Σχεδιασμός συστήματος οικιακού κινηματογράφου - Τι πρέπει να ξέρετε

Πώς να ξεκινήσετε με την εμπειρία οικιακού κινηματογράφου.

Το Home Theatre είναι μια συναρπαστική επιλογή ψυχαγωγίας που προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία προβολής και ακρόασης. Το σύστημα οικιακού κινηματογράφου σας μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η τηλεόραση LED με οθόνη LCD 32 ιντσών και η ηχητική γραμμή ή το σύστημα home-theater-in-a-box . Ωστόσο, αν θέλετε κάτι περισσότερο, έχετε πολλές επιλογές που μπορούν να προσαρμοστούν στον προϋπολογισμό και τις προτιμήσεις σας.

Εδώ είναι τα 10 πράγματα που μπορούν να σας βάλουν στο δρόμο για μια μεγάλη εμπειρία home theater.

Ένα - Το Δωμάτιο

Το πρώτο μέρος για να ξεκινήσετε είναι το δωμάτιο που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Το μέγεθος του δωματίου θα καθορίσει το μέγεθος και τον τύπο της συσκευής προβολής βίντεο (τηλεόραση ή προβολέας) που θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιηθεί. Είτε το δωμάτιο σας είναι μεγάλο είτε μικρό, πρόσθετες ερωτήσεις που πρέπει να εξετάσετε περιλαμβάνουν:

Δύο - Η συσκευή οθόνης βίντεο:

Αυτό είναι το πρώτο συστατικό που πρέπει να εξετάσετε για το σύστημα οικιακού κινηματογράφου σας. Η ιδέα του home theater είναι να φέρει την εμπειρία κινηματογράφου στο σπίτι. Το πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της εμπειρίας είναι η οπτική εμπειρία της προβολής μιας μεγάλης εικόνας σε μια οθόνη. Εδώ είναι οι επιλογές σας:

Τρεις δέκτες οικιακού κινηματογράφου ή συνδυασμός προενισχυτή / ενισχυτή:

Το επόμενο ουσιαστικό στοιχείο είναι υγιές. Το σημείο εκκίνησης είναι είτε ένας δέκτης οικιακού κινηματογράφου είτε ένας συνδυασμός προενισχυτή / ενισχυτή.

Ο δέκτης Home Theater / AV Surround Sound παρέχει τις περισσότερες, αν όχι όλες, εισόδους και εξόδους στις οποίες συνδέετε όλα, συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασής σας, σε έναν αποτελεσματικό τρόπο συγκέντρωσης του συστήματος οικιακού κινηματογράφου .

Οι δέκτες Home Theatre συνδυάζουν τις ακόλουθες λειτουργίες :

Ωστόσο, σε πολλές εγκαταστάσεις συστημάτων οικιακού κινηματογράφου ανώτερης ποιότητας, οι λειτουργίες ενός δέκτη παρέχονται συχνά από ξεχωριστά εξαρτήματα : προενισχυτής / επεξεργαστής , δέκτης και είτε ένας μόνο ενισχυτής ισχύος πολλαπλών καναλιών είτε χωριστοί ενισχυτές για κάθε κανάλι .

Ο συνδυασμός προενισχυτή / ενισχυτή ισχύος παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στην απενεργοποίηση ή / και στην αναβάθμιση των ξεχωριστών πτυχών του συστήματος οικιακού κινηματογράφου καθώς και στην απομόνωση οποιασδήποτε παρεμβολής που προκαλείται από το συνδυασμό όλων αυτών των λειτουργιών σε ένα πλαίσιο σήματος και την κοινή χρήση του ίδιου τροφοδοτικού. Ωστόσο, για τους περισσότερους χρήστες, ένας καλός δέκτης οικιακού κινηματογράφου θα είναι εντάξει.

Τέσσερα - Μεγάφωνα

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι τα μεγάφωνα . Ακριβώς όπως το μέγεθος και ο τύπος της αίθουσας υπαγορεύουν τον τύπο της συσκευής προβολής βίντεο που χρειάζεστε, οι ίδιοι παράγοντες επηρεάζουν επίσης τα ηχεία που χρειάζεστε για το σπίτι σας - Βασικά σημεία που πρέπει να θυμάστε:

Πέντε - Το υπογούφερ

Χρειάζεστε ένα υπογούφερ . Ένα υπογούφερ είναι ένα εξειδικευμένο ηχείο που αναπαράγει μόνο τις ακραίες χαμηλές συχνότητες που υπάρχουν σε ταινίες ή μουσική. Υπάρχουν διάφοροι τύποι υπογούφερ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για άλλη μια φορά το μέγεθος και τον τύπο του δωματίου και θέματα όπως το εάν το δωμάτιο είναι μοκέτα ή όχι, θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιο υπογούφερ είναι κατάλληλο για εσάς. Για άλλη μια φορά, πρέπει να εκτελέσετε δοκιμές ακρόασης.

Αφού έχετε τα ηχεία και το υπογούφερ, δείτε μερικές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο ρύθμισής τους σε διαμορφώσεις 5.1 και 7.1 καναλιών .

Συμβουλή μπόνους: Πληροφορίες ρύθμισης ηχείων για εντυπωσιακό ήχο surround Dolby Atmos .

Έξι - συστατικά πηγής

Επτά - Προστασία από υπερχείλιση ή κοντίσιονερ γραμμής

Τα συστήματα προστασίας από υπερτάσεις είναι οι μη γνωστοί ήρωες ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου. Αν και δεν είναι αλάνθαστοι, παρέχοντας στο σύστημα σας κάποιο είδος προστασίας από υπερτάσεις είναι μια καλή ιδέα. Ποτέ δεν γνωρίζετε πότε μπορεί να έχετε μια ξαφνική διακοπή ρεύματος ή ακόμα και ένα καφέ που μπορεί να επηρεάσει το σύστημά σας.

Επίσης, εάν θέλετε έναν πιο ολοκληρωμένο τρόπο προστασίας από τις υπερτάσεις ρεύματος, καθώς και να παρακολουθείτε τη δύναμή σας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να ρυθμίζετε τη δύναμή σας, μπορείτε να εξετάσετε το Power Line Conditioner.

Οκτώ - Καλώδια σύνδεσης και σύρμα ηχείων:

Δεν μπορείτε να έχετε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου εκτός αν όλα είναι συνδεδεμένα. είτε αγοράζετε βασικά καλώδια σύνδεσης και καλώδια ομιλητών είτε τα πραγματικά high-end πράγματα. Τα βασικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι να χρησιμοποιήσετε τον σωστό τύπο, το σωστό μήκος και να συνδέσετε τα πάντα σωστά. Ορισμένες συνδέσεις έχουν έγχρωμη κωδικοποίηση - βεβαιωθείτε ότι τα χρώματα στα άκρα καλωδίων ταιριάζουν με τις συνδέσεις στα εξαρτήματά σας.

Για το καλώδιο ηχείου, ο μετρητής μπορεί να είναι ένας παράγοντας, ανάλογα με την απόσταση που τα ηχεία είναι από τον ενισχυτή ή το δέκτη AV. Το καλώδιο ηχείων 16 ή 14 είναι το καλύτερο. Το εύρος 18 είναι πολύ λεπτό και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για μεγαλύτερες αποστάσεις.

Εννέα - Επιλογές ελέγχου

Ένα από τα πιο συγκεχυμένα μέρη ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου δεν είναι όλα τα εξαρτήματα και οι συνδέσεις, αλλά η διαχείριση και ο έλεγχος. Κάθε στοιχείο έρχεται με το δικό του τηλεχειριστήριο, οδηγώντας σε μια συλλογή που μπορεί να αριθμεί μισή ντουζίνα ή περισσότερα.

Μια λύση είναι να επιλέξετε ένα εξελιγμένο, αλλά εύχρηστο, τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης που μπορεί να ελέγξει τις περισσότερες από τις λειτουργίες καθενός από τα συστατικά μέρη σας. Μετά το αρχικό εμπόδιο του προγραμματισμού του τηλεχειριστηρίου, η απογοήτευση του ελέγχου του οικιακού σας θεάτρου διευκολύνεται.

Ωστόσο, μια εναλλακτική λύση σε ένα τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης είναι να χρησιμοποιήσετε ένα Android ή iPhone για να ελέγξετε το σύστημα οικιακού κινηματογράφου μέσω εφαρμογών που μπορείτε να κατεβάσετε. Ορισμένες εφαρμογές λειτουργούν με πολλά εμπορικά σήματα και μοντέλα προϊόντων, ενώ άλλα συνδέονται με συγκεκριμένες μάρκες. Δείτε μερικά παραδείγματα .

Μια άλλη επιλογή που γίνεται όλο και πιο διαθέσιμη είναι ο φωνητικός έλεγχος μέσω των τεχνολογιών Alexa και Google Voice Assistant μέσω Echo και Home Smart Speakers της Google .

Δέκα - Έπιπλα

Έχετε ένα φανταστικό σύστημα οικιακού κινηματογράφου, τώρα χρειάζεστε ένα μέρος για να τοποθετήσετε τα εξαρτήματά σας, όπως στάσεις και ράφια, καθώς και κάποια άνετα καθίσματα που θα σας κάνουν να θέλετε να περάσετε το χρόνο σας με το σπίτι θέατρο.

Η κατώτατη γραμμή

Δεν υπάρχει σύστημα οικιακού κινηματογράφου που να είναι ακριβώς όπως ένα άλλο, όλοι έχουν διαφορετικά δωμάτια, προϋπολογισμούς, προτιμήσεις μάρκας και διακοσμητικές προτιμήσεις.

Αν και η τοποθέτηση ενός βασικού συστήματος οικιακού κινηματογράφου δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο και να είναι ένα ωραίο έργο Σαββατοκύριακου για τους περισσότερους καταναλωτές, υπάρχουν κοινά λάθη που γίνονται συχνά .

Εάν βρεθείτε πολύ μακριά από το κεφάλι σας, ή σχεδιάζετε ένα σπίτι υψηλής αισθητικής για οικιακή χρήση , σκεφτείτε να πάρετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία εγκαταστάτη home theater . Ο εγκαταστάτης μπορεί να κάνει χρήσιμες προτάσεις σχετικά με τα εξαρτήματα ή τις επιλογές εγκατάστασης που θα λειτουργούν καλύτερα στο περιβάλλον του δωματίου σας, έχοντας κατά νου τις δικές σας δημοσιονομικές εκτιμήσεις.