Μπορεί ένα iPad να αντικαταστήσει το φορητό ή επιτραπέζιο μου υπολογιστή;

Γνωρίζατε ότι το iPad Pro είναι πιο ισχυρό από τους φορητούς υπολογιστές entry-level που καλύπτουν τα ράφια στο Best Buy; Το iPad κερδίζει αυτό το όνομα "Pro" με έναν επεξεργαστή που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με έναν υπολογιστή μεσαίου επιπέδου. Αυτό είναι εκτός από μια ανάλυση οθόνης που ξεπερνά πολλούς από τους ίδιους τους φορητούς υπολογιστές και τη δύναμη γραφικών ενός XBOX 360. Και όταν συνδυάζετε αυτό με ένα λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζει multitasking διαφάνεια και split-screen και ένα εικονικό touchpad , πρόκειται για χρόνο για να επαναξιολογήσει το iPad ως φονιά laptop.

Το iPad γίνεται όλο και πιο ισχυρό με κάθε νέα γενιά. Το iPad Pro γεφυρώνει πραγματικά το χάσμα σε γη φορητού υπολογιστή, καυσαερώντας τους φορητούς υπολογιστές σε επίπεδο εισόδου σε αυτό το μεσαίο εύρος ενός φορητού υπολογιστή από την άποψη της καθαρής απόδοσης. Όταν συνδυάζετε αυτό με ένα ελαφρύ λειτουργικό σύστημα που περιλαμβάνει κάποιες λειτουργίες βαρέων βαρών, όπως το πρόσφατα προστιθέμενο multitasking και εφαρμογές μεγάλης παραγωγικότητας, η γραμμή μεταξύ laptop και iPad είναι σίγουρα θολή.

Το iPad μπορεί να αντικαταστήσει το φορητό σας υπολογιστή αν ...

Τα πιο συνηθισμένα καθήκοντα που εκτελούν οι χρήστες στον φορητό υπολογιστή ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