Φεβρουάριος Bite-Μέγεθος Επισκόπηση Round-Up: αινιγματικές διαστάσεις

Αναθεωρίζω τη Νεπυνία Μάρτυρα και Μεγαδεία.

Ο Φεβρουάριος είχε τόσα πολλά παιχνίδια που γύρισε το κεφάλι μου. Ήταν εύκολο να χαθείς στις μεγάλες κυκλοφορίες που βγήκαν και να αγνοήσουν τους μικρότερους ή ακόμα και τους πιο «εξειδικευμένους» τίτλους εκεί έξω, αλλά κατάφερα να περάσω λίγο χρόνο μαζί τους και να σας ενημερώσω τι σκέφτομαι.

Πριν κάνετε μια αγορά, δοκιμάστε αυτές τις κριτικές σε μέγεθος μεγέθους και δείτε τι σκέφτεστε!

Megadimension Neptunia

Παρά το μπερδεμένο τίτλο του, το Megadimension Neptunia VII δεν είναι το έβδομο παιχνίδι στη σειρά Hyperdimension Neptunia. Είναι στην πραγματικότητα η συνέχεια της Hyperdimension Neptunia Victory. Είναι η πρώτη σωστή εγγραφή του PlayStation 4 για τη σειρά που διαρκεί και ενώ είναι αρκετά εξυπηρετική για τους οπαδούς, είναι απογοητευτική ως τίτλος επόμενης γενιάς.

Το Megadimension Neptunia VII ακολουθεί τους πρωταγωνιστές του Neptune και του Nepgear που συμβαίνουν μετά από ένα σπασμένο Dreamcast που καταλήγει να τους τραβήξει σε μια άλλη διάσταση όπου ένα CPU έχει μείνει: Uzume (Orange Heart.)

Το τρίο των CPU είναι επιφορτισμένο με την εξοικονόμηση του κόσμου στο πρώτο τόξο του παιχνιδιού, με δύο τόξα ιστορίας που ακολουθούν που δένουν όλα μαζί. Είναι εξίσου ανόητο και ρετρό παιχνίδι με βάση το υπόλοιπο της σειράς, αλλά δεν είναι ακριβώς μια συγκλονιστική αφήγηση.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για να διερευνήσετε εάν έχετε παίξει το υπόλοιπο της σειράς. Για ένα, υπάρχει ένας χαρακτήρας βασισμένος στον ναυτικό. Δεύτερον, η μηχανή του παιχνιδιού βελτιώνεται σημαντικά, με σταθερό ρυθμό καρέ και λιγότερα chugging. Δυστυχώς, αυτό δεν σημαίνει πολλά όταν πολλές από τις περιοχές έχουν αντιγραφεί και επικολληθεί από προηγούμενα παιχνίδια με τις ίδιες διατάξεις μπουντρουμιών.

Η μάχη είναι σε μεγάλο βαθμό η ίδια με τις προηγούμενες συμμετοχές, με ειδικές νέες ομαδικές επιθέσεις και Giant Battles που αλλάζουν λίγο τον τύπο. Ουσιαστικά, είναι Hyperdimension Neptunia, κλιμακώθηκε λίγο καλύτερα.

Οι φίλοι θα βρουν πολλά να τους αρέσουν εδώ, αλλά η Compile Heart έχει έναν τρόπο να πάει πριν από την Megadimension Η Neptunia θεωρείται ένας τίτλος της επόμενης γενιάς.

Ο μάρτυρας

Ο πολυαναμενόμενος The Witness του Jonathan Blow πέρασε οκτώ χρόνια ανάπτυξης αφού ο πρόδρομος του Braid έκανε τη σκηνή. Χρειάζεται χρόνος για το μεγαλείο να μαριναριστεί λίγο, και αυτό είναι που παίρνουμε με το μάρτυρα, μια συλλαμβάνει και δέσμευση σειρά παζλ που ευχαριστούν, μπερδεύουν, και ακόμη και διδάσκουν.

Οι παίκτες βρίσκονται σε ένα νησί χωρίς ιδέα για το γιατί ή πώς είναι εκεί, όπως και το Myst πριν από πολλά χρόνια. Αφού αρχίσει να εξερευνάται, γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι συμβαίνει κάτι περίεργο, μέσα από την αφθονία των παζλ που διασκορπίζονται σε όλο το νησί. Αυτά εμφανίζονται με τη μορφή "παζλ γραμμής", ή πλέγματα με είσοδο και έξοδο που πρέπει να φτάσετε σχεδιάζοντας μια γραμμή. Στην άλλη πλευρά του γρίφου η γραμμή αντανακλάται και οι γραμμές που σχεδιάζετε δεν μπορούν να αγγίξουν.

Ακούγεται απλό, αλλά σε δράση μπορεί να γίνει πολύ εμπλεκόμενο και απογοητευτικό. Όταν το καταλάβετε, υπάρχει μια αναζωογονητική "a-ha!" μια στιγμή που μπορεί να είναι μία από τις πιο ανταμείβειες που παρατηρήθηκε ποτέ σε ένα γρίφος, ειδικά με τον τρόπο που τα ίδια τα παζλ αλληλεπιδρούν με το νησί. Ευτυχώς, εάν διαπιστώσετε ότι έχετε προβλήματα με ένα παζλ, το νησί είναι ένας ανοιχτός κόσμος για να εξερευνήσετε, ώστε να μπορείτε να επιλύσετε παζλ σε κάθε σας αναψυχή, όλη την ώρα, μαθαίνοντας στο δρόμο.

Ο Μάρτυρας συνδυάζει υποδειγματικό σχεδιασμό παιχνιδιών, δεκάδες ώρες παιχνιδιού και πολλά μυστικά που ξεχωρίζουν. Αξίζει καλά να δοκιμάσετε, ειδικά αν σκάβετε στοχαστική επίλυση παζλ.