Πώς να περιστρέψετε την οθόνη στο iPod nano

Χάρη στο κλιπ στο πίσω μέρος του iPod nano 6ης γενιάς , είναι μια ευέλικτη συσκευή που μπορεί εύκολα να συνδεθεί με ρούχα, τσάντες, ρολόγια και άλλα. Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο κόβετε το νανο σε πράγματα, μπορείτε να καταλήξετε με την οθόνη που προσανατολίζεται πλευρικά ή ανάποδα, γεγονός που καθιστά αρκετά δύσκολο να το διαβάσετε.

Ευτυχώς, μπορείτε να περιστρέψετε την οθόνη του iPod nano για να ταιριάζει με τον τρόπο που το χρησιμοποιείτε με μια απλή χειρονομία.

Πώς να περιστρέψετε την οθόνη του 6ου γενικού νανο

Για να περιστρέψετε την οθόνη στο iPod nano 6ης γενιάς, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πάρτε δύο δάχτυλα και κρατήστε τους λίγο μακριά (θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε τον αντίχειρα και το δείκτη σας, αλλά εξαρτάται από εσάς).
  2. Τοποθετήστε κάθε δάχτυλο σε μια γωνία της οθόνης του νανο. Μπορείτε να επιλέξετε αντίθετες γωνίες (για παράδειγμα, ένα δάκτυλο στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και ένα άλλο δάκτυλο στην κάτω αριστερή γωνία ή το αντίστροφο) ή μπορείτε να επιλέξετε γωνίες στην ίδια πλευρά (αριστερό και κάτω αριστερό για παράδειγμα).
  3. Όταν το κάνετε αυτό, στρίψτε και τα δύο δάχτυλα ταυτόχρονα και προς την ίδια κατεύθυνση - δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα. Θα δείτε την εικόνα στην οθόνη να περιστρέφεται. Η οθόνη θα περιστραφεί κατά 90 μοίρες καθώς τα δάχτυλά σας γυρίζουν. Αν θέλετε να περιστρέψετε την οθόνη πάνω από 90 μοίρες, συνεχίστε να κινείστε τα δάχτυλά σας και περιστρέψτε την εικόνα.
  4. Αφαιρέστε τα δάχτυλά σας από την οθόνη όταν είναι προσανατολισμένη με τον τρόπο που θέλετε. Αυτός ο προσανατολισμός θα παραμείνει μέχρι να το αλλάξετε ξανά.

Μπορείτε να περιστρέψετε την οθόνη σε άλλα μοντέλα iPod nano;

Δεδομένου ότι μπορείτε να περιστρέψετε τον προσανατολισμό της οθόνης στο 6ο γονίδιο. iPod nano, ίσως να αναρωτιέστε αν και άλλα μοντέλα έχουν αυτό το χαρακτηριστικό.

Λυπούμαστε, αλλά δεν είναι δυνατή η περιστροφή των οθονών άλλων μοντέλων iPod nano . Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό: η έλλειψη οθόνης αφής και το σχήμα των οθονών σε άλλα μοντέλα.

Στο 6ο γεν. μοντέλο, μπορείτε να περιστρέψετε την οθόνη επειδή είναι μια οθόνη αφής. Χωρίς αυτό, δεν θα υπήρχε τρόπος να κινηθεί ο προσανατολισμός της οθόνης. Το 1ο έως 5ο γεν. όλα τα νανο ελεγχονται χρησιμοποιώντας τον τροχό κλικ, ο οποίος μπορεί μόνο να πλοηγεί σε μενού στην οθόνη και να επιλέγει στοιχεία. Δεν προσφέρει τρόπο για πιο σύνθετες ενέργειες όπως την περιστροφή της οθόνης.

Αλλά περιμένετε, ίσως να λέτε. Ο 7ος γεν. μοντέλο έχει μια οθόνη αφής. Γιατί δεν μπορεί να περιστραφεί; Αυτό οφείλεται στον δεύτερο λόγο: το σχήμα της οθόνης. Ο 7ος γεν. Το iPod nano , όπως και όλα τα άλλα νανο μοντέλα εκτός από το τρίτο γεν., έχει μια ορθογώνια οθόνη και ένα περιβάλλον εργασίας χρήστη που είναι διαμορφωμένο για να ταιριάζει σε αυτό το σχήμα. Θα ήταν αρκετά περίπλοκο να παίρνετε μια διεπαφή σχεδιασμένη για μια οθόνη που είναι ψηλή και στενή και να την αναπροσανατολίζει δυναμικά ώστε να ταιριάζει σε μια οθόνη που ξαφνικά γίνεται φαρδιά και λεπτή. Όχι μόνο αυτό, μάλλον δεν θα προσφέρει πολλά οφέλη για τον χρήστη. Θα δείτε λιγότερα στην οθόνη και θα πρέπει να μετακινηθείτε και να σύρετε περισσότερο για να κάνετε ακόμα και βασικές εργασίες. Όταν η Apple σκέφτεται αυτά τα χαρακτηριστικά, διατηρεί πάντοτε το πλεονέκτημα του χρήστη ως προτεραιότητα. Αν δεν υπάρχει κάποιο όφελος για μια λειτουργία, μην περιμένετε να το δείτε υλοποιημένο.

Όπως σημειώνεται, το 3ο γεν. το nano έχει μια τετράγωνη οθόνη, αλλά δεδομένου ότι έχει ένα κλικ και όχι μια οθόνη αφής, δεν μπορεί να περιστραφεί ούτε.

Πώς λειτουργεί η περιστροφή οθόνης στις συσκευές iOS

Οι συσκευές Apple που εκτελούν το iOS, όπως το iPhone, το iPod touch και το iPad, έχουν όλες οθόνες που μπορούν να αναπροσανατολιστούν. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτό είναι λίγο διαφορετικός από το νανο.

Αυτές οι συσκευές και οι τρεις διαθέτουν επιταχυνσιόμετρα που επιτρέπουν στη συσκευή να ανιχνεύει πότε έχει γυρίσει και να ρυθμίσει αυτόματα την οθόνη ώστε να ταιριάζει με το νέο φυσικό της προσανατολισμό. Αυτό είναι πάντα αυτόματο. Ο χρήστης μιας συσκευής iOS δεν μπορεί να περιστρέψει την οθόνη ακουμπώντας την όπως στο 6ο γονίδιο. nano.