Πώς να ρυθμίσετε το Apple Pay

01 από 05

Ρύθμιση της πληρωμής της Apple

Η Apple Pay, το ασύρματο σύστημα πληρωμών της Apple, θα μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο αγοράζετε τα πράγματα. Είναι τόσο απλό και τόσο ασφαλές, ότι μόλις αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε, δεν θα θέλετε ποτέ να επιστρέψετε. Αλλά προτού να μπορέσετε να ξεκινήσετε να περπατάτε από το διάδρομο τακτοποίησης μόνο με το τηλέφωνό σας και χωρίς να βγάλετε ποτέ το πορτοφόλι σας, θα πρέπει να ρυθμίσετε την Apple Pay. Δείτε πώς.

Για να χρησιμοποιήσετε την Apple Pay, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας πληροί τις απαιτήσεις της:

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ασφάλεια της Apple Pay και όπου είναι αποδεκτή, διαβάστε αυτό το FAQ της Apple Pay .

Μόλις γνωρίζετε ότι ικανοποιείτε τις απαιτήσεις:

  1. Ξεκινήστε τη διαδικασία εγκατάστασης ανοίγοντας την εφαρμογή Passbook που είναι ενσωματωμένη στο iOS
  2. Στην επάνω δεξιά γωνία του Βιβλιαρίου, αγγίξτε το σύμβολο + . Ανάλογα με αυτό που έχετε ήδη ρυθμίσει στο Βιβλίο παραγγελιών, ίσως χρειαστεί να περάσετε λίγο προς τα κάτω για να αποκαλύψετε το σύμβολο +
  3. Πατήστε Ρύθμιση πληρωμής Apple
  4. Μπορεί να σας ζητηθεί να συνδεθείτε στο Apple ID σας . Εάν ναι, συνδεθείτε.

02 του 05

Προσθήκη πληροφοριών πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας

Η επόμενη οθόνη στην οποία βρίσκεστε στη διαδικασία εγκατάστασης της Apple Pay σας δίνει δύο επιλογές: Προσθέστε μια νέα πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή μάθετε περισσότερα για την πληρωμή της Apple . Πατήστε Προσθήκη νέας πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Όταν το κάνετε αυτό, εμφανίζεται μια οθόνη που σας επιτρέπει να καταχωρίσετε τις πληροφορίες σχετικά με την κάρτα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Συμπληρώστε το πληκτρολογώντας:

  1. Το όνομά σας όπως εμφανίζεται στην πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα
  2. Ο 16-ψήφιος αριθμός κάρτας. (Παρατηρήστε το εικονίδιο της κάμερας σε αυτή τη γραμμή; Αυτή είναι μια συντόμευση που προσθέτει πολύ πιο γρήγορα τις πληροφορίες της κάρτας.) Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτό, πατήστε το εικονίδιο και μεταβείτε στο βήμα 3 του παρόντος άρθρου.)
  3. Η ημερομηνία λήξης της κάρτας
  4. Ο κωδικός ασφαλείας / CVV. Αυτός είναι ο τριψήφιος κωδικός στο πίσω μέρος της κάρτας.
  5. Όταν έχετε κάνει αυτά τα πράγματα, πατήστε το κουμπί Επόμενο στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Αν η εταιρεία που σας εξέδωσε την κάρτα συμμετέχει στην Apple Pay, θα μπορείτε να συνεχίσετε. Εάν δεν συμβαίνει, θα δείτε μια προειδοποίηση για αυτό το αποτέλεσμα και θα χρειαστεί να εισάγετε μια άλλη κάρτα.

03 του 05

Προσθέστε, έπειτα επαληθεύστε, μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα

Αν πιέσατε το εικονίδιο της κάμερας στο βήμα 2, θα έρθετε στην οθόνη που εμφανίζεται στο πρώτο στιγμιότυπο οθόνης αυτής της σελίδας. Αυτή η λειτουργία του Passbook σας επιτρέπει να προσθέσετε όλες τις πληροφορίες της κάρτας σας απλά χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη κάμερα του iPhone αντί να την πληκτρολογείτε.

