Πώς να χρησιμοποιήσετε τις νέες λειτουργίες της Cortana στην ενημερωμένη έκδοση επετείου των Windows 10

Η Cortana είναι πλέον πιο ενεργή και προσβάσιμη από την οθόνη κλειδώματος

Είναι ξανά η Cortana. Μιλάω πάρα πολύ για τον προσωπικό ψηφιακό βοηθό της Microsoft ; Πιθανώς, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο επειδή το βρίσκω χρήσιμο στις καθημερινές μου περιπέτειες και πιστεύω ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους χρήστες PC - ειδικά αν χρησιμοποιείτε και Cortana στο smartphone σας Android ή Windows 10 (και στην iOS).

Η Cortana στα Windows 10 είναι ακόμα καλύτερη στην ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 επετείου . Έχουμε συζητήσει σύντομα μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά πριν, αλλά τώρα θα τα καλύψουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Θα μιλήσουμε επίσης για τη βασική διασύνδεση της Cortana.

Ο νέος πίνακας της Cortana

Όπως πριν μπορείτε να ενεργοποιήσετε την Cortana κάνοντας κλικ στον πίνακα εισαγωγής κειμένου στη γραμμή εργασιών. Αν πιστεύετε ότι η Cortana καταλαμβάνει πολύ χώρο στην επιφάνεια εργασίας σας, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Cortana από το μενού περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια, επιλέξτε Εμφάνιση εικονιδίου Cortana και το μέγεθος του ψηφιακού βοηθού συρρικνώνεται από ένα τεράστιο πλαίσιο αναζήτησης σε ένα πιο εύχρηστο εικονίδιο της Cortana δίπλα στο κουμπί Έναρξη .

Αφού κάνετε κλικ στον πίνακα Cortana, ίσως παρατηρήσετε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο όσον αφορά τη διεπαφή με την Ενημερωμένη Επέτειος. Αν με ρωτάς, είναι προς το καλύτερο. Πρώτα απ 'όλα, η μετάβαση στις ρυθμίσεις της Cortana είναι πολύ ευκολότερη από ό, τι πριν, αφού είναι διαθέσιμη στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης Cortana.

Κάντε κλικ σε αυτό, ωστόσο, και είστε μέσα για μια έκπληξη. Δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε την Cortana στην Ενημέρωση Επέτειος και απλώς να χρησιμοποιήσετε μια απλή λειτουργία αναζήτησης των Windows για βανίλια. Αν θέλετε πραγματικά να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την Cortana θα πρέπει να την αφαιρέσετε από τη γραμμή εργασιών κάνοντας δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέγοντας Cortana> Hidden . Στη συνέχεια, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την Cortana μέσω του μητρώου, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε λεπτομερέστερα σε αυτό το φροντιστήριο της Cortana.

Εάν χρησιμοποιείτε την Cortana, υπάρχουν μερικές ρυθμίσεις που θα εφιστούσα την προσοχή σας κάτω από τις ρυθμίσεις . Θα δείτε ένα πλαίσιο ελέγχου που λέει "Αφήστε την Cortana να έχει πρόσβαση στο ημερολόγιό μου, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα μηνύματά μου και τα δεδομένα Power BI όταν είναι κλειδωμένη η συσκευή μου". Αυτό επιτρέπει στην Cortana να έχει πρόσβαση στο ημερολόγιό σας, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και στα μηνύματά σας (ξεχάστε το Power BI εκτός αν το χρησιμοποιείτε στην εργασία σας).

Το Cortana έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο ενεργό και να σας προτείνει πράγματα. Η πρόσβαση στο ημερολόγιο και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο βοηθά με αυτό.

Η επόμενη ρύθμιση που πρέπει να εγκρίνετε έχει πρόσβαση στην Cortana από την οθόνη κλειδώματος. Υπάρχει ένα slider κάτω από την επικεφαλίδα "Κλείδωμα οθόνης" που λέει "Χρησιμοποιήστε Cortana ακόμη και όταν η συσκευή μου είναι κλειδωμένη." Με αυτόν τον τρόπο έχετε πάντα πρόσβαση. Φυσικά, θα χρειαστεί επίσης να ενεργοποιήσετε τη φωνητική εντολή "Hey Cortana" λίγο πιο ψηλά στις ρυθμίσεις.

Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Cortana για όλα τα είδη των πραγμάτων, ενώ βρίσκεστε στην οθόνη κλειδώματος. Μπορεί να ορίσει υπενθύμιση ή ραντεβού για εσάς, να κάνει έναν γρήγορο υπολογισμό, να σας δώσει ένα βασικό γεγονός ή να στείλει ένα SMS. Το βασικό σημείο που πρέπει να θυμόμαστε εδώ είναι ότι η Cortana μπορεί να κάνει οτιδήποτε για εσάς στην οθόνη κλειδώματος που δεν απαιτεί από τον προσωπικό ψηφιακό βοηθό να ανοίξει ένα άλλο πρόγραμμα όπως το Microsoft Edge ή το Twitter.

Μόλις το κάνει αυτό, η Cortana χρειάζεται να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας. Μια αξιοσημείωτη εξαίρεση στον κανόνα αυτό είναι η Groove Music. Αν λέτε κάτι σαν το "Hey Cortana, παίζετε μουσική από την Radiohead" η Cortana μπορεί να ξεκινήσει το Groove στο παρασκήνιο ενώ ο υπολογιστής σας είναι κλειδωμένος. Αυτό το νέο χαρακτηριστικό είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο σας αξίζει να χρησιμοποιήσετε το Groove και να αποθηκεύσετε τη μουσική συλλογή σας στο OneDrive αν έχετε το χώρο.

Προληπτική Cortana

Παρόμοια με το Google Now, η Cortana μπορεί να αναλύσει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες πληροφορίες για να αναλάβει δράση. Αν λάβετε επιβεβαίωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για μια πτήση, για παράδειγμα, η Cortana μπορεί να την προσθέσει στο ημερολόγιό σας.

Εάν είπατε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα στείλατε σε κάποιον ένα σημείωμα μέχρι το απόγευμα, η Cortana μπορεί να σας υπενθυμίσει. Αν προσπαθήσετε να προσθέσετε ένα ραντεβού που έρχεται σε σύγκρουση με ένα άλλο, η Cortana μπορεί να το εντοπίσει και να σας ειδοποιήσει. Η Cortana ενδιαφέρεται ακόμη και για μεσημεριανό γεύμα και μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε κράτηση ή να παραγγείλετε φαγητό αν έχετε συμβατές εφαρμογές στη συσκευή σας.

Αναλυτική Cortana

Η Cortana ήταν πάντα σε θέση να κάνει πράγματα όπως να δείξει τις φωτογραφίες σας ή ένα έγγραφο από την περασμένη εβδομάδα. Τώρα μπορεί να γίνει ακόμη πιο συγκεκριμένη. Μπορείτε να πείτε κάτι όπως "Γεια σου Cortana email Robert το υπολογιστικό φύλλο στο οποίο εργάστηκα χθες" ή "ποιο είναι το όνομα του καταστήματος αθλητικών ειδών που επισκέφθηκα την τελευταία φορά που ήμουν στη Νέα Υόρκη;" Κατά την εμπειρία μου, η Cortana δεν είναι τόσο ακριβής όσο θα έπρεπε με αυτά τα ερωτήματα, αλλά πιθανότατα θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Cortana σε Android και Windows 10 Mobile

Ένα από τα αγαπημένα μου μέρη των βελτιώσεων της Cortana της Microsoft πρέπει να είναι η νέα ενσωμάτωση μεταξύ του τηλεφώνου σας (Android και Windows 10 Mobile μόνο) και του υπολογιστή σας. Η νέα ολοκλήρωση απαιτεί την Ενημερωμένη Επέτειος στον υπολογιστή σας και στο κινητό σας τηλέφωνο Windows 10 - οι χρήστες Android χρειάζονται απλά την πιο πρόσφατη έκδοση της Cortana από το Google Play.

Αφού αποκτήσετε το σωστό λογισμικό στις συσκευές σας, ανοίξτε ξανά τις ρυθμίσεις της Cortana στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια ενεργοποιήστε το ρυθμιστικό ενεργοποίησης / απενεργοποίησης στην υποδιαίρεση "Αποστολή ειδοποιήσεων μεταξύ συσκευών".

Κάνετε το ίδιο στην κινητή συσκευή σας και θα μπορείτε να λαμβάνετε όλα τα είδη ειδοποιήσεων από το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό εάν αφήσετε το τηλέφωνό σας να φορτιστεί στην άλλη πλευρά του σπιτιού ή το τηλέφωνό σας είναι γεμισμένο σε μια τσάντα στο χώρο εργασίας.

Οι ειδοποιήσεις τηλεφώνου που εμφανίζονται στον υπολογιστή σας περιλαμβάνουν τα μηνύματα κειμένου και τις αναπάντητες κλήσεις, τις οποίες έκανε η Cortana πριν από την Ενημέρωση Επέτειος, καθώς και ειδοποιήσεις από εφαρμογές στο τηλέφωνό σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα από εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Telegram και το WhatsApp, σε ειδοποιήσεις από τις αγαπημένες σας εφαρμογές ειδήσεων και το Facebook. Οι ειδοποιήσεις συστήματος, όπως ειδοποιήσεις χαμηλής μπαταρίας, μπορούν επίσης να εμφανιστούν στον υπολογιστή σας.

Όλες οι ειδοποιήσεις από το τηλέφωνό σας εμφανίζονται στο Κέντρο δράσης κάτω από μια ξεχωριστή επικεφαλίδα για να καταστεί σαφές ποιες ειδοποιήσεις προέρχονται από το τηλέφωνό σας. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε ποιες εφαρμογές θα πρέπει να μπορούν να στέλνουν ειδοποιήσεις στον υπολογιστή σας. Με αυτόν τον τρόπο δεν κατακλύζεται από μια ροή ειδοποιήσεων που δεν χρειάζεστε.

Αυτά είναι τα κυριότερα σημεία για την Cortana στην Ενημέρωση Επέτειος των Windows 10. Είναι μια σταθερή ενημέρωση σε ένα πολύ χρήσιμο μέρος των Windows 10 για όσους δεν με πειράζουν να μιλάμε στον υπολογιστή τους.

Ενημερώθηκε από τον Ian Paul.