Πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης εστίασης Firefox για iOS

Προστατευτικό Web-Centric για iPad, iPhone και iPod touch

Πολλά από τα προγράμματα περιήγησης ιστού του σήμερα προσφέρουν προαιρετικές λειτουργίες ιδιωτικής περιήγησης, ρυθμιζόμενες ρυθμίσεις που σχετίζονται με την παρακολούθηση δραστηριότητας καθώς και τη δυνατότητα διαγραφής του ιστορικού σας και άλλων δυνητικά ευαίσθητων δεδομένων στο τέλος μιας περιόδου σύνδεσης. Ενώ όλες αυτές οι λειτουργίες δημιουργήθηκαν με γνώμονα την ιδιωτικότητα των χρηστών, η χειρωνακτική παρέμβαση είναι απαραίτητη για την πρόσβαση ή την ενεργοποίησή τους.

Ο φυλλομετρητής πυρκαγιάς Firefox για συσκευές iOS φροντίζει για όλα τα παραπάνω από προεπιλογή, καταργώντας αρχεία καταγραφής και άλλα αρχεία που δημιουργούνται από την περίοδο περιήγησης και αποκλείοντας αυτόματα πολλούς τύπους ιχνηλατών από την παρακολούθηση και τη χρήση της συμπεριφοράς σας στον ιστό. Η Focus όχι μόνο δημιουργεί μια πιο ιδιωτική εμπειρία περιήγησης, αλλά προσφέρει επίσης μια αξιοσημείωτη ώθηση στην απόδοση σε μερικούς ιστότοπους, μια ευπρόσδεκτη παρενέργεια του αποκλεισμού ιχνηλατών με μεγάλη ένταση πόρων.

Όλες οι ρυθμιζόμενες ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης είναι προσβάσιμες μέσω του εικονιδίου με το γρανάζι που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του κύριου παραθύρου. Αγγίξτε αυτό το κουμπί για να αποκτήσετε πρόσβαση στη διεπαφή Ρυθμίσεις εστίασης, με τις ακόλουθες επιλογές.

Μηχανή αναζήτησης

Όταν εισάγετε μια λέξη-κλειδί ή λέξεις στη διεύθυνση Focus / αναζήτηση, αντί να πληκτρολογήσετε μια διεύθυνση URL , υποβάλλονται στην προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης. Ο παροχέας που χρησιμοποιείται εδώ είναι διαμορφωμένος μέσω της επιλογής Μηχανή Αναζήτησης , που βρίσκεται στο επάνω μέρος της σελίδας Ρυθμίσεις .

Επιλέξτε αυτήν την επιλογή για να ορίσετε τη μηχανή αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης που έχει οριστεί στην Google από προεπιλογή. Οι άλλες διαθέσιμες επιλογές είναι οι Amazon, DuckDuckGo , Twitter , Wikipedia και Yahoo. Απλά επιλέξτε μία από αυτές τις εναλλακτικές από τη λίστα για να την ενεργοποιήσετε, πατώντας το σύνδεσμο Ρυθμίσεις στην επάνω αριστερή γωνία για να επιστρέψετε στην προηγούμενη οθόνη.

Ενσωμάτωση

Η ενότητα "Ενσωμάτωση" περιλαμβάνει μία επιλογή, συνοδευόμενη από ένα κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης και με την ένδειξη Safari . Απενεργοποιημένη από προεπιλογή, αυτή η ρύθμιση σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τα χαρακτηριστικά προστασίας της παρακολούθησης της εφαρμογής ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari της Apple. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν την ολοκλήρωση, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε το Focus του Firefox στη λίστα με τους αποκλεισμούς περιεχομένου του Safari.

Για να το κάνετε αυτό, επιστρέψτε πρώτα την Αρχική οθόνη της συσκευής σας και επιλέξτε το εικονίδιο Ρυθμίσεις iOS, που συνήθως βρίσκεται στην πρώτη σελίδα των εφαρμογών. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε την επιλογή Safari . Θα πρέπει τώρα να εμφανίζονται οι ρυθμίσεις για το πρόγραμμα περιήγησης Safari. Κάντε κύλιση πάλι προς τα κάτω και πατήστε στο στοιχείο μενού Περιεχόμενο περιεχομένου . Εντοπίστε την εστίαση του Firefox στη λίστα που παρέχεται και επιλέξτε το συνοδευτικό κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης ώστε να γίνει πράσινο. Τώρα μπορείτε να επιστρέψετε στη διεπαφή ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης Focus και να ενεργοποιήσετε την ενσωμάτωση του Safari αγγίζοντας το δικό του κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης μία φορά.

Μυστικότητα

Οι ρυθμίσεις που βρίσκονται στην ενότητα Προστασία απορρήτου ελέγχουν ποιο από τα προαναφερθέντα trackers είναι ενεργοποιημένο. Έχουν ως εξής, καθένα από τα οποία έχει πατηθεί και απενεργοποιηθεί πατώντας το αντίστοιχο κουμπί.

Εκτέλεση

Πολλοί σχεδιαστές ιστοσελίδων επιλέγουν να χρησιμοποιούν γραμματοσειρές που δεν είναι διαθέσιμες από προεπιλογή στις περισσότερες συσκευές, κυρίως επειδή συνήθως δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να επιλέξετε. Αντί να καταπνίξουν τη δημιουργικότητα και να παρουσιάσουν μια οπτική εμπειρία χαμηλότερης ποιότητας, αυτοί οι ψηφιακοί καλλιτέχνες επιλέγουν την επιλογή να κατεβάσετε αυτές τις γραμματοσειρές στο διαδίκτυο στο παρασκήνιο ενώ η σελίδα εκτελείται.

Ενώ αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια πιο όμορφη εμφάνιση, μπορεί επίσης να επιβραδύνει τους χρόνους φόρτωσης σελίδας. ειδικά σε δίκτυα με περιορισμένο εύρος ζώνης. Η μία ρύθμιση που είναι διαθέσιμη στην ενότητα Επιδόσεις , απενεργοποιημένη από προεπιλογή, αντιμετωπίζει αυτόν τον περιορισμό εμποδίζοντας τη φόρτωση γραμματοσειρών από το web στο πρόγραμμα περιήγησης. Για να αποκλείσετε όλες τις γραμματοσειρές που δεν είναι αποθηκευμένες τοπικά στη συσκευή σας, ενεργοποιήστε τη ρύθμιση γραμματοσειρών Block Web πατώντας το συνοδευτικό κουμπί μία φορά.

Mozilla

Η τελική ενότητα που βρίσκεται στη σελίδα Ρυθμίσεις περιέχει μια επιλογή με την ένδειξη Αποστολή ανώνυμων δεδομένων χρήσης . Ενεργοποιημένη από προεπιλογή και συνοδευόμενη από ένα κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης, η ρύθμιση αυτή καθορίζει εάν τα δεδομένα που αφορούν συγκεκριμένες συσκευές, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου λήψης της εφαρμογής (π.χ. από το App Store) και των χαρακτηριστικών που χρησιμοποιούνται συχνότερα, υποβάλλονται στο Mozilla. Για να σταματήσετε να στέλνετε αυτά τα δεδομένα χρήσης, πατήστε μία φορά το κουμπί της ρύθμισης, ώστε το χρώμα της να μετατραπεί από μπλε σε άσπρο.