Για να το κάνετε αυτό, παρατάξτε την πιστωτική σας κάρτα στο πλαίσιο που εμφανίζεται στην οθόνη. Όταν είναι σωστά παραταγμένη και το τηλέφωνο αναγνωρίζει τον αριθμό της κάρτας, στην οθόνη θα εμφανιστεί ο 16ψήφιος αριθμός κάρτας. Με αυτό, ο αριθμός κάρτας σας και άλλες πληροφορίες θα προστεθούν αυτόματα στη διαδικασία ρύθμισης. Εύκολο;

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να συμφωνήσετε με τους όρους της Apple Pay. Να το κάνεις; δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εκτός εάν συμφωνείτε.

Μετά από αυτό, η Apple Pay πρέπει να σας στείλει έναν κωδικό επαλήθευσης για να διασφαλίσετε την ασφάλειά σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματος κειμένου ή καλώντας έναν αριθμό τηλεφώνου. Αγγίξτε την επιλογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και πατήστε Επόμενο .

04 του 05

Επαλήθευση και ενεργοποίηση μιας κάρτας στο Apple Pay

Ανάλογα με τη μέθοδο επαλήθευσης που επιλέξατε στο τελευταίο βήμα, θα λάβετε τον κωδικό επαλήθευσης με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με μήνυμα κειμένου ή θα χρειαστεί να καλέσετε τον αριθμό 800 που εμφανίζεται στην οθόνη.

Εάν επιλέξετε τις δύο πρώτες επιλογές, ο κωδικός επαλήθευσης θα σας αποσταλεί γρήγορα. Όταν φθάνει:

  1. Αγγίξτε το κουμπί Εισαγωγή κωδικού στο βιβλιάριο
  2. Πληκτρολογήστε τον κωδικό χρησιμοποιώντας το αριθμητικό πληκτρολόγιο που εμφανίζεται
  3. Πατήστε Επόμενο .

Υποθέτοντας ότι έχετε εισαγάγει τον σωστό κωδικό, θα δείτε ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει ότι η κάρτα έχει ενεργοποιηθεί για χρήση με την Apple Pay. Πατήστε Τέλος για να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε.

05 του 05

Ρυθμίστε την προεπιλεγμένη σας κάρτα για την Apple Pay

Τώρα που έχετε προσθέσει μια κάρτα στην Apple Pay, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε. Αλλά υπάρχουν μερικές ρυθμίσεις που μπορεί να θέλετε να ελέγξετε πριν κάνετε.

Ορίστε μια προκαθορισμένη κάρτα στην Apple Pay
Το πρώτο είναι να ορίσετε την προεπιλεγμένη σας κάρτα. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες από μία πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες στην Apple Pay και αν το κάνετε, θα χρειαστεί να αποφασίσετε ποια θα χρησιμοποιήσετε από προεπιλογή. Να κάνω αυτό:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Βιβλιάριο και Apple Pay
  3. Πατήστε Προεπιλεγμένη κάρτα
  4. Επιλέξτε την κάρτα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως προεπιλογή. Δεν υπάρχει κουμπί αποθήκευσης, επομένως μόλις επιλέξετε μια κάρτα, η επιλογή αυτή θα παραμείνει εκτός αν την αλλάξετε.

Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις πληρωμής της Apple
Μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις push για τις αγορές σας Apple Pay για να σας βοηθήσουμε να παρακολουθείτε τις δαπάνες σας. Αυτές οι ειδοποιήσεις ελέγχονται βάσει της κάρτας με βάση την κάρτα. Για να τις ρυθμίσετε:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Passbook για να την ανοίξετε
  2. Αγγίξτε την κάρτα που θέλετε να διαμορφώσετε
  3. Πατήστε το κουμπί i στην κάτω δεξιά γωνία
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Ειδοποιήσεις κάρτας σε On / green.

Καταργήστε μια κάρτα από την Apple Pay
Εάν θέλετε να καταργήσετε μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα από την Apple Pay:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Passbook για να την ανοίξετε
  2. Πατήστε την κάρτα που θέλετε να καταργήσετε
  3. Πατήστε το κουμπί i στην κάτω δεξιά γωνία
  4. Σύρετε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε Αφαίρεση κάρτας
  5. Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την κατάργηση. Πατήστε Κατάργηση και η κάρτα θα διαγραφεί από τον λογαριασμό Apple Pay.