Τι είναι ένα αρχείο DVDRIP;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DVDRIP

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου DVDRIP είναι ένα αρχείο Ripped DVD. Ορισμένο λογισμικό αναπαραγωγής DVD μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την επέκταση αρχείου για να αποθηκεύσει βίντεο που έχουν αντιγραφεί (αντιγραφεί) σε έναν υπολογιστή.

Ωστόσο, δεν έχουν όλα τα αρχεία που έχουν διαγραφεί θα έχουν την επέκταση αρχείου DVDRIP. Αντίθετα, ένα σπασμένο DVD συνήθως αποθηκεύεται σε μορφή βίντεο όπως AVI ή MP4 ή ακόμα και ISO .

Ορισμένα βίντεο που μεταφορτώνονται μέσω ενός torrent ενδέχεται να ονομάζονται κάτι σαν το "Movie.DVDRip" για να υποδείξουν ότι το βίντεο ήταν σχισμένο σε έναν υπολογιστή πριν από την κοινή χρήση. Ωστόσο, η μορφή της ταινίας είναι συχνά διαφορετική (MP4, MKV , κλπ.) Και συνήθως υποδεικνύεται από την επέκταση αρχείου, όπως "Movie.DVDRip.avi" εάν πρόκειται για αρχείο AVI.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DVDRIP

Θα πρέπει να έχετε τη δυνατότητα αναπαραγωγής ενός αρχείου DVDRIP με λογισμικό όπως το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων Full Player και VLC. Άλλες συσκευές αναπαραγωγής βίντεο που υποστηρίζουν παρόμοιες μορφές βίντεο μπορεί επίσης να λειτουργούν με αρχεία DVDRIP.

Το Wondershare DVD Creator και το WinAVI Video Converter μπορούν να ανοίξουν και αρχεία DVDRIP, αλλά αυτό είναι χρήσιμο μόνο αν θέλετε να τα μετατρέψετε σε διαφορετική μορφή βίντεο. Στην επόμενη ενότητα παρακάτω υπάρχουν κάποιες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μετατροπή αρχείων DVDRIP.

Σημείωση: Εάν το αρχείο σας είναι πραγματικά ένα αρχείο .DVDRIP (π.χ. δεν είναι ένα αρχείο MP4 που ονομάζεται Movie.DVDRip.mp4 ), ενδέχεται να μην μπορείτε να το ανοίξετε με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα εκτός από αυτό που το δημιούργησε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το λογισμικό αντιγραφής DVD που το έκανε ήταν ίσως το ίδιο που πρέπει να το ανοίξει για να το μετατρέψει ή να το κάψει σε δίσκο. Ωστόσο, όπως διαβάζετε παραπάνω, τα περισσότερα αρχεία "DVDRIP" είναι πραγματικά MP4, AVI, MKV, κλπ.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο DVDRIP, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία DVDRIP, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για τη δημιουργία αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DVDRIP

Οι δύο μετατροπείς DVDRIP που ανέφερα παραπάνω είναι καλές επιλογές εάν πρέπει να μετατρέψετε ένα αρχείο DVDRIP. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το Full Player - δεν είναι μόνο ένα DVDRIP player αλλά και ένα DVD ripper και video converter.

Ένας δωρεάν μετατροπέας βίντεο, όπως το Freemake Video Converter, μπορεί να μετατρέψει αρχεία βίντεο σε άλλες μορφές, όπως MP4, AVI, MKV και πολλά άλλα. Παρόλο που το Freemake Video Converter δεν ανοίγει αρχεία με την επέκταση αρχείου .DVDRIP, ίσως μπορέσετε να μετονομάσετε το αρχείο σε μια υποστηριζόμενη μορφή, όπως το MP4, έτσι ώστε το πρόγραμμα να το αναγνωρίσει και να το ανοίξει.

Σημείωση: Λάβετε υπόψη τα όσα αναφέρονται παραπάνω σχετικά με τα torrents - τα περισσότερα από αυτά θα καταλήξουν να είναι σε μορφή που είναι συμβατή με την πλειοψηφία των μετατροπέων βίντεο και θα φαίνεται να έχουν μόνο την επέκταση αρχείου .DVDRIP.