Τι είναι η κινούμενη ταινία;

Η κινούμενη εικόνα της ταινίας είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: κινούμενο σχέδιο που τραβιέται κατευθείαν στον κύλινδρο, χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία, τεχνικές και μεθόδους. Αυτό παραλείπει ολόκληρη τη διαδικασία της κίνησης, της φωτογράφησης και της ακολουθίας βίντεο - ή της πιο σύγχρονης διαδικασίας ψηφιακής rendering. Αντ 'αυτού, η κινούμενη εικόνα σε ταινία επιβάλλει την κινούμενη εικόνα απευθείας στα μεμονωμένα πλαίσια ενός καρουλιού ταινίας.

Πώς λειτουργεί η Drawn-on-Film Animation

Λοιπόν, πώς λειτουργεί αυτό; Οι ερασιτέχνες εμψυχωτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τυφλό (μη αναπτυγμένο) ή μαύρο (ανεπτυγμένο) φιλμ σε μεγάλα ή μικρά μεγέθη. τα οποία χρησιμοποιούν καθορίζουν την τεχνική τους, αν και πολλοί εμψυχωτές έχουν γίνει διάσημοι για άγρια ​​πειραματικές εξορμήσεις σε κινούμενα σχέδια που αποσπάστηκαν από τις συνήθεις τεχνικές.

Ο κύλινδρος ταινιών είναι τοποθετημένος σε όλη την επιφάνεια εργασίας και στερεώνεται στη θέση του. Ο εμψυχωτής λειτουργεί στη συνέχεια από πλαίσιο σε πλαίσιο για να δημιουργήσει την εικόνα του σε κάθε μικροσκοπικό, μεμονωμένο πλαίσιο, προσαρμόζοντάς τον με κάθε διαδοχικό πλαίσιο για να δείξει την εξέλιξη της κίνησης. Αυτό απαιτεί μεγάλη ακρίβεια και ταλέντο, ενώ παράλληλα δημιουργεί το αναγνωρίσιμο κακόβουλο, ασταθές αποτέλεσμα που πολλοί συνεργάζονται με κινούμενα σχέδια που έχουν σχεδιαστεί με ταινίες. Η χρήση αυτής της μεθόδου είναι πολύ διαφορετική από τη διαδικασία μεταξύ των οποίων οι περισσότεροι παραδοσιακοί εμψυχωτές είναι συνηθισμένοι και μοιάζουν περισσότερο με ένα βιβλίο ανασκόπησης χωρίς τα οφέλη των σελίδων σε στρώσεις. Οι κινούμενοι καλλιτέχνες πρέπει να κρίνουν από την όραση και την ικανότητα τις κατάλληλες αλλαγές που απαιτούνται για να δημιουργήσουν μια καθαρή ακολουθία κίνησης από το ένα πλαίσιο στο άλλο.

Εργασία με κενό απόθεμα φιλμ

Όταν εργάζεστε με κενό / μη αναπτυγμένο φιλμ απόθεμα, οι εμψυχωτές μπορούν να αντιμετωπίσουν την ταινία ακριβώς όπως ένα μικρό κομμάτι χαρτιού. Μπορούν να αντλήσουν οτιδήποτε θέλουν, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούν ένα μέσο που θα επικολλάται στην ταινία. Η τεχνική δεν περιορίζει τους εμψυχωτές μόνο σε μελάνια και χρώματα. Μπορούν να κολλήσουν σε οτιδήποτε από χρωματιστό χαρτί μέχρι γόμα μολυβιού - οτιδήποτε πλέει το σκάφος τους. Μερικοί μάλιστα ήταν γνωστοί για την ένωση σε υπάρχοντα κινηματογραφικά πλάνα.

Ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το κενό / μη αναπτυγμένο φιλμ είναι σε σκοτεινό δωμάτιο, χρησιμοποιώντας μια ειδική εγκατάσταση με ένα μικρό εστιασμένο φως που χρησιμοποιείται για να εκθέσει τα πλαίσια ταινιών ένα κάθε φορά, γενικά με μικρά αντικείμενα τοποθετημένα πάνω τους. Αυτό δημιουργεί μια μόνιμη εντύπωση των αντικειμένων στο πλαίσιο. Όταν η ταινία αναπτύσσεται ακριβώς όπως μια τυπική φωτογραφία, η εντύπωση είναι ξεκάθαρη. Αυτό είναι σχεδόν σαν ένας συνδυασμός κινούμενων σχεδίων σιλουέτα που συναντά το animation stop-motion, που συλλαμβάνεται με το χειρισμό της έκθεσης του φιλμ.

Η αναπτυγμένη ταινία παρουσιάζει ένα εντελώς νέο είδος καμβά για να εργαστεί με, και ένα νέο σύνολο εργαλείων και τεχνικών. Η χάραξη και το ξύσιμο πάνω στην ταινία δεν είναι ασυνήθιστο και δημιουργούν μια ξεχωριστή εμφάνιση που ευνοεί ορισμένες μορφές τέχνης κινούμενων σχεδίων. Η εφαρμογή χρώματος στη μαύρη μεμβράνη μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολη, αλλά η στρωμάτωση της πάνω σε γρατζουνισμένες περιοχές ή με τη χρήση εργαλείων όπως οι δείκτες μπογιάς μπορεί να εξασφαλίσει ότι το χρώμα ξεχωρίζει από τη μαύρη υποστήριξη. Μερικοί έχουν φτάσει μέχρι και να χάσουν την επιφάνεια της μεμβράνης για πιο διάχυτη επίδραση, να τρυπήσει απευθείας τρύπες μέσα σε αυτήν για να επιτρέψουν το φως και να χρησιμοποιήσουν ποικίλες χημικές ουσίες για να επηρεάσουν άμεσα την επιφάνεια της μεμβράνης.

Πλεονέκτημα της ζωγραφικής Drawn-on-Film

Ένα από τα πλεονεκτήματα της κινούμενης ταινίας είναι ότι είναι σχετικά φθηνό, καθώς δεν απαιτεί πολύπλοκες συστοιχίες φωτογραφικών μηχανών , χιλιάδες cels ή ακριβό λογισμικό. Μερικά απλά εργαλεία σχεδίασης και χάραξης, ένα ρολό φιλμ και ένας προβολέας μπορεί να είναι αρκετό για να αφήσει έναν εμψυχωτή να διερευνήσει την πρωτοτυπία του και να παίξει με ένα εντελώς μοναδικό μέσο. Η απλότητα της μορφής, επίσης, υποχρεώνει τους εμψυχωτές να είναι πιο δημιουργικοί και καινοτόμοι στην αφήγηση μέσω κινούμενων γραφικών. Το μέσο αφήνει περιθώριο για πειραματισμό με τα πάντα, από τα χρώματα μέχρι την έκθεση του φιλμ προς επεξεργασία, και δύο κινούμενα σχέδια που έχουν σχεδιαστεί με φιλμ δεν είναι ίδια.