Δώδεκα εύκολες χάρτες αναζήτησης Google

01 από 12

Χρησιμοποιήστε Προσφορές

Ο Chris Jackson / Getty Images

Αν ψάχνετε για μια ακριβή φράση, βάλτε το σε εισαγωγικά.

"τα ides της πορείας"

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε αυτό με πολλά άλλα κόλπα αναζήτησης, όπως:

"μια ρυτίδα στο χρόνο" Ή "ένας άνεμος στην πόρτα"

Η χρήση της εντολής OR είναι επίσης γνωστή ως Boolean search. Περισσότερο "

02 από 12

Βρείτε πληροφορίες γρήγορου ιστοτόπου

Ντάνιελ Γρίλσελι / Getty Images

Χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες συντομεύσεων Google : your_url για να βρείτε γρήγορες πληροφορίες σχετικά με έναν ιστότοπο. Μην τοποθετείτε ένα κενό μεταξύ των πληροφοριών: και της διεύθυνσης URL, αλλά μπορείτε να παραλείψετε το http: // τμήμα της διεύθυνσης εάν το επιθυμείτε. Για παράδειγμα:

info: www.google.com

Αναζητήστε τις πληροφορίες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων ιστοσελίδων, εικόνων, βίντεο και πολλά άλλα. Η Google διαθέτει πολλές ειδικές λειτουργίες για να σας βοηθήσει να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε ...

Όχι όλες οι ιστοσελίδες θα επιστρέψουν αποτελέσματα. Περισσότερο "

03 από 12

Αναφορές Boolean

Keystone / Getty Images

Υπάρχουν δύο βασικές εντολές αναζήτησης Boole υποστηρίζονται στο Google, AND και OR . ΚΑΙ αναζήτηση αναζητά όλους τους όρους αναζήτησης "καλοκαίρι και χειμώνα" (όλα τα έγγραφα που περιέχουν τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα) ενώ η OR ψάχνει αναζήτηση για έναν όρο ή το άλλο, "καλοκαίρι ή χειμώνα". (όλα τα έγγραφα που περιέχουν είτε καλοκαίρι ή χειμώνα)

ΚΑΙ

Η προεπιλεγμένη αναζήτηση γίνεται αυτόματα από την Google, οπότε δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε "AND" στη μηχανή αναζήτησης για να αποκτήσετε αυτό το αποτέλεσμα.

Ή

Αν θέλετε να βρείτε μία ή την άλλη λέξη-κλειδί, χρησιμοποιήστε τον όρο Ή. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε όλα τα ανώτατα όρια ή η Google θα αγνοήσει το αίτημά σας.

Για να βρείτε όλα τα έγγραφα που περιέχουν λουκάνικα ή μπισκότα, πληκτρολογήστε: καλοκαίρι ή χειμώνα .

Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τον χαρακτήρα "pipe" για OR: summer | Χειμώνας Περισσότερα »

04 από 12

Μετατροπή νομίσματος

Alex Segre / Getty Images

Αναζητήστε το αρχικό νόμισμα στο επιθυμητό νόμισμα . Για παράδειγμα, για να μάθετε πόσο αξίζει σήμερα το δολάριο του Καναδά σε δολάρια ΗΠΑ, πληκτρολογήστε:

καναδικό δολάριο σε δολάριο

Το γραφικό της αριθμομηχανής εμφανίζεται στην κορυφή της οθόνης μαζί με την απάντηση με έντονα γράμματα. Η μετατροπή νομισμάτων αποτελεί μέρος της κρυφής αριθμομηχανής της Google , η οποία μπορεί να μετατρέπει όλα τα είδη σε άλλα πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων μέτρησης (γαλόνια σε λίτρα, μίλια ανά γαλόνι σε χιλιόμετρα ανά λίτρο κ.λπ.) Περισσότερα »

05 από 12

Ορισμοί

Εικόνες CSA / Αρχείο / Getty Images

Αν θέλετε να βρείτε γρήγορα ορισμό μιας λέξης, απλά χρησιμοποιήστε τον ορισμό:

ορισμός: μανιώδης

Αυτό ενεργοποιεί μια από τις κρυφές μηχανές αναζήτησης της Google, οι οποίες θα βρουν τον ορισμό συγκρίνοντας μερικά ηλεκτρονικά λεξικά. Θα δείτε τον ορισμό και έναν σύνδεσμο προς την αρχική πηγή πληροφοριών σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε περαιτέρω αναζήτηση. Περισσότερο "

06 από 12

Συνώνυμες αναζητήσεις

Corbis μέσω Getty Images / Getty Images

Δεν μπορώ να σκεφτώ μια λέξη; Χρησιμοποιήστε την Google για να αναζητήσετε τόσο τους όρους αναζήτησης όσο και τα συνώνυμά σας. Ένα συνώνυμο είναι μια λέξη ή μια φράση που σημαίνει το ίδιο πράγμα ή κοντά στο ίδιο πράγμα.

Όταν βάζετε ένα tilde ~ μπροστά από τον όρο αναζήτησης, η Google θα αναζητήσει τον επιλεγμένο όρο αναζήτησης και τα συνώνυμά σας.

~ χορός

07 από 12

Αριθμητικές αναζητήσεις

Paul Almasy / Getty Images

Μερικές φορές μπορεί να θέλετε να περιορίσετε την αναζήτησή σας, βρίσκοντας πράγματα εντός μιας σειράς, όπως εικονίδια μόδας από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1960, αυτοκίνητα που φτάνουν τα 30-50 μίλια ανά γαλόνι ή υπολογιστές από $ 500 έως $ 800. Η Google σας επιτρέπει να κάνετε ακριβώς αυτό με αναζητήσεις "Numrange".

Μπορείτε να εκτελέσετε μια αναζήτηση Numrange σε οποιοδήποτε διαδοχικό σύνολο αριθμών πληκτρολογώντας δύο περιόδους μεταξύ των αριθμών χωρίς κενά. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση με τις φράσεις κλειδιά:

εικονίδια μόδας 1920..1960 αυτοκίνητα 30..50 mpg υπολογιστή $ 500 .. $ 800

Όποτε είναι δυνατόν, δώστε στο Google κάποιο πλαίσιο για τους αριθμούς σας. Είναι μίλια ανά γαλόνι, ράμματα ανά λεπτό, λίρες ή περιπτώσεις; Με εξαίρεση τις πινακίδες δολαρίου, θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα κενό μεταξύ των αριθμών σας και της λέξης-κλειδιού που δίνει τους αριθμούς αυτούς, όπως ακριβώς και το παράδειγμα αναζήτησης αυτοκινήτου.

Πιθανότατα θα είναι και πιο επιτυχημένη εάν χρησιμοποιήσετε μια πρότυπη συντομογραφία του κλάδου, όπως "mpg" αντί να γράφετε "μίλια ανά γαλόνι". Σε περίπτωση αμφιβολίας, θα μπορούσατε να αναζητήσετε και τους δύο όρους ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας μια Boolean OR αναζήτηση . Αυτό θα έκανε την αναζήτηση αυτοκινήτου μας:

αυτοκίνητα 30..50 mpg Ή "μίλια ανά γαλόνι." Περισσότερο "

08 από 12

Αναζητήσεις τύπου αρχείου

Yenpitsu Nemoto / Getty Images

Η Google μπορεί να σας επιτρέψει να περιορίσετε τις αναζητήσεις σας σε συγκεκριμένους τύπους αρχείων. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο αν ψάχνετε ειδικά για τύπους αρχείων, όπως PowerPoint, (ppt) Word, (doc) ή Adobe PDF.

Για να περιορίσετε την αναζήτησή σας σε συγκεκριμένο τύπο αρχείου, χρησιμοποιήστε την εντολή filetype:. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να αναζητήσετε:

κακός τύπος αρχείου ξενοδοχείου: ppt

Για να αναζητήσετε αυτήν την αναπάντητη αναφορά widget, δοκιμάστε:

αναφορά αρχείου widget filetype: doc

Εάν αναζητάτε βίντεο, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση Google Video. Περισσότερο "

09 από 12

Εξαίρεση ή Προσθήκη λέξεων

Newton Daly / Getty Images

Χρησιμοποιήστε το σύμβολο μείον για να αποκλείσετε λέξεις από την αναζήτησή σας. Συνδυάστε το με εισαγωγικά για να το καταστήσετε ακόμα πιο ισχυρό.

"pot bellied" -pig

Τοποθετήστε ένα κενό διάστημα πριν από το σημάδι μείον, αλλά μην τοποθετείτε ένα κενό μεταξύ του σημείου μείον και της λέξης ή φράσης που θέλετε να αποκλείσετε.

Χρησιμοποιήστε το ίδιο τέχνασμα με ένα σύμβολο συν για να συμπεριλάβετε αυτόματα μια λέξη στα αποτελέσματά σας.

"pot bellied" + χοίρος Περισσότερα »

10 από 12

Αναζήτηση σε τίτλους ιστότοπου

Μάθετε τον ορισμό της ετικέτας allintitle και τον τρόπο χρήσης της. Εικονογράφηση από τον Μάρτσια Καρχ

Μερικές φορές μπορεί να θέλετε να βρείτε ιστοσελίδες όπου μία ή περισσότερες λέξεις εμφανίζονται στον τίτλο της σελίδας και όχι μόνο στο σώμα. Χρήση του i ntitle :

Μην τοποθετείτε ένα κενό διάστημα μεταξύ του παχέος εντέρου και της λέξης που θέλετε να εμφανίζεται στον τίτλο.

intitle: διατροφή ιγκουάνα

Αυτό θα βρει ιστοσελίδες που σχετίζονται με τη φράση "τροφοδοσία ιγκουάνα", και θα απαριθμήσει μόνο τα αποτελέσματα που έχουν τη λέξη "τροφοδοσία" στον τίτλο. Μπορείτε να εξαναγκάσετε να εμφανίζονται και οι δύο λέξεις:

intitle: τροφοδοσία intitle: ιγκουάνα

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη σύνταξη allintitle: η οποία περιέχει μόνο τα αποτελέσματα όπου όλες οι λέξεις στη φράση-κλειδί είναι στον τίτλο.

allintitle: iguana feed Περισσότερα »

11 από 12

Αναζήτηση μέσα σε έναν ιστότοπο

Westend61 / Getty Images

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο της Google : σύνταξη για να περιορίσετε την αναζήτησή σας για να βρείτε μόνο αποτελέσματα μέσα σε έναν ενιαίο ιστότοπο. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κενό μεταξύ του ιστότοπου: και του ιστότοπου που επιθυμείτε.

Ακολουθήστε τον ιστότοπό σας με ένα κενό και στη συνέχεια την επιθυμητή φράση αναζήτησης.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το τμήμα HTTP: // ή HTTPS: //

site: about.com συνταγές ψωμιού

Το δεύτερο μισό είναι η φράση αναζήτησης . Συνήθως είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία λέξεις στην αναζήτησή σας για να σας βοηθήσουμε να περιορίσετε τα αποτελέσματά σας.

Η ίδια αναζήτηση μπορεί να διευρυνθεί ώστε να περιλαμβάνει όλες τις τοποθεσίες Web σε έναν τομέα ανώτατου επιπέδου .

Η Google χρησιμοποίησε μια μηχανή αναζήτησης verticle που ονομάζεται "θείος Σαμ" που έψαχνε μόνο σε κυβερνητικούς ιστότοπους. Έχει διακοπεί, αλλά χρησιμοποιώντας αυτό το κόλπο παίρνει πολύ κοντά στα ίδια αποτελέσματα. Για παράδειγμα:

site: gov γεωγραφική έρευνα Idaho

Ή δοκιμάστε μόνο σχολεία και πανεπιστήμια:

site: εγχειρίδιο edu

ή μόνο ή μόνο συγκεκριμένες χώρες

site: uk όρους αναζήτησης Περισσότερα »

12 από 12

Βρείτε κρυφό ιστότοπους

Προβολή αποθηκευμένων εικόνων. Αποτύπωση οθόνης

Αν ένας ιστότοπος έχει αλλάξει πρόσφατα ή δεν ανταποκρίνεται αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να αναζητήσετε έναν όρο στην τελευταία αποθηκευμένη σελίδα που βρίσκεται αποθηκευμένη στο Google χρησιμοποιώντας τη σύνταξη της προσωρινής μνήμης:

cache: google.about.com adsense

Σε αυτήν τη γλώσσα γίνεται διάκριση πεζών-κεφαλαίων, οπότε βεβαιωθείτε ότι η "cache:" είναι πεζά. Επίσης, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κενός χώρος μεταξύ της μνήμης cache και της διεύθυνσης URL. Χρειάζεται ένα διάστημα μεταξύ της διεύθυνσης URL και της φράσης αναζήτησης. Δεν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το τμήμα "HTTP: //" στη διεύθυνση URL.

Σημείωση: Χρησιμοποιήστε την εντολή Command / Control F για να επισημάνετε τις λέξεις-κλειδιά ή να μεταβείτε στο επιθυμητό σημείο. Περισσότερο "