Εγκατάσταση πολλών εκδόσεων του Microsoft Office σε έναν υπολογιστή

Είναι δυνατόν να εκτελείτε ταυτόχρονα νεότερες και παλαιότερες εγκαταστάσεις προγραμμάτων του Office;

Λόγω των μυριάδων προβλημάτων που προκύπτουν όταν προσπαθείτε να εκτελέσετε πολλαπλές εκδόσεις του Microsoft Office (σκεφτείτε: συσχετισμοί αρχείων, Εκδότης εξισώσεων, μπάρες μικρού μήκους, μεταξύ άλλων προβλημάτων), είναι καλύτερο να επιμείνετε στην κατοχή μιας έκδοσης του Office στον υπολογιστή σας. Στην πραγματικότητα, η χρήση της τελευταίας έκδοσης θα σας εξοικονομήσει πιθανότατα από τους περισσότερους πονοκεφάλους.

Κάτι που πρέπει να θυμάστε: Οι παλαιότερες εκδόσεις του Office ίσως να μην μπορούν να ανοίξουν αρχεία που έχουν δημιουργηθεί με νεότερες εκδόσεις του Office.

Αν επιμένετε να εκτελείτε περισσότερες από μία εκδόσεις του Office, ακολουθούν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ελαχιστοποιήσετε τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε.

01 από 05

Διπλός έλεγχος ότι όλες οι εκδόσεις του Office είναι οι ίδιες

Εγκατάσταση του Microsoft Office. (γ) Yuri_Arcurs / E + / Getty Images

Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε και τις δύο λήψεις 32-bit και 64-bit του Microsoft Office, ανεξάρτητα από τις εκδόσεις της σουίτας (2007, 2010 ή 2013).

Λάβετε υπόψη ότι η έκδοση 32-bit του Office μπορεί να εκτελεστεί σε εκδόσεις 32 ή 64 bit των Windows.

Επίσης, το Microsoft Office μπορεί να εγκατασταθεί ως προεπιλογή από 32-bit, εκτός αν διαθέτετε ήδη μια έκδοση 64-bit του Office στον υπολογιστή σας, οπότε εδώ υπάρχει μια μεγάλη πηγή για τον τρόπο επιλογής της έκδοσης 64-bit αντί για το πώς να αποφασίσετε το οποίο είναι το καλύτερο για σας γενικά:

Επιλέξτε την έκδοση 32-bit ή 64 bit του Microsoft Office

02 του 05

Εγκαταστήστε τις πρόωρες εκδόσεις του Office πριν από αργότερα.

Εάν προσπαθείτε να εγκαταστήσετε το Microsoft Office 2007 και το Microsoft Office 2010 στο ίδιο μηχάνημα, πρέπει να ξεκινήσετε με το Office 2007, για παράδειγμα.

Πρέπει να απεγκαταστήσετε; Ο εύκολος τρόπος για να καταργήσετε την εγκατάσταση του Microsoft Office από τα Windows ή τον υπολογιστή Mac.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι κάθε εγκατάσταση περιλαμβάνει μια δέσμη κινούμενων μερών. Καθένα έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο που τα κοινόχρηστα προγράμματα, τα κλειδιά μητρώου, οι επεκτάσεις ονομάτων αρχείων και άλλες συγκεκριμένες λειτουργίες.

Το ίδιο ισχύει και για τα προγράμματα του Office που αγοράζονται ξεχωριστά ή που απαιτούν μοναδική εγκατάσταση. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε το Microsoft Project ή το Microsoft Visio ξεχωριστά. Παλαιότερες εκδόσεις θα πρέπει ακόμα να εγκατασταθούν πριν τις μεταγενέστερες εκδόσεις, σε όλο το πλάτος.

03 του 05

Συμβουλή: Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό με το Microsoft Outlook.

Εάν προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε μια δεύτερη έκδοση του Outlook, το πρόγραμμα Εγκατάστασης θα το κάνει μόνο σε αντίθεση με άλλες εκδόσεις που ίσως έχετε ήδη εγκαταστήσει.

Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε είτε να κρατήσετε αυτά τα προγράμματα είτε να αφαιρέσετε προηγούμενες εκδόσεις .

Άλλα προγράμματα της σουίτας του Microsoft Office ενδέχεται να σας προκαλέσουν και προβλήματα. Μερικοί χρήστες αναφέρουν ζητήματα κατά την εγκατάσταση πολλών εκδόσεων της Microsoft Access, για παράδειγμα.

Εάν αντιμετωπίζετε μια κατάσταση κατά την οποία ορισμένα προγράμματα εγκαθιστούν σωστά και άλλα δεν, θεωρήστε την απεγκατάσταση μιας από τις πολλαπλές εκδόσεις του προγράμματος, αν είναι δυνατόν. Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο συσκευάζεται η σουίτα σας, μπορείτε ή όχι να το κάνετε μόνοι σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε είτε να επιστρέψετε στη χρήση μιας μόνο έκδοσης του Office είτε να προσεγγίσετε τη Microsoft για πρόσθετη προοπτική.

04 του 05

Συμβουλή: Τα αντικείμενα OLE που έχουν εισαχθεί θα είναι πιθανόν προεπιλεγμένα στην πρώτη έκδοση.

Στο Microsoft Office, τα αντικείμενα OLE (Σύνδεση αντικειμένων και ενσωμάτωση αντικειμένων) είναι στοιχεία εγγράφου από προγράμματα διαφορετικά από αυτά που εργάζεστε. Για παράδειγμα, μπορείτε να εισαγάγετε ένα υπολογιστικό φύλλο Excel σε ένα έγγραφο του Word.

Εάν εισάγετε αντικείμενα OLE σε ένα έγγραφο, αυτά τα αντικείμενα θα διαμορφωθούν σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκδοση του Office που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας, ανεξάρτητα από την έκδοση στην οποία εργάζεστε.

Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα εάν μοιράζεστε αρχεία με άλλους που έχουν διαφορετικές εκδόσεις του Office από τη δική σας, για παράδειγμα.

05 του 05

Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Microsoft εάν είναι απαραίτητο.

Και πάλι, αν αποφασίσετε ότι θέλετε να μεταβείτε σε εγκατάσταση πολλαπλών εκδόσεων, αναμένετε λόξυγκας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας, αλλά και ότι έχετε προετοιμαστεί με κλειδιά αντιγραφής ή κώδικες εγκατάστασης. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτά ή για να λάβετε πρόσθετη βοήθεια, ανατρέξτε στον ιστότοπο υποστήριξης της Microsoft.