Πώς να αφαιρέσετε μια κάρτα από την Apple Pay με το iCloud

01 από 04

Αφαίρεση κάρτας από την Apple Pay χρησιμοποιώντας το iCloud

εικόνα πίστωσης: PhotoAlto / Gabriel Sanchez / PhotoAlto Οργανισμός Συλλογές RF / Getty Images

Το κέντημα του iPhone σας είναι τραυματικό. Η δαπάνη αντικατάστασης του τηλεφώνου, ο πιθανός συμβιβασμός των προσωπικών σας πληροφοριών και ένας ξένος που παίρνει τα χέρια στις φωτογραφίες σας είναι αναστατωμένοι. Μπορεί να φαίνεται ακόμα χειρότερο, αν χρησιμοποιείτε την Apple Pay , το ασύρματο σύστημα πληρωμών της Apple. Σε αυτή την περίπτωση, ο κλέφτης έχει μια συσκευή με πληροφορίες πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας που είναι αποθηκευμένες σε αυτόν.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας σχετικά απλός τρόπος για να καταργήσετε τις πληροφορίες της Apple Pay από μια κλεμμένη συσκευή χρησιμοποιώντας το iCloud.

Σχετικά: Τι να κάνετε όταν το iPhone σας είναι κλεμμένο

Είναι υπέροχο ότι είναι εύκολο να καταργήσετε τις πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας μέσω του iCloud, αλλά υπάρχει κάτι σημαντικό να το ξέρετε. Η εύκολη κατάργηση της κάρτας δεν είναι στην πραγματικότητα τα καλύτερα νέα σχετικά με αυτήν την κατάσταση.

Τα καλύτερα νέα είναι ότι επειδή η Apple Pay χρησιμοποιεί τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID ως μέρος της ασφάλειας, ένας κλέφτης που έχει το iPhone σας θα χρειαστεί επίσης έναν τρόπο να πλαστογραφήσει τα δακτυλικά αποτυπώματα σας για να χρησιμοποιήσει το Apple Pay. Εξαιτίας αυτού, η πιθανότητα να γίνονται ψευδείς χρεώσεις από έναν κλέφτη είναι σχετικά χαμηλή. Ακόμα, η ιδέα ότι η πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα αποθηκεύεται σε κλεμμένο τηλέφωνο είναι άβολη - και είναι εύκολο να καταργήσετε μια κάρτα τώρα και να την προσθέσετε αργότερα.

02 από 04

Συνδεθείτε στο iCloud και βρείτε το κλεμμένο τηλέφωνο

Για να καταργήσετε την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα από την Apple Pay σε iPhone που έχει κλαπεί ή χαθεί, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πηγαίνετε στο iCloud.com (οποιαδήποτε συσκευή με πρόγραμμα περιήγησης ιστού - επιφάνεια εργασίας / φορητό υπολογιστή, iPhone ή άλλη κινητή συσκευή - είναι ωραία)
  2. Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας iCloud (αυτό είναι ίσως το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης με το αναγνωριστικό σας Apple , αλλά αυτό εξαρτάται από τον τρόπο ρύθμισης του iCloud )
  3. Όταν συνδεθείτε και είστε στην κύρια οθόνη iCloud.com, κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις (μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο όνομά σας στην επάνω δεξιά γωνία και να επιλέξετε iCloud Settings από το αναπτυσσόμενο μενού, αλλά οι Ρυθμίσεις είναι ταχύτερες).
  4. Οι πληροφορίες της Apple Pay συνδέονται με κάθε συσκευή που έχει εγκατασταθεί (αντί για τον λογαριασμό σας Apple ID ή iCloud, για παράδειγμα). Εξαιτίας αυτού, θα πρέπει να αναζητήσετε το τηλέφωνο που έχει κλαπεί στην ενότητα Οι συσκευές μου . Η Apple διευκολύνει την προβολή της συσκευής που έχει διαμορφωθεί από την Apple Pay με την τοποθέτηση ενός εικονιδίου Apple Pay κάτω από αυτό
  5. Κάντε κλικ στο iPhone που διαθέτει την κάρτα που θέλετε να καταργήσετε.

03 του 04

Καταργήστε την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα του κλεμμένου τηλεφώνου σας

Όταν το τηλέφωνο που επιλέξατε εμφανίζεται στο αναδυόμενο παράθυρο, θα δείτε μερικές βασικές πληροφορίες σχετικά με αυτό. Περιλαμβάνονται αυτές οι πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες που χρησιμοποιεί η Apple Pay. Εάν έχετε εγκαταστήσει περισσότερες από μία κάρτες στο Apple Pay, θα τις δείτε όλες εδώ.

Βρείτε τις κάρτες που θέλετε να καταργήσετε και κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση.

04 του 04

Επιβεβαιώστε την κατάργηση της κάρτας από την Apple Pay

Στη συνέχεια, ένα παράθυρο αναδύεται προειδοποιώντας σας για το τι θα συμβεί ως αποτέλεσμα της αφαίρεσης της κάρτας (κυρίως ότι δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με την Apple Pay πια, μεγάλη έκπληξη). Σας ενημερώνει επίσης ότι μπορεί να χρειαστούν έως 30 δευτερόλεπτα για να αφαιρεθεί η κάρτα. Εάν υποθέσετε ότι θέλετε να συνεχίσετε, κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση.

Μπορείτε να αποσυνδεθείτε από το iCloud τώρα, αν θέλετε, ή μπορείτε να περιμένετε για επιβεβαίωση. Μετά από περίπου 30 δευτερόλεπτα, θα δείτε ότι αυτή η πιστωτική ή χρεωστική κάρτα έχει αφαιρεθεί από τη συγκεκριμένη συσκευή και ότι η Apple Pay δεν έχει ρυθμιστεί πλέον εκεί. Οι πληροφορίες πληρωμής σας είναι ασφαλείς.

Μόλις ανακτήσετε το κλεμμένο iPhone σας ή αποκτήσετε ένα νέο, μπορείτε να ρυθμίσετε την Apple Pay σαν κανονικό και να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε για να κάνετε ξανά γρήγορες και εύκολες αγορές.

Περισσότερα για το τι πρέπει να κάνετε όταν κλέψει το iPhone σας: