Μετακινήστε τα δεδομένα των Windows PC στο Mac σας με μη αυτόματο τρόπο

Μετακινήστε τα αρχεία του PC που έχει αφήσει πίσω ο βοηθός μετανάστευσης

Το Mac OS περιλαμβάνει έναν Βοηθό Μετανάστευσης που μπορεί να σας βοηθήσει να μετακινήσετε τα δεδομένα χρήστη, τις ρυθμίσεις συστήματος και τις εφαρμογές από έναν προηγούμενο υπολογιστή Mac σε ένα καινούργιο. Ξεκινώντας με το OS X Lion (κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2011), ο Mac συμπεριέλαβε έναν Βοηθό Μετανάστευσης που μπορεί να λειτουργήσει με υπολογιστές με Windows για να μεταφέρει τα δεδομένα των χρηστών στον Mac. Σε αντίθεση με τον Βοηθό Μετανάστευσης του Mac, η έκδοση που βασίζεται στα Windows δεν μπορεί να μετακινήσει εφαρμογές από τον υπολογιστή σας στο Mac, αλλά μπορεί να μετακινήσει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαφές και ημερολόγια, καθώς και σελιδοδείκτες, εικόνες, μουσική, ταινίες και περισσότερα αρχεία χρηστών.

Εκτός εάν ο Mac σας εκτελεί το Lion (OS X 10.7.x) ή μεταγενέστερα, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Βοηθό μετεγκατάστασης για να μεταφέρετε πληροφορίες από τον υπολογιστή σας.

Αλλά μην απελπίζεστε. υπάρχουν μερικές άλλες επιλογές για τη μετακίνηση των δεδομένων των Windows στο νέο σας Mac, ακόμα και με τον Βοηθό μετεγκατάστασης των Windows, ίσως διαπιστώσετε ότι μερικά αρχεία που χρειάζεστε δεν πραγματοποίησαν τη μεταφορά. Είτε έτσι είτε αλλιώς, γνωρίζοντας πώς να μετακινήσετε χειροκίνητα τα δεδομένα των Windows είναι μια καλή ιδέα.

Χρησιμοποιήστε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, μια μονάδα Flash ή άλλα αφαιρούμενα μέσα

Εάν διαθέτετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που συνδέεται στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας μια διασύνδεση USB , μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε ως προορισμό για την αντιγραφή όλων των επιθυμητών εγγράφων, μουσικής, βίντεο και άλλων δεδομένων από τον υπολογιστή σας. Μόλις αντιγράψετε τα αρχεία σας στον εξωτερικό σκληρό δίσκο, αποσυνδέστε τη μονάδα, μετακινήστε τη στο Mac και συνδέστε την χρησιμοποιώντας τη θύρα USB της Mac. Μόλις την ενεργοποιήσετε, ο εξωτερικός σκληρός δίσκος θα εμφανιστεί στην επιφάνεια εργασίας Mac ή σε ένα παράθυρο Finder.

Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε τα αρχεία από τη μονάδα δίσκου στο Mac.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε μια μονάδα flash USB για τον εξωτερικό σκληρό δίσκο, με την προϋπόθεση ότι η μονάδα flash είναι αρκετά μεγάλη ώστε να κρατάει όλα τα δεδομένα σας.

Μορφές δίσκου

Σημείωση σχετικά με τη μορφή της εξωτερικής μονάδας ή της μονάδας flash USB: Το Mac σας μπορεί εύκολα να διαβάζει και να γράφει δεδομένα στα περισσότερα φορμά Windows, συμπεριλαμβανομένων των FAT, FAT32 και exFAT.

Όταν πρόκειται για το NTFS, ο Mac είναι σε θέση να διαβάζει δεδομένα μόνο από δίσκους με μορφή NTFS. όταν αντιγράφετε αρχεία στο Mac σας, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. Εάν πρέπει να έχετε τα δεδομένα Mac να γράψετε σε μια μονάδα δίσκου NTFS, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους, όπως το Paragon NTFS για Mac ή Tuxera NTFS για Mac.

CD και DVD

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον καυστήρα CD ή DVD του υπολογιστή σας για να εγγράψετε τα δεδομένα σε οπτικά μέσα, επειδή το Mac σας μπορεί να διαβάσει CD ή DVD που γράψετε στον υπολογιστή σας. πάλι, είναι απλώς θέμα μεταφοράς αρχείων, από CD ή DVD σε Mac . Εάν το Mac δεν διαθέτει οπτική μονάδα CD / DVD, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εξωτερική μονάδα οπτικού δίσκου USB. Η Apple πωλεί στην πραγματικότητα ένα, αλλά μπορείτε να τα βρείτε αρκετά λιγότερο εάν δεν σας ενδιαφέρει να μην δείτε ένα λογότυπο της Apple στη μονάδα δίσκου.

Χρησιμοποιήστε μια σύνδεση δικτύου

Αν και ο υπολογιστής σας και ο νέος σας υπολογιστής Mac συνδέονται με το ίδιο τοπικό δίκτυο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο για να προσαρτήσετε τη μονάδα του υπολογιστή σας στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας και, στη συνέχεια, σύρετε και αποθέστε τα αρχεία από το ένα μηχάνημα στο άλλο.

  1. Η λήψη των Windows και του Mac σας για κοινή χρήση αρχείων δεν είναι μια δύσκολη διαδικασία. μερικές φορές είναι τόσο εύκολη όσο η μετάβαση στον υπολογιστή σας και η αλλαγή της κοινής χρήσης αρχείων. Μπορείτε να βρείτε τις βασικές οδηγίες για να μιλάτε ο υπολογιστής σας Mac και PC ο ένας στον άλλο στον οδηγό μας Getting Windows and Mac OS X to Play Together .
  1. Αφού ενεργοποιηθεί η κοινή χρήση αρχείων, ανοίξτε ένα παράθυρο Finder στο Mac και επιλέξτε Connect to Server από το μενού Finder's Go.
  2. Με λίγη τύχη, το όνομα του υπολογιστή σας θα εμφανιστεί όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση, αλλά πιθανότατα θα πρέπει να εισαγάγετε χειροκίνητα τη διεύθυνση του υπολογιστή σας με την ακόλουθη μορφή: smb: // PCname / PCSharename
  3. Το όνομα υπολογιστή είναι το όνομα του υπολογιστή σας και το PCSharename είναι το όνομα της κοινής έντασης του δίσκου στον υπολογιστή.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.
  5. Εισαγάγετε το όνομα της ομάδας εργασίας του υπολογιστή, το όνομα χρήστη στο οποίο επιτρέπεται η πρόσβαση στον κοινόχρηστο τόμο και ο κωδικός πρόσβασης. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  6. Πρέπει να εμφανίζεται ο κοινόχρηστος τόμος. Επιλέξτε την ένταση του ήχου ή οποιονδήποτε δευτερεύοντα φάκελο μέσα στον τόμο που θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση, ο οποίος θα εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας. Χρησιμοποιήστε την τυπική διαδικασία μεταφοράς και απόθεσης για να αντιγράψετε αρχεία και φακέλους από τον υπολογιστή στον υπολογιστή σας Mac.

Cloud-Based Sharing

Αν ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί ήδη κοινή χρήση βάσει σύννεφων, όπως οι υπηρεσίες που παρέχονται από το DropBox , το Google Drive , το Microsoft OneDrive ή ακόμα και το iCloud της Apple, τότε μπορείτε να βρείτε πρόσβαση στα δεδομένα του υπολογιστή σας τόσο εύκολα όσο η εγκατάσταση της έκδοσης Mac του cloud ή, στην περίπτωση του iCloud, εγκατάσταση της έκδοσης iCloud των Windows στον υπολογιστή σας.

Μόλις εγκαταστήσετε την κατάλληλη υπηρεσία σύννεφο, μπορείτε να κάνετε λήψη των εγγράφων στο Mac όπως ακριβώς κάνατε με τον υπολογιστή σας.

Ταχυδρομείο

Όχι, δεν πρόκειται να σας προτείνω να στείλετε ηλεκτρονικά έγγραφα στον εαυτό σας. αυτό είναι πάρα πολύ περίπλοκο. Ωστόσο, ένα στοιχείο που σχεδόν ανησυχούν για όλους είναι να μεταφέρονται τα email τους σε έναν νέο υπολογιστή.

Ανάλογα με τον παροχέα αλληλογραφίας σας και τη μέθοδο που χρησιμοποιεί για την αποθήκευση και την παράδοση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, μπορεί να είναι τόσο απλή όσο και η δημιουργία του κατάλληλου λογαριασμού στην εφαρμογή Mail της Mac για να έχετε όλα τα email σας διαθέσιμα. Εάν χρησιμοποιείτε ένα σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βασίζεται στον ιστό, θα πρέπει να μπορείτε να ξεκινήσετε απλά το πρόγραμμα περιήγησης Safari και να συνδεθείτε στο υπάρχον σύστημα αλληλογραφίας σας.

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμα το Safari, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Google Chrome, το Firefox Quantum ή το πρόγραμμα περιήγησης Opera αντί του Safari. Εάν έχετε πραγματικά κολλήσει στη χρήση είτε Edge είτε IE, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες συμβουλές για να προβάλετε ιστότοπους IE μέσα στον υπολογιστή σας Mac:

Τρόπος προβολής των ιστότοπων του Internet Explorer σε Mac

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Mail, το ενσωματωμένο πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιλαμβάνεται στο Mac σας, μπορείτε να δοκιμάσετε μία από τις ακόλουθες μεθόδους για να αποκτήσετε πρόσβαση σε υπάρχοντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρετε δεδομένα αλληλογραφίας στον υπολογιστή σας Mac.

Αν χρησιμοποιείτε λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με βάση το IMAP, μπορείτε απλά να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό IMAP με την εφαρμογή "Αλληλογραφία". θα πρέπει να βρείτε όλα τα email σας διαθέσιμα αμέσως.

Αν χρησιμοποιείτε λογαριασμό POP, ίσως εξακολουθείτε να μπορείτε να ανακτήσετε ορισμένα ή όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. εξαρτάται από το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποθηκεύει μηνύματα στους διακομιστές του. Ορισμένοι διακομιστές αλληλογραφίας διαγράφουν μηνύματα εντός λίγων ημερών από τη λήψη τους. και άλλοι δεν τις διαγράφουν καθόλου. Η συντριπτική πλειονότητα των εξυπηρετητών αλληλογραφίας έχουν πολιτικές που καταργούν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάπου ανάμεσα στα δύο αυτά άκρα.

Μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε να ρυθμίσετε τους λογαριασμούς email σας και να δείτε αν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι διαθέσιμα προτού να ανησυχείτε για τη μεταφορά τους στο νέο σας Mac.

Βοηθός μετανάστευσης

Αναφέραμε στην αρχή αυτού του οδηγού ότι από το OS X Lion, ο Migration Assistant συνεργάζεται με τα Windows για να σας βοηθήσει να φέρετε τα περισσότερα δεδομένα που βασίζονται στα Windows που μπορεί να χρειαστείτε. Κατά πάσα πιθανότητα, εάν διαθέτετε νέο Mac, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Βοηθό μετεγκατάστασης. Για να ελέγξετε την έκδοση του OS X που χρησιμοποιείτε, κάντε τα εξής:

Από το μενού της Apple, επιλέξτε Σχετικά με αυτό το Mac.

Θα ανοίξει ένα παράθυρο που θα εμφανίζει την τρέχουσα έκδοση του OS X που είναι εγκατεστημένη στο Mac σας. Εάν αναγράφεται κάποιο από τα παρακάτω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Βοηθό μετεγκατάστασης για να μετακινήσετε δεδομένα από τον υπολογιστή σας.

Εάν το Mac σας εκτελεί μία από τις παραπάνω εκδόσεις του OS X, τότε έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τον Βοηθό μετεγκατάστασης για να κάνετε τη διαδικασία μεταφοράς δεδομένων από τον υπολογιστή σας στο Mac σας όσο το δυνατόν πιο απλή .