Χρησιμοποιώντας Wi-Fi σε κινητά τηλέφωνα Android

01 του 06

Ρυθμίσεις Wi-Fi στα τηλέφωνα Android

Οι ρυθμίσεις Wi-Fi που διατίθενται στο Android ποικίλλουν ανάλογα με τη συγκεκριμένη συσκευή, αλλά οι έννοιες είναι παρόμοιες μεταξύ τους. Αυτός ο περίπατος δείχνει πώς να αποκτήσετε πρόσβαση και να εργαστείτε με τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με Wi-Fi σε ένα Samsung Galaxy S6 Edge.

Οι ρυθμίσεις Wi-Fi του Android διανέμονται συχνά σε πολλά διαφορετικά μενού. Στο παράδειγμα που εμφανίζεται, οι ρυθμίσεις που επηρεάζουν το Wi-Fi του τηλεφώνου μπορούν να βρεθούν σε αυτά τα μενού:

02 του 06

Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση Wi-Fi και σάρωση σημείου πρόσβασης στα κινητά τηλέφωνα Android

Οι πιο βασικές ρυθμίσεις Wi-Fi του τηλεφώνου επιτρέπουν σε έναν χρήστη να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει το ραδιόφωνο Wi-Fi μέσω ενός διακόπτη μενού και, στη συνέχεια, για να σαρώσει τα κοντινά σημεία πρόσβασης όταν είναι ενεργοποιημένο το ραδιόφωνο. Όπως σε αυτό το στιγμιότυπο οθόνης παράδειγμα, τα τηλέφωνα Android συνήθως τοποθετούν αυτές τις επιλογές σε ένα μενού "Wi-Fi". Οι χρήστες συνδέονται σε οποιοδήποτε δίκτυο Wi-Fi επιλέγοντας ένα όνομα από τη λίστα (που αποσυνδέει το τηλέφωνο από το προηγούμενο δίκτυο κατά την εκκίνηση της νέας σύνδεσης). Τα σύμβολα κλειδώματος που εμφανίζονται στα εικονίδια δικτύου υποδεικνύουν ότι οι πληροφορίες του κωδικού πρόσβασης δικτύου ( ασύρματου κλειδιού ) πρέπει να παρέχονται ως μέρος της διαδικασίας σύνδεσης.

03 του 06

Wi-Fi Direct σε κινητά τηλέφωνα Android

Η Wi-Fi Alliance ανέπτυξε την τεχνολογία Wi-Fi Direct ως έναν τρόπο για να συνδέονται απευθείας οι συσκευές Wi-Fi μεταξύ τους με τη μέθοδο peer-to-peer χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε με ένα ευρυζωνικό δρομολογητή ή άλλο ασύρματο σημείο πρόσβασης. Ενώ πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Bluetooth του τηλεφώνου τους για άμεσες συνδέσεις με εκτυπωτές και υπολογιστές, το Wi-Fi Direct λειτουργεί εξίσου καλά ως εναλλακτική λύση σε πολλές περιπτώσεις. Στα παραδείγματα που εμφανίζονται σε αυτήν την περίληξη, μπορείτε να μεταβείτε στο Wi-Fi Direct από την κορυφή της οθόνης μενού Wi-Fi.

Η ενεργοποίηση του Wi-Fi Direct σε ένα τηλέφωνο Android ξεκινάει τη σάρωση για άλλες συσκευές Wi-Fi που βρίσκονται στην εμβέλεια και είναι σε θέση να πραγματοποιήσει απευθείας σύνδεση. Όταν βρίσκεται μια συσκευή ομότιμης σύνδεσης, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με αυτήν και να μεταφέρουν αρχεία χρησιμοποιώντας τα μενού Share που είναι προσαρτημένα σε εικόνες και άλλα μέσα.

04 του 06

Προηγμένες ρυθμίσεις Wi-Fi για τηλέφωνα Android

Περισσότερες ρυθμίσεις - Samsung Galaxy 6 Edge.

Δίπλα στην άμεση επιλογή Wi-Fi, πολλά τηλέφωνα Android εμφανίζουν ένα κουμπί MORE που ανοίγει ένα αναπτυσσόμενο μενού για πρόσβαση σε πρόσθετες, λιγότερο συνήθεις ρυθμίσεις Wi-Fi. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

05 του 06

Λειτουργία αεροπλάνου στα τηλέφωνα

Λειτουργία αεροπλάνου - Samsung Galaxy 6 Edge.

Όλα τα μοντέρνα smartphones διαθέτουν διακόπτη On / Off ή επιλογή μενού που ονομάζεται Λειτουργία αεροπλάνου που εξάγει όλα τα ασύρματα ραδιόφωνα της συσκευής, όπως Wi-Fi (αλλά και cell, BlueTooth και άλλα). Σε αυτό το παράδειγμα, το τηλέφωνο Android διατηρεί αυτή τη λειτουργία σε ξεχωριστό μενού. Το χαρακτηριστικό αυτό εισήχθη ειδικά για να εμποδίσει τα ραδιοφωνικά σήματα τηλεφώνου να παρεμποδίζουν τα όργανα του αεροσκάφους. Μερικοί επίσης το χρησιμοποιούν ως μια πιο επιθετική επιλογή εξοικονόμησης μπαταρίας απ 'ότι παρέχουν οι συνήθεις τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας.

06 του 06

Wi-Fi Κλήση τηλεφώνων

Προηγμένη Κλήση - Samsung Galaxy 6 Edge.

Η κλήση Wi-Fi, η δυνατότητα να πραγματοποιείτε τακτικές φωνητικές κλήσεις μέσω σύνδεσης Wi-Fi, μπορεί να είναι χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις:

Ενώ η ιδέα της ύπαρξης σε μια τοποθεσία χωρίς υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας αλλά με Wi-Fi ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς πριν από μερικά χρόνια, η συνεχιζόμενη εξάπλωση των hotspot Wi-Fi έχει κάνει τη δυνατότητα να επιλέξει πιο κοινό. Το Wi-Fi που καλεί στο Android διαφέρει από τις παραδοσιακές υπηρεσίες φωνής μέσω IP (VoIP) όπως το Skype, καθώς η λειτουργία ενσωματώνεται απευθείας στο λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου. Για να χρησιμοποιήσετε κλήση μέσω Wi-Fi, ένας συνδρομητής πρέπει να χρησιμοποιεί ένα σχέδιο φορέα και υπηρεσίας που υποστηρίζει τη λειτουργία - όχι όλοι.

Στο στιγμιότυπο οθόνης παράδειγμα, το μενού Σύνθετης Κλήσης περιέχει μια επιλογή Ενεργοποίηση κλήσης Wi-Fi. Η επιλογή αυτής της επιλογής εμφανίζει μια εξήγηση των όρων και προϋποθέσεων για τη χρήση αυτής της λειτουργίας και στη συνέχεια επιτρέπει στο χρήστη να πραγματοποιεί κλήσεις.