Πώς να ελέγξετε αν ένα χρησιμοποιημένο iPhone είναι κλεμμένο πριν το αγοράσετε

Δεν μπορείτε πλέον να μαντέψετε εάν το iPhone που αγοράζετε είναι κλεμμένο - η Apple έχει κυκλοφορήσει ένα εργαλείο που σας λέει τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε.

Σχεδόν από το ντεμπούτο του, το iPhone ήταν ένας εξαιρετικά δημοφιλής στόχος για τους κλέφτες. Μετά από όλα, μια συσκευή τσέπης μεγέθους που εκατομμύρια άνθρωποι θέλουν να ξοδέψουν εκατοντάδες δολάρια είναι ένα πολύ καλό πράγμα για να κλέψουν και να πουλήσουν, αν είστε αυτό το είδος του ατόμου.

Η Apple προσπάθησε να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα με την υπηρεσία Find my iPhone το 2010, αλλά αυτό θα μπορούσε να αποτραπεί με την απενεργοποίηση του iPhone ή τη διαγραφή του περιεχομένου του τηλεφώνου. Η Apple έκανε τα πράγματα πολύ σκληρότερα σε κλέφτες όταν εισήγαγε την ενεργοποίηση Lock στο iOS 7. Αυτή η λειτουργία καθιστούσε αδύνατη την ενεργοποίηση ενός iPhone χρησιμοποιώντας ένα νέο αναγνωριστικό της Apple χωρίς να εισάγετε το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση του τηλεφώνου αρχικά. Δεδομένου ότι είναι απίθανο ένας κλέφτης να έχει πρόσβαση στο αναγνωριστικό της Apple και στον κωδικό πρόσβασης ενός ατόμου, αυτό βοήθησε σημαντικά την κλοπή του iPhone.

Ενώ αυτό το χαρακτηριστικό βοήθησε να αποτρέψει ορισμένους κλέφτες, δεν βοηθούσε τους ανθρώπους να αγοράζουν τα χρησιμοποιημένα iPhones . Δεν υπήρχε τρόπος να ελέγξουμε την κατάσταση κλειδώματος ενεργοποίησης της συσκευής μπροστά από το χρόνο. Ένας κλέφτης θα μπορούσε να πουλήσει το κλεμμένο iPhone μέσω του Διαδικτύου και ο αγοραστής δεν θα ανακάλυπτε ότι είχαν αγοράσει μια άχρηστη συσκευή μέχρι να είχαν ήδη υποτιμηθεί.

Αλλά τώρα η Apple δημιούργησε ένα εργαλείο για να ελέγξει την κατάσταση κλειδώματος ενεργοποίησης του τηλεφώνου για να βεβαιωθεί ότι δεν αγοράζετε μια κλεμμένη συσκευή και ότι το τηλέφωνο που παίρνετε μπορεί να ενεργοποιηθεί.

Έλεγχος κατάστασης κλειδώματος ενεργοποίησης

Για να ελέγξετε την κατάσταση ενός τηλεφώνου, θα χρειαστεί να έχετε το IMEI (Ταυτότητα εξοπλισμού διεθνούς κινητού σταθμού, βασικά ένα μοναδικό αναγνωριστικό που έχει εκχωρηθεί σε κάθε τηλέφωνο) ή Σειριακός αριθμός. Για να τα πάρετε:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Γενικά
  3. Πατήστε Πληροφορίες
  4. Μετακινηθείτε προς το κάτω μέρος της οθόνης και θα βρείτε και τους δύο αριθμούς

Μόλις έχετε έναν ή και τους δύο αριθμούς:

  1. Μεταβείτε στον ιστότοπο της κατάστασης κλειδώματος ενεργοποίησης της Apple
  2. Πληκτρολογήστε τον IMEI ή τον σειριακό αριθμό στο πλαίσιο
  3. Εισαγάγετε τον κωδικό CAPTCHA που εμφανίζεται
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .

Η επόμενη οθόνη θα σας πει εάν το iPhone έχει ενεργοποιημένη τη λειτουργία Κλείδωμα ενεργοποίησης.

Ποια είναι τα Αποτελέσματα

Αν το κλείδωμα ενεργοποίησης είναι απενεργοποιημένο, είστε έτοιμοι. Αν ενεργοποιείται το κλείδωμα ενεργοποίησης, μπορεί να συμβαίνουν μερικά πράγματα:

Όταν αγοράζετε ένα χρησιμοποιημένο iPhone, βεβαιωθείτε ότι έχετε ζητήσει τον IMEI ή τον σειριακό αριθμό πριν αγοράσετε και χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να ελέγξετε την κατάσταση της συσκευής. Θα σας εξοικονομήσει χρήματα και απογοήτευση.

Περιορισμοί του εργαλείου