Τι είναι ένας ασύρματος ISP;

Ένας παροχέας ασύρματου Internet (μερικές φορές αποκαλείται ασύρματο ISP ή WISP) προσφέρει δημόσιες υπηρεσίες ασύρματου δικτύου σε πελάτες.

Οι ασύρματοι ISP πωλούν οικιακό Internet στα νοικοκυριά ως εναλλακτικά προς τους πιο παραδοσιακούς τύπους υπηρεσιών διαδικτύου όπως το DSL . Αυτές οι αποκαλούμενες σταθερές ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλείς σε μεγαλύτερες αγροτικές περιοχές των δυτικών ΗΠΑ, που οι μεγάλοι εθνικοί πάροχοι συνήθως δεν καλύπτουν.

Εύρεση και χρήση ενός ασύρματου ISP

Για να χρησιμοποιήσετε έναν ασύρματο ISP, ένα άτομο πρέπει να εγγραφεί στην υπηρεσία του. Ενώ μερικοί πάροχοι μπορούν να προσφέρουν δωρεάν συνδρομές, όπως σε διαφημιστική βάση, τα περισσότερα τέλη χρέωσης ή / και να απαιτούν συμβάσεις παροχής υπηρεσιών.

Ένας ασύρματος ISP, όπως και άλλοι πάροχοι Διαδικτύου, συνήθως απαιτεί από τους πελάτες του να έχουν ειδικά εργαλεία (μερικές φορές αποκαλούμενα Εξοπλισμός Καταστημάτων Πελατών ή CPE). Οι σταθερές ασύρματες υπηρεσίες χρησιμοποιούν μια μικρή κεραία τύπου κεραίας που είναι εγκατεστημένη σε μια ταράτσα, για παράδειγμα, με μια ειδική συσκευή μόντεμ που συνδέει (μέσω καλωδίων) την εξωτερική μονάδα με έναν ευρυζωνικό δρομολογητή.

Η εγκατάσταση και η σύνδεση σε έναν ασύρματο ISP διαφορετικά λειτουργεί όπως και με άλλες μορφές ευρυζωνικού Διαδικτύου. (Δείτε επίσης - Εισαγωγή στην πραγματοποίηση συνδέσεων ασύρματου Internet )

Οι συνδέσεις στο Διαδίκτυο μέσω WISP υποστηρίζουν συνήθως βραδύτερες ταχύτητες λήψης από τους παραδοσιακούς παρόχους ευρυζωνικών υπηρεσιών λόγω των ειδών ασύρματης τεχνολογίας που χρησιμοποιούν.

Είναι το κινητό τηλέφωνο ή άλλοι πάροχοι Hotspot επίσης ασύρματοι ISPs;

Παραδοσιακά, μια επιχείρηση που ασχολείται με την επιχείρηση ως ασύρματο ISP παρέχει μόνο ασύρματο δίκτυο και πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Οι φορείς κινητής τηλεφωνίας δεν θεωρούνταν ασύρματοι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ καθώς έχουν επίσης σημαντική δραστηριότητα γύρω από τις τηλεπικοινωνίες φωνής. Σήμερα, ωστόσο, η γραμμή μεταξύ των ασύρματων ISPs και των τηλεφωνικών εταιρειών είναι θολή και ο όρος WISP συχνά χρησιμοποιείται εναλλακτικά για να αναφέρεται και στα δύο.

Οι εταιρείες που εγκαθιστούν ασύρματες hotspots σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία και άλλους δημόσιους επιχειρηματικούς χώρους μπορούν επίσης να θεωρηθούν ασύρματοι ISPs.