Τι είναι ένα αρχείο AVI;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία AVI

Στέλλοντας για την αναπαραγωγή ήχου βίντεο , ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου AVI είναι μια μορφή αρχείου που χρησιμοποιείται συνήθως από την Microsoft για την αποθήκευση δεδομένων βίντεο και ήχου σε ένα μόνο αρχείο.

Η μορφή AVI βασίζεται στη μορφή αρχείου ανταλλαγής πόρων (RIFF), μια μορφή κοντέινερ που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση δεδομένων πολυμέσων.

Το AVI είναι συνήθως λιγότερο συμπιεσμένο από άλλα, πιο δημοφιλή φορμά όπως MOV και MPEG , πράγμα που σημαίνει ότι ένα αρχείο AVI θα είναι μεγαλύτερο από το ίδιο αρχείο σε ένα από αυτά τα πιο συμπιεσμένα μορφότυπα.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο AVI

Μπορεί να έχετε πρόβλημα να ανοίξετε αρχεία AVI, επειδή μπορούν να κωδικοποιηθούν με μια ποικιλία κωδικοποιητών βίντεο και ήχου. Ένα αρχείο AVI μπορεί να παίξει ωραία, αλλά ένα άλλο μπορεί να μην είναι επειδή μπορεί να αναπαραχθεί μόνο εάν έχουν εγκατασταθεί οι σωστοί κωδικοποιητές.

Το Windows Media Player περιλαμβάνεται στις περισσότερες εκδόσεις των Windows και θα πρέπει να είναι σε θέση να αναπαράγει τα περισσότερα αρχεία AVI από προεπιλογή. Εάν ένα αρχείο AVI δεν αναπαράγεται στο Windows Media Player, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε το δωρεάν K-Lite Codec pack.

VLC, ALLPlayer, Kodi και DivX Player είναι μερικοί άλλοι ελεύθεροι παίκτες AVI που μπορείτε να δοκιμάσετε αν το WMP δεν λειτουργεί για εσάς.

Οι περισσότερες υπηρεσίες αποθήκευσης μέσω διαδικτύου θα παίζουν επίσης αρχεία AVI όταν αποθηκεύονται εκεί. Το Google Drive είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα.

Μερικοί απλοί και ελεύθεροι συντάκτες AVI περιλαμβάνουν Avidemux , VirtualDub, Movie Maker και Wax.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο AVI

Μερικές φορές μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο απλά ανοίγοντάς το σε ένα πρόγραμμα προβολής (όπως ένα από τα παραπάνω προγράμματα) και στη συνέχεια να το αποθηκεύσετε σε άλλη μορφή, αλλά αυτό πιθανότατα δεν συμβαίνει με τους περισσότερους παίκτες AVI.

Αντ 'αυτού, ο ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο AVI σε άλλη μορφή είναι να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων . Ένα από τα αγαπημένα μου, Any Video Converter , μετατρέπει AVI σε MP4 , FLV , WMV , και μια σειρά άλλων μορφών.

Μια άλλη επιλογή, αν το αρχείο AVI είναι αρκετά μικρό, είναι να χρησιμοποιήσετε έναν online μετατροπέα AVI όπως Zamzar , FileZigZag , OnlineVideoConverter ή Online-Convert.com. Μετά τη μεταφόρτωση του αρχείου AVI σε έναν από αυτούς τους ιστότοπους, μπορείτε να το μετατρέψετε σε διάφορες μορφές όπως 3GP , WEBM , MOV, MKV και άλλα, συμπεριλαμβανομένων των μορφών ήχου ( MP3 , AAC , M4A , WAV κ.λπ.). Στη συνέχεια, πρέπει να κατεβάσετε το αρχείο που έχει μετατραπεί στον υπολογιστή σας για να το χρησιμοποιήσετε.

Συμβουλή: Εάν υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος αρχείου που πρέπει να μετατρέψετε το αρχείο AVI σε εκείνο που δεν εμφανίζεται παραπάνω στα παραδείγματα μου, κάντε κλικ σε αυτές τις ιστοσελίδες του μετατροπέα AVI online για να βρείτε μια λίστα μορφών που μπορείτε να μετατρέψετε το αρχείο AVI σε . Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε το FileZigZag, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα "Τύποι μετατροπών" για να δείτε μια πλήρη λίστα υποστηριζόμενων μορφών.

Δείτε αυτά τα προγράμματα Free Video Converter και Online Services για ακόμη πιο ελεύθερους μετατροπείς AVI, μερικά από τα οποία επίσης χρησιμεύουν ως δωρεάν editor του AVI.

Το αρχείο εξακολουθεί να μην ανοίγει;

Εάν το αρχείο σας δεν ανοίγει με τα προαναφερθέντα προγράμματα, ενδέχεται να έχετε διαβάσει εσφαλμένα την επέκταση αρχείου, πράγμα που σημαίνει ότι ανοίγετε τεχνικά κάτι διαφορετικό από ένα αρχείο AVI.

Για παράδειγμα, ενώ η επέκταση του αρχείου μπορεί να μοιάζει με ".AVI", μπορεί να είναι σε εντελώς διαφορετική μορφή αρχείου, όπως AV , AVS (Avid Project Preferences), AVB (Avid Bin) ή AVE .