Πώς να εισάγετε αυτόματα τους αριθμούς σελίδων στο QuarkXPress

Ορίστε τις βασικές σελίδες του εγγράφου

Το QuarkXPress είναι ένα επαγγελματικό πρόγραμμα διάταξης σελίδων υψηλού επιπέδου παρόμοιο με το Adobe InDesign . Διαθέτει τεράστιο αριθμό επιλογών και δυνατοτήτων για την κατασκευή πολύπλοκων εγγράφων. Μεταξύ αυτών είναι η δυνατότητα αυτόματης αριθμοδότησης των σελίδων του εγγράφου με το στυλ που ορίζετε όταν τοποθετείται ο σωστός κωδικός αρίθμησης σελίδας στις κύριες σελίδες του εγγράφου σας.

Ρύθμιση αυτόματων αριθμών σελίδων σε βασική σελίδα QuarkXpress

Στο QuarkXpress , οι κύριες σελίδες είναι σαν πρότυπα για σελίδες εγγράφων. Οτιδήποτε τοποθετείται σε μια Κύρια Σελίδα εμφανίζεται σε κάθε σελίδα εγγράφου που χρησιμοποιεί αυτό το Master. Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε την αυτόματη αρίθμηση σελίδων χρησιμοποιώντας τις κύριες σελίδες.

  1. Δημιουργήστε μια νέα διάταξη μιας σελίδας στο QuarkXpress.
  2. Επιλέξτε Παράθυρο> Διάταξη σελίδας για να εμφανίσετε την παλέτα Διάταξη σελίδας.
  3. Σημειώστε ότι η προεπιλεγμένη κύρια σελίδα ονομάζεται A-Master A. Εφαρμόζεται στην πρώτη σελίδα.
  4. Σύρετε το εικονίδιο κενής σελίδας από την κορυφή του παραθύρου διάταξης σελίδας στην περιοχή κύριας σελίδας. Ονομάζεται B-Master B.
  5. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο B-Master B για να εμφανιστεί η κενή εξάπλωση δύο σελίδων.
  6. Σχεδιάστε δύο πλαίσια κειμένου στο spread, τοποθετημένα εκεί που θέλετε να εμφανίζονται οι αριθμοί σελίδων. Αυτό είναι συχνά στην κάτω αριστερή και τη δεξιά γωνία της εξάπλωσης, αλλά οι αριθμοί σελίδων μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε θέλετε.
  7. Κάντε κλικ σε κάθε ένα από τα πλαίσια κειμένου με το εργαλείο Περιεχόμενο κειμένου και επιλέξτε Βοηθητικά μέσα> Εισαγωγή χαρακτήρων> Ειδικές> Σελίδα τρέχουσας θυρίδας # για να εισαγάγετε έναν χαρακτήρα που αντιπροσωπεύει τον τρέχοντα αριθμό σελίδας στις σελίδες διάταξης εγγράφου.
  8. Διαμορφώστε το χαρακτήρα στο πλαίσιο κειμένου, ωστόσο θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη γραμματοσειρά, το μέγεθος και την ευθυγράμμιση που λειτουργεί καλύτερα για το σχεδιασμό της σελίδας. Ενδέχεται να θέλετε να προσθέσετε κείμενο ή διακοσμητικά στοιχεία μπροστά, πίσω ή εκατέρωθεν του χαρακτήρα που αναπαριστά τον αριθμό της σελίδας.
  1. Καθώς εργάζεστε στο έγγραφό σας, εφαρμόστε το Master Spread στις σελίδες κειμένου, ώστε να αντικατοπτρίζουν τη σωστή σειρά αυτόματης αρίθμησης.

Τα στοιχεία στις κύριες σελίδες είναι ορατά αλλά δεν μπορούν να τροποποιηθούν σε όλες τις σελίδες. Θα δείτε τους πραγματικούς αριθμούς σελίδων στις σελίδες του εγγράφου.