Περιγραφή ασύρματου Hotspot

Ένα hotspot είναι οποιαδήποτε τοποθεσία όπου η πρόσβαση στο δίκτυο Wi-Fi (συνήθως πρόσβαση στο διαδίκτυο) είναι διαθέσιμη στο κοινό. Μπορείτε να βρείτε συχνά hotspots σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία, καφετέριες και άλλα μέρη όπου οι επιχειρηματίες τείνουν να συγκεντρώνονται. Τα Hotspots θεωρούνται ένα πολύτιμο εργαλείο παραγωγικότητας για τους ταξιδιώτες επιχειρηματίες και άλλους συχνά χρήστες υπηρεσιών δικτύου.

Από τεχνική άποψη, τα hotspots αποτελούνται από ένα ή περισσότερα ασύρματα σημεία πρόσβασης εγκατεστημένα εντός κτιρίων ή / και παρακείμενων εξωτερικών χώρων. Αυτά τα σημεία είναι συνήθως συνδεδεμένα σε δίκτυο με εκτυπωτές ή / και κοινόχρηστη σύνδεση Internet υψηλής ταχύτητας. Ορισμένα σημεία ενδιαφέροντος απαιτούν την εγκατάσταση ειδικού λογισμικού εφαρμογών στον πελάτη Wi-Fi, κυρίως για σκοπούς χρέωσης και ασφάλειας, αλλά άλλοι δεν απαιτούν διαμόρφωση εκτός από τη γνώση του ονόματος δικτύου ( SSID ).

Οι πάροχοι ασύρματων υπηρεσιών όπως η T-Mobile, η Verizon και άλλοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας διαθέτουν γενικά και διατηρούν hotspots. Οι χομπίστες μερικές φορές δημιουργούν επίσης hotspots, συχνά για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Η πλειοψηφία των hotspots απαιτούν την καταβολή ωριαίων, ημερήσιων, μηνιαίων ή άλλων συνδρομών.

Οι πάροχοι Hotspot προσπαθούν να κάνουν τους πελάτες Wi-Fi να συνδέονται όσο το δυνατόν πιο απλοί και ασφαλείς. Ωστόσο, αν είναι δημόσιες, τα hotspots παρέχουν γενικά λιγότερο ασφαλείς συνδέσεις στο Internet από ό, τι άλλα δίκτυα ασύρματων επιχειρήσεων.