Περισσότερες χρήσιμες λειτουργίες στην Ενημέρωση Επέτειος των Windows 10

Αυτές οι πέντε προσθήκες στα Windows 10 θα κάνουν όλο το λειτουργικό σύστημα πολύ καλύτερα.

Πρόσφατα, ρίξαμε μια ματιά στα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά που κατευθύνονται στα Windows 10 με την Ενημέρωση Επέτειος - που παρουσιάστηκε αρχικά κατά τη διάρκεια του Build 2016. Έκτοτε, τα Windows Insiders μπόρεσαν να περάσουν περισσότερο χρόνο με το ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα για να αποκτήσουν καλύτερη αίσθηση νέα χαρακτηριστικά.

Όπως και κάθε σημαντική κυκλοφορία, υπάρχουν πολλά νέα στοιχεία που έρχονται. Με αυτό κατά νου εδώ είναι μια ματιά σε πέντε χαρακτηριστικά νομίζω ότι οι χρήστες θα βρουν πολύ χρήσιμη.

Cortana στην οθόνη κλειδώματος

Μια νέα επιλογή στις ρυθμίσεις της Cortana θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε τον ψηφιακό προσωπικό βοηθό στην οθόνη κλειδώματος του υπολογιστή σας. Από εκεί θα μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με αυτό για να ορίσετε υπενθυμίσεις ή να κάνετε ερωτήσεις. Μόλις χρειαστεί να ξεκινήσετε μια εφαρμογή, όπως όταν θέλετε η Cortana να στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα πρέπει να συνδεθείτε στον υπολογιστή σας.

Ειδοποιήσεις τηλεφώνου Android στον υπολογιστή σας

Η Microsoft δήλωσε ότι έρχεται σε μια μελλοντική έκδοση των Windows 10 και τώρα μοιάζει με ειδοποιήσεις τηλεφώνων Android στον υπολογιστή σας που θα εμφανιστούν στην Ενημέρωση Επέτειος.

Χάρη στον συνδυασμό της Cortana για Android και της Ενημερωμένης Επέτειος των Windows 10, θα μπορείτε να βλέπετε και να απορρίπτετε ειδοποιήσεις τηλεφώνου στον υπολογιστή σας. Αυτή τη στιγμή, μπορείτε ήδη να λάβετε ειδοποιήσεις αναπάντητων κλήσεων και να απαντήσετε στα μηνύματα κειμένου σε έναν υπολογιστή Windows 10, αλλά η νέα λειτουργία θα κάνει την ενσωμάτωση Android πολύ πιο πλήρης.

Οι χρήστες των Windows 10 για κινητά θα λαμβάνουν επίσης περισσότερες ειδοποιήσεις τηλεφώνου στον υπολογιστή τους με την Ενημέρωση Επέτειος, αλλά οι χρήστες του iOS δεν έχουν τύχη. Λόγω του αυστηρού ελέγχου της iOS της Apple, η Microsoft δεν μπορεί να προσφέρει την ίδια δυνατότητα στους χρήστες iPhone.

Επεκτάσεις περιηγητών Edge και Ειδοποιήσεις επιφάνειας εργασίας

Με την Ενημέρωση Επέτειος, το Microsoft Edge πλησιάζει στο να είναι ένα πλήρες πρόγραμμα περιήγησης στο ίδιο επίπεδο με το Google Chrome και το Mozilla Firefox. Η νέα ενημέρωση φέρνει επεκτάσεις στο πρόγραμμα περιήγησης - μικρά προγράμματα που προσθέτουν επιπλέον λειτουργίες, όπως πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας ή ενσωμάτωση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως το Pocket.

Επιπλέον, η Edge θα αποκτήσει τη νέα λειτουργικότητα ειδοποιήσεων που επιτρέπει σε ιστότοπους όπως το Facebook να προωθήσουν ειδοποιήσεις στην επιφάνεια εργασίας σας. Η έκδοση Edge θα ενσωματωθεί με το Κέντρο Δράσης που σας επιτρέπει να βλέπετε όλες τις ειδοποιήσεις σας από ιστότοπους σε ένα σημείο.

Το Edge θα αποκτήσει επίσης λειτουργίες κλικ-για-αναπαραγωγή για τα βίντεο του Adobe Flash. Το νέο πρόγραμμα περιήγησης της Microsoft θα αποτρέψει επίσης την αυτόματη εκτέλεση μη ουσιαστικού περιεχομένου Flash (σκέψεις διαφημίσεων). Το Chrome παρουσίασε παρόμοιο χαρακτηριστικό τον Ιούνιο του 2015.

Το μόνο πράγμα που θα λείπει ακόμα από την Edge - όσο γνωρίζουμε - είναι η δυνατότητα συγχρονισμού των καρτελών του προγράμματος περιήγησης σε όλες τις συσκευές. Ο συγχρονισμός καρτελών είναι μια λειτουργία που είναι πιο χρήσιμη στους χρήστες των Windows 10 για κινητά - το Edge δεν είναι διαθέσιμο σε Android ή iOS - αλλά όποιος χρησιμοποιεί πολλούς υπολογιστές ή tablet με Windows θα βρει επίσης τη λειτουργία χρήσιμη.

Ενσωμάτωση της γραμμής εργασιών του ημερολογίου

Αυτό είναι ένα από αυτά τα μικρά χαρακτηριστικά που πραγματικά κάνει τη διαφορά σε καθημερινή βάση. Η Επέτειος Ενημέρωσης θα φέρει συναντήσεις ημερολογίου από την ενσωματωμένη εφαρμογή ημερολογίου στο ημερολόγιο στη γραμμή εργασιών.

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το ημερολόγιο στη γραμμή εργασιών, κάντε κλικ στην ώρα και την ημερομηνία στην άκρα δεξιά της επιφάνειας εργασίας σας. Ένα παράθυρο θα εμφανιστεί με μια μεγαλύτερη έκδοση της ώρας και της ημερομηνίας. Κάτω από αυτό είναι ένα μικροσκοπικό ημερολόγιο που δείχνει τις ημέρες της εβδομάδας για τον τρέχοντα μήνα. Αυτό το ημερολόγιο θα αρχίσει να δείχνει ξεκάθαρα τα επερχόμενα στοιχεία της ατζέντας μετά την Ενημέρωση Επέτειος

Dark Θέμα

Για όσους από εσάς αγαπούν μια διαφορετική εμφάνιση στο λειτουργικό τους σύστημα, η Microsoft φέρνει πίσω το θέμα των Windows 10 Dark. Η εταιρεία έστειλε αρχικά το σκοτεινό θέμα ως μυστική επιλογή με προ-κυκλοφορίες των Windows 10 - ένα μυστικό που αποκαλύφθηκαν οι περίεργοι beta testers.

Τώρα, όμως, το σκοτεινό θέμα έρχεται ως μια ολοκληρωμένη επιλογή για όσους το θέλουν.

Αυτά είναι τα κυριώτερα σημεία των πιο χρήσιμων χαρακτηριστικών που έρχονται στην Επανελληνική Ενημέρωση των Windows 10, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που έρχονται. Το Windows Hello biometric authentication θα λειτουργήσει με εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών και ιστότοπους που το υποστηρίζουν. Θα μπορείτε επίσης να ξεκλειδώσετε έναν υπολογιστή με ένα smartphone ή ένα φορητό όπως το Microsoft Band. Το Skype αποκτά μια νέα εφαρμογή καθολικής εφαρμογής, το μενού Έναρξη παίρνει μια γενική επισκευή και θα υπάρξουν περισσότερα emoji - συμπεριλαμβανομένων μερικών ειδικών για τα Windows.

Θα είναι μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση και αν οι φήμες είναι σωστές, θα πρέπει να το δούμε να κυκλοφορεί στα τέλη Ιουλίου.