Ποια ήταν η υπηρεσία προβολής τηλεοπτικών εκπομπών Aereo;

Παρακολουθήστε τηλεόραση over-the-air σε απευθείας σύνδεση - Η διαμάχη Aereo

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Aereo ανέστειλε τις εργασίες της στις 28/28/14, μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που κήρυξε τον Aereo ως παραβιάζοντας τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας των ΗΠΑ. Επιπλέον, στις 11/22/14, η Aereo κατέθεσε το κεφάλαιο 11 για την προστασία από πτώχευση. Η ακόλουθη επισκόπηση της υπηρεσίας ροής τηλεόρασης Aereo διατηρείται για ιστορική αναφορά.

Επιλογές προβολής τηλεόρασης

Υπάρχουν πολλές επιλογές για την πρόσβαση σε τηλεοπτικά προγράμματα. Καλώδια και δορυφόροι είναι οι πιο συνηθισμένοι τρόποι, ακολουθούμενοι από τη χρήση μιας εσωτερικής ή εξωτερικής κεραίας (που αναφέρεται ως OTA ή Over-the-Air). Ωστόσο, η μέθοδος που αυξάνεται με τα άλματα παρακολουθεί τηλεοπτικά προγράμματα με τη ροή τους από το διαδίκτυο , είτε σε υπολογιστή, τηλέφωνο, tablet, Smart TV ή Blu-ray Disc player . Ωστόσο, το μειονέκτημα της παρακολούθησης της τηλεόρασης μέσω του Διαδικτύου είναι ότι, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε οπουδήποτε από μια μέρα σε δύο, σε εβδομάδες ή μήνες πριν το αγαπημένο σας πρόγραμμα είναι διαθέσιμο μέσω της αγαπημένης σας υπηρεσίας streaming μέσω διαδικτύου.

Εισάγετε το Aereo

Σε μια προσπάθεια να παράσχει στους καταναλωτές την ευκολία να παρακολουθήσουν online τηλεόραση OTA, μια νέα υπηρεσία, Aereo, εμφανίστηκε στη σκηνή το 2013 και ξεκίνησε γρήγορα, με υπηρεσία διαθέσιμη στην Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης που αρχίζει στο Aril εκείνο το έτος και επεκτάθηκε γρήγορα στη Βοστώνη και την Ατλάντα από εκείνο το καλοκαίρι. Τα σχέδια επεκτάθηκαν σε 20 μητροπολιτικές περιοχές το συντομότερο δυνατόν.

Πώς λειτουργεί το Aereo

Αυτό που έκανε το Aereo μοναδικό είναι ότι χρησιμοποίησε τεχνολογία που επέτρεψε την κατασκευή απίστευτα μικρών κεραιών (μιλάμε όχι πολύ μεγαλύτερα από τα δάκτυλα) που ήταν πολύ ευαίσθητα. Εκατοντάδες χιλιάδες μικρές κεραίες θα συνενωθούν σε μια σειρά και θα τοποθετηθούν μέσα στο κεντρικό κέντρο δεδομένων, μαζί με την υποστήριξη σύνδεσης στο διαδίκτυο και την αποθήκευση DVR.

Η Aereo θα μπορούσε στη συνέχεια να μεταδίδει τα τοπικά τηλεοπτικά σήματα που έλαβε μέσω της συστοιχίας κεραιών μέσω διαδικτύου σε οποιονδήποτε αριθμό συνδρομητών που έχουν εγκατεστημένο το λογισμικό Aereo σε συμβατούς υπολογιστές, φορητές συσκευές και ταινίες πολυμέσων.

Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, καταγράφηκαν όλα τα σήματα, τα οποία επέτρεψαν στους συνδρομητές να βλέπουν επίσης οποιοδήποτε πρόγραμμα σε μεταγενέστερο, πιο βολικό χρόνο της επιλογής τους, χωρίς να χρειάζεται να κατέχουν το δικό τους DVR.

Επίσης, ανάλογα με τις επιλογές σύνδεσης ( Ethernet , MHL ) και ασύρματη ( WiFi , Bluetooth , Miracast ) που διατίθενται μεταξύ των συσκευών σας στο διαδίκτυο και της τηλεόρασης και του συστήματος οικιακού κινηματογράφου, ο προγραμματισμός σας θα μπορούσε να προβληθεί σε πολλές τηλεοράσεις ή σε άλλη συμβατή συσκευή προβολής βίντεο.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι η Aereo παρέσχε πρόσβαση μόνο σε τηλεοπτικά κανάλια εκπομπής ΟΤΑ και τηλεόραση Bloomberg. Δεν παρέσχε πρόσβαση σε κανάλια μόνο με καλώδιο ή σε πρόσθετες υπηρεσίες streaming μέσω διαδικτύου που παρείχαν αρχεία προηγούμενων και πρόσφατων εκπομπών ή καλωδιακών εκπομπών, όπως οι Netflix και Hulu .

Aereo διαμάχη

Στην επιφάνεια, το Aereo ακούγεται σαν ένα από αυτά τα "γιατί δεν το σκέφτηκα" πρακτικές ιδέες που έδωσαν έναν βολικό τρόπο για να φέρουμε την τοπική τηλεόραση μέσω τηλεόρασης (συμπεριλαμβανομένου του προγραμματισμού που συνδέεται με το δίκτυο), σε υψηλή ευκρίνεια , στους καταναλωτές πλατφόρμες που δεν είναι συνήθως προσβάσιμες για ζωντανή τηλεοπτική λήψη.

Ωστόσο, αυτή η νέα υπηρεσία δημιούργησε έντονες αντιρρήσεις από διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα, κυρίως FOX και CBS. Στην πραγματικότητα, η CBS δεν επέτρεψε στην ομάδα τεχνολογιών ειδήσεων CNET να αναθεωρήσει τον Aereo.

Στο επίκεντρο των αντιρρήσεών τους ήταν ότι, αντίθετα από τις καλωδιακές και τις δορυφορικές υπηρεσίες, η Aereo δεν καταβάλλει στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς καμία αμοιβή επανεισόδου, παρόλο που χρεώνει στους χρήστες τους τέλη συνδρομής, παρόμοια με καλωδιακή, δορυφορική ή υπηρεσία συνεχούς ροής, παρέχοντας πρόσθετες υπηρεσίες τύπου DVR, οι οποίες προσέφεραν επιπλέον αξία στην υπηρεσία στην οποία οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς δεν λαμβάνουν μέρος.

Για να αντιμετωπίσει τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, η Aereo ισχυρίστηκε ότι οι συνδρομητές της λαμβάνουν ασύρματο προγραμματισμό μέσω δικτύου μέσω κεραίας, όπως συμβαίνει κάθε καταναλωτής όταν διαθέτουν κεραία απευθείας συνδεδεμένη με τηλεόραση, αλλά στην περίπτωση αυτή η Aereo έχει συγκεντρώσει την κεραία θέσεις υποδοχής και απλώς παρέχει το ληφθέν σήμα στους συνδρομητές τους.

Σύμφωνα με την Aereo, ο αριθμός των κεραιών ήταν ίσος με τον αριθμό των συνδρομητών, πράγμα που σημαίνει ότι «τεχνικά», κάθε συνδρομητής είχε τη δική του κεραία. Με άλλα λόγια: Ποια ήταν η διαφορά αν ο θεατής της τηλεόρασης έχει την κεραία τηλεόρασης στο σπίτι ή βρίσκεται σε μια πιο συμφέρουσα θέση;

Ως αποτέλεσμα της νέας επέκτασης του ορισμού της τηλεοπτικής λήψης της Aereo, καθώς περισσότεροι συνδρομητές επέλεξαν να λάβουν και να παρακολουθήσουν τηλεοπτικούς προγραμματισμούς χρησιμοποιώντας το σύστημα Aereo (είτε ζωντανά είτε μέσω των επιλογών DVR), οι τηλεοπτικοί σταθμοί (δίκτυο και ανεξάρτητοι) ισχυρίστηκαν ότι θα χάσουν τη διαπραγματευτική ισχύ των δικαιωμάτων αναμετάδοσης με τους παρόχους καλωδιακών και δορυφορικών υπηρεσιών, μειώνοντας έτσι τις νόμιμες πηγές εσόδων τους.

Οι τηλεοπτικοί οργανισμοί υποστήριξαν ότι η Aereo παραβίασε τον αμερικανικό νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας όσον αφορά συμφωνίες δημόσιας επίδοσης και αναμετάδοσης και ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από έναν πάροχο δορυφορικής ή καλωδιακής τηλεόρασης που λαμβάνει περιεχόμενο δικτύου και τοπικής τηλεοπτικής εκπομπής και υποχρεούται να πληρώσει ( κατά τη διακριτική ευχέρεια των προαναφερθέντων ραδιοτηλεοπτικών φορέων) μια αμοιβή αναμετάδοσης για το προνόμιο, καθώς ο τρόπος με τον οποίο οι καλωδιακές και δορυφορικές υπηρεσίες αναδιανέμουν περιεχόμενο θεωρείται δημόσια εκτέλεση.

Aereo εναντίον του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Μετά από μήνες νομικών ελιγμών, όπου τόσο η Aereo όσο και οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς είδαν νίκες και νίκη, όλα πήγαν στο κεφάλι τον Ιούνιο του 2014, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξέδωσε απόφαση εναντίον του Aereo. Εδώ είναι η περίληψη:

Εν ολίγοις, αφού εξετάσαμε τις λεπτομέρειες των πρακτικών της Aereo, τις βρίσκουμε πολύ παρόμοιες με εκείνες των συστημάτων CATV σε Fortnightly και Teleprompter. Και αυτές είναι δραστηριότητες που οι τροποποιήσεις του 1976 επεδίωκαν να εμπλακούν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Εφόσον υπάρχουν διαφορές, οι διαφορές αυτές δεν αφορούν τη φύση της υπηρεσίας που παρέχει η Aereo όσο και τον τεχνολογικό τρόπο με τον οποίο παρέχει την υπηρεσία. Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι διαφορές αυτές δεν επαρκούν για να τεθούν οι δραστηριότητες της Aereo εκτός του πεδίου εφαρμογής του νόμου. Για τους λόγους αυτούς, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η Aereo «εκτελεί δημόσια» τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των αναφερόντων », όπως αυτοί ορίζονται από τη ρήτρα διαβίβασης. Επομένως, αναστρέψουμε την αντίθετη απόφαση του Εφετείου και παραπέμπουμε την υπόθεση σε περαιτέρω διαδικασίες σύμφωνες με την παρούσα γνώμη. Είναι τόσο διατεταγμένο.

Οι δικαστές στην πλειοψηφία τους: Breyer, Ginsburg, Kagan, Kennedy, Roberts και Sotomayor.

Δικαστές στη μειονότητα: Scalia, Thomas, και Alito

Για περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της διαφωνίας που διατύπωσε η Justice Scalia εκ μέρους της μειονότητας, διαβάστε το πλήρες κείμενο της γνωμοδότησης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Ακολουθούν μερικές από τις αντιδράσεις των βασικών παραγόντων που εμπλέκονται στη διαμάχη Aereo:

Αποποίηση ευθύνης: Η Aereo υποστηρίχθηκε, εν μέρει, από την IAC, η οποία είναι η Μητρική Εταιρεία και. Ωστόσο, η IAC δεν είχε συντακτική συμβολή στο περιεχόμενο που περιέχεται σε αυτό το άρθρο.