Πώς να απομακρύνετε μια οθόνη υπολογιστή

Αφαιρέστε ενοχλητικά χρώματα σε οθόνες CRT

Βλέπετε ποτέ μια παλιά οθόνη υπολογιστή με "σωλήνα" ή μια τηλεόραση με θέματα χρώματος ουράνιου τόξου γύρω από τις άκρες; Πρόκειται για ένα πρόβλημα που προκαλείται από μαγνητικές παρεμβολές, που επιλύεται εύκολα με την απομάκρυνση της οθόνης από την οθόνη.

Για να αποσυνδέσετε κάτι σημαίνει να αφαιρέσετε ή τουλάχιστον να μειώσετε δραστικά ένα μαγνητικό πεδίο. Οι μαγνητικές παρεμβολές ήταν τόσο συνηθισμένες με τις οθόνες CRT , οι οποίες είχαν ενσωματωθεί σε αυτούς τους τύπους οθονών για να απομακρύνουν περιστασιακά αυτές τις παρεμβολές.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν πλέον αυτές τις παλιές οθόνες "σωλήνα" και έτσι αυτό δεν είναι ένα κοινό καθήκον αυτές τις μέρες. Οι μεγάλες επίπεδες οθόνες LCD υψηλής ευκρίνειας, υψηλής ανάλυσης σήμερα λειτουργούν τελείως διαφορετικά, δεν υποφέρουν από μαγνητικές παρεμβολές και, επομένως, ποτέ δεν απαιτούν αποσυναρμολόγηση.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μια οθόνη υπολογιστή μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα χρώματος , αλλά εάν έχετε μια παλιά οθόνη CRT, ειδικά εάν ο αποχρωματισμός είναι σχεδόν κοντά στις άκρες, η αποσυναρμολόγηση πιθανώς θα το διορθώσει και θα πρέπει να είναι το πρώτο σας βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων .

Ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα για να αποσυνδέσετε μια οθόνη υπολογιστή:

Πώς να απομακρύνετε μια οθόνη υπολογιστή

Απαιτείται χρόνος: Θα πρέπει να διαρκέσει λιγότερο από μερικά λεπτά για να απομακρύνει μια οθόνη, πολύ λιγότερο αφού καταλάβετε πού είναι αυτό το μυστικό μικρό κουμπί.

  1. Απενεργοποιήστε και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ξανά την οθόνη σας. Οι περισσότερες οθόνες CRT θα αποσυνδεθούν αυτόματα όταν είναι ενεργοποιημένες, οπότε δοκιμάστε πρώτα.
    1. Σημείωση: Το Degaussing κάνει έναν ήχο μερικές φορές δυνατά και συχνά ακολουθείται από ένα σύντομο ήχο κλικ . Ίσως να είστε σε θέση να "αισθανθείτε" το αν το χέρι σας βρίσκεται στην οθόνη. Αν δεν ακούτε αυτούς τους ήχους, η οθόνη πιθανόν να μην αποσυνδεθεί αυτόματα όταν ενεργοποιηθεί.
    2. Εάν ο αποχρωματισμός δεν βελτιωθεί, συνεχίστε στο επόμενο βήμα.
  2. Εντοπίστε το κουμπί αποσύνδεσης στο μπροστινό μέρος της οθόνης και σπρώξτε το. Σε σπάνια περίπτωση, η οθόνη δεν αποσυνδέεται αυτόματα, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το εγχειρίδιο.
    1. Συμβουλή: Το κουμπί degauss θα συνοδεύεται πιθανότατα από μια εικόνα παρόμοια με ένα πέταλο, που αντιπροσωπεύει αυτό το κλασσικό σχήμα "πετάλου μαγνήτη". Ορισμένα κουμπιά degauss είναι στην πραγματικότητα ένα πέταλο εικονίδιο (σε αντίθεση με ένα τυποποιημένο, στρογγυλό κουμπί).
    2. Όχι, κουμπί αποσύνδεσης; Ας συνεχίσουμε να προσπαθούμε ...
  3. Πατήστε τα κουμπιά φωτεινότητας και αντίθεσης ταυτόχρονα. Ορισμένοι κατασκευαστές οργάνων παρακολούθησης αποφάσισαν να παραιτηθούν από το αποκλειστικό κουμπί για αυτήν την ταυτόχρονη μέθοδο πιέζας κουμπιού.
    1. Ακόμα καμία τύχη; Ορισμένες οθόνες κρύβουν ακόμα πιο βαθιά τη λειτουργία.
  1. Μερικές φορές, ειδικά με τις "νεώτερες" οθόνες CRT (ξέρω, αστεία τη χρήση αυτών των λέξεων μαζί), η επιλογή degauss θα θαφτεί μέσα στις επιλογές μενού της οθόνης.
    1. Μετακινηθείτε σε αυτές τις επιλογές και εντοπίστε την επιλογή degauss, την οποία θα επιλέξετε με όποιο κουμπί επιλογής χρησιμοποιείτε για να "εισάγετε" άλλες εντολές / επιλογές στο μενού της οθόνης του μόνιτορ.
    2. Συμβουλή: Αν έχετε πρόβλημα στην εύρεση της επιλογής degauss, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο της οθόνης για περισσότερες πληροφορίες. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορείτε να βρείτε πληροφορίες τεχνικής υποστήριξης εάν δεν μπορείτε να βρείτε το εγχειρίδιο και δεν είστε σίγουροι πού να πάτε στη συνέχεια.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απομάκρυνση & amp; Πώς να το αποφύγετε

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τις διαταραχές του μαγνητικού πεδίου που προκάλεσαν αυτόν τον αποχρωματισμό στην οθόνη που μόλις καθορίσατε, ελέγξτε γύρω από την οθόνη για πηγές μαγνητισμού. Συνήθως, αυτό είναι κάτι σαν αθόρυβα ηχεία, πηγές ενέργειας και άλλα σημαντικά ηλεκτρονικά.

Ναι, φυσικά, οι μαγνήτες προκαλούν και αυτό! Αφήστε αυτά για το ψυγείο ή το έργο επιστήμης στο άλλο δωμάτιο.

Όπως ένα μεγάλο πρόβλημα όπως το degaussing ακούγεται σαν με οθόνες και τηλεοράσεις, μπορεί να είναι κάτι που πραγματικά θέλετε να κάνετε αν έχετε δεδομένα σε έναν σκληρό δίσκο που θέλετε να διαγράψετε για πάντα. Οι χειροκίνητες ράβδοι αποσύνδεσης και οι μηχανές απελευθέρωσης επιφάνειας εργασίας εφαρμόζουν ένα υπερ-ισχυρό μαγνητικό πεδίο σε ένα σκληρό δίσκο, καταστρέφοντας οποιαδήποτε δεδομένα αποθηκεύονται σε αυτό.

Στην πραγματικότητα, το σκούπισμα μιας μονάδας δίσκου είναι φθηνότερο και εξίσου αποτελεσματικό , αλλά η απομάκρυνση είναι μια άλλη επιλογή σε μια πολύ σύντομη λίστα με εντελώς αποτελεσματικούς τρόπους για να σβήσετε έναν σκληρό δίσκο .

Η λέξη degauss προέρχεται από τη λέξη gauss , η οποία είναι η μέτρηση ενός μαγνητικού πεδίου, που ονομάστηκε από τον φημισμένο φυσικό και μαθηματικό Johann Carl Friedrich Gauss ο οποίος έζησε στη Γερμανία στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα.