν. Ελλείψει αυτού, αυτά τα τρία προγράμματα παρέχουν ένα σημείο εκκίνησης για τους πρώην χρήστες Movie Maker να ξεχωρίζουν και να δοκιμάσουν κάτι νέο.