Μάθετε πώς να κινείστε ένα πανοραμικό αποτέλεσμα στο Flash

Ένα εφέ πανοραμικής ταινίας είναι όταν η κάμερα μετακινείται από τη μία πλευρά της σκηνής στην άλλη. Στο Flash δεν έχετε πραγματικά μια φωτογραφική μηχανή που μπορείτε να μετακινήσετε. έχετε μόνο τη σκηνή, η οποία ενεργεί ως πεδίο οπτικής σας. Αυτό σημαίνει ότι όταν δεν μπορείτε να μετακινήσετε την κάμερα, πρέπει να μετακινήσετε τα περιεχόμενα της σκηνής σας για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση μιας κινούμενης φωτογραφικής μηχανής.

Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να δημιουργήσετε ή να εισαγάγετε μια εικόνα και στη συνέχεια να την τοποθετήσετε στη σκηνή. Εάν η εικόνα δεν είναι ήδη μεγαλύτερη από τη σκηνή, χρησιμοποιήστε το Εργαλείο Ελεύθερου Μετασχηματισμού. Εάν δεν το έχετε ήδη, γυρίστε την εικόνα / σχέδιο σε ένα σύμβολο ( F8 ).

01 από 05

Κινώντας ένα πανοραμικό αποτέλεσμα σε Flash

Για αυτό το παράδειγμα, θα κάνουμε κάτοψη από δεξιά προς τα αριστερά, οπότε χρησιμοποιήστε τα εργαλεία ευθυγράμμισης για να ευθυγραμμίσετε το δεξί άκρο της εικόνας σας με το δεξί άκρο της σκηνής. (Για αυτό το βήμα του παραδείγματός μου, έχω μετατρέψει την αδιαφάνεια στην εικόνα μου, ώστε να μπορείτε να δείτε το μέγεθος και τη θέση της σε σχέση με τη σκηνή.)

02 του 05

Κινώντας ένα πανοραμικό αποτέλεσμα σε Flash

Στο χρονικό σας πλαίσιο, επιλέξτε το βασικό πλαίσιο που περιέχει την εικόνα σας και κάντε δεξί κλικ. Κάντε κλικ στην επιλογή Κορνίζες αντιγραφής για να δημιουργήσετε ένα διπλότυπο αυτού του βασικού πλαισίου.

03 του 05

Κινώντας ένα πανοραμικό αποτέλεσμα σε Flash

Καθορίστε πόσο καιρό θέλετε να διαρκέσει το εφέ pan και κάντε κλικ στον αριθμό καρέ στο χρονικό πλαίσιο που αντιστοιχεί σε αυτή τη διάρκεια. Θέλω ένα πιάτο 5 δευτερολέπτων, οπότε από τη στιγμή που δουλεύω σε 12 καρέ ανά δευτερόλεπτο, αυτό σημαίνει το πλαίσιο 60. Κάντε δεξί κλικ και εισαγάγετε το διπλόκοκκο πλαίσιο χρησιμοποιώντας τα πλαίσια επικόλλησης.

04 του 05

Κινώντας ένα πανοραμικό αποτέλεσμα σε Flash

Στο νέο βασικό πλαίσιο, επιλέξτε την εικόνα σας και χρησιμοποιήστε πάλι το εργαλείο Align Tools, αυτή τη φορά για να ευθυγραμμίσετε το αριστερό άκρο της εικόνας με το αριστερό άκρο της σκηνής. (Και πάλι, έχω μειώσει την αδιαφάνεια ώστε να βλέπετε τη θέση της εικόνας μου σε σχέση με τη θέση της σκηνής.)

05 του 05

Κινώντας ένα πανοραμικό αποτέλεσμα σε Flash

Κάντε δεξί κλικ στη χρονολογική σειρά, οπουδήποτε ανάμεσα στο πρώτο σας πλαίσιο και στο τελευταίο και κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία κίνησης Tween. Αυτό που θα κάνει αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε την κίνηση tweening για να ζωντανέψετε την εικόνα ολίσθησης από δεξιά προς τα αριστερά. Σε σας φαίνεται ότι η εικόνα κινείται στην περιοχή εργασίας, αλλά όταν δημοσιευθεί και οι περιορισμοί της σκηνής λειτουργούν ως περιοχή προβολής κάμερας, θα μοιάζει σαν να κοιτάζει η κάμερα πάνω από την εικόνα.