Πώς να απενεργοποιήσετε το iTunes Genius και το Genius Sidebar

Το iTunes Genius είναι μια πολύ όμορφη προσθήκη στο iTunes, όχι μόνο δημιουργεί αυθεντικές λίστες αναπαραγωγής για εσάς αυτόματα, αλλά επίσης σας βοηθά να ανακαλύψετε και να αγοράσετε (φυσικά από το iTunes Store.) Η Apple δεν το δημιούργησε από την καλοσύνη των καρδιών τους) νέα μουσική που θα σας αρέσει με βάση τη μουσική που ήδη έχετε.

Και αυτό είναι υπέροχο, αλλά η διεπαφή iTunes Genius καταλαμβάνει επίσης πολύτιμα ακίνητα στη βιβλιοθήκη του iTunes και αν δεν χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία, ίσως θελήσετε να απενεργοποιήσετε το Genius ή την πλευρική γραμμή του Genius. Ευτυχώς, είναι τόσο εύκολο όσο μερικά κλικ. Δείτε πώς.

Πώς να απενεργοποιήσετε το iTunes Genius

Ο τρόπος με τον οποίο απενεργοποιείτε το Genius εξαρτάται από την έκδοση του iTunes που χρησιμοποιείτε και από το αν χρησιμοποιείτε τη Βιβλιοθήκη μουσικής iCloud.

iTunes 12

Η θέση της επιλογής έχει μετακινηθεί σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις του iTunes, αλλά η απενεργοποίηση του Genius εξακολουθεί να είναι θέμα μερικών κλικ:

  1. Κάντε κλικ στο μενού Αρχείο
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Βιβλιοθήκη
  3. Κάντε κλικ στο Turn Off Genius .

Παλαιότερες εκδόσεις iTunes

Εάν έχετε μια παλαιότερη έκδοση του iTunes και δεν έχετε εγγραφεί στο iTunes Match ή στην Apple Music, μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς τις λειτουργίες Genius μεταβαίνοντας στο μενού Store στο iTunes και επιλέξτε Turn off Genius. Εάν το κάνετε αυτό και θέλετε να το πάρετε πίσω, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε ξανά το Genius .

Εάν χρησιμοποιείτε Βιβλιοθήκη μουσικής iCloud

Η λειτουργία της Μουσικής iCloud Music Library χρησιμοποιείται από το iTunes Match και την Apple Music για να αποθηκεύσετε τη μουσική σας στο σύννεφο και να βεβαιωθείτε ότι όλες οι συσκευές σας έχουν πρόσβαση στην ίδια μουσική. Είναι υπέροχο, αλλά αλλάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο απενεργοποιείτε το Genius, αν θέλετε να το κάνετε αυτό.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ: Έχω Apple Music. Χρειάζομαι το iTunes Match;

Σε αυτήν την περίπτωση, το iTuns Genius συνδέεται με τη Βιβλιοθήκη Μουσικής iCloud. Ως αποτέλεσμα, μερικές φορές δεν θα δείτε μια επιλογή για να απενεργοποιήσετε το iTunes Genius. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πρώτον, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη βιβλιοθήκη μουσικής iCloud. Στις πρόσφατες εκδόσεις του iTunes, κάντε το στο File -> Library . Σε παλαιότερες εκδόσεις, μεταβείτε στην επιλογή Store -> Turn Off iTunes Match .
  2. Με αυτό, θα εμφανιστεί το μενού Turn Off Genius (είτε στο Αρχείο -> Βιβλιοθήκη ή Κατάστημα , ανάλογα με την έκδοση σας)
  3. Επιλέξτε το για να απενεργοποιήσετε το Genius.

Μερικοί αναγνώστες αναφέρουν ότι όταν γυρίσουν το iTunes Match ή iCloud Music Library πίσω, αναγκάζονται να επαναπροσδιορίσουν πλήρως τις βιβλιοθήκες του iTunes, που χρειάζονται ώρες ή μέρες για μερικούς ανθρώπους. Αυτό δεν ήταν η εμπειρία μου - με τη μετατροπή της iCloud Music Library και του iTunes Genius σε λειτουργία, η επανασύνδεση παίρνει τη βιβλιοθήκη τραγουδιών των 10,000+ λιγότερο από 5 λεπτά.

Η πλευρική γραμμή iTunes Genius

Όταν το Genius εισήχθη για πρώτη φορά, έφερε μαζί του το Genius Sidebar, που ήταν ο τρόπος με τον οποίο η Apple έδωσε τις συστάσεις αγοράς της "αν σας αρέσει αυτό που θέλετε". Αν ψάχνατε να ανακαλύψετε νέα μουσική, ήταν μια μεγάλη προσθήκη. Αν θέλατε να επικεντρωθείτε στη δική σας μουσική, όμως, ήταν ενοχλητικό - που οδήγησε στην απόκρυψη.

Το τέλος της πλευρικής μπάρας Genius

Εάν χρησιμοποιείτε iTunes 11 ή νεότερη έκδοση, αυτό το άρθρο δεν ισχύει για εσάς: η πλευρική εργαλειοθήκη Genius δεν υπάρχει πλέον σε αυτές τις εκδόσεις του iTunes. Τίποτα για να μην ανησυχείς εδώ!

Απόκρυψη της Sidebar Genius iTunes στο iTunes 10 και νωρίτερα

Το Sidebar εξακολουθεί να εμφανίζεται στο iTunes 10 και νωρίτερα, αν και. Για να το ξεφορτωθείτε, ακολουθήστε τα εξής βήματα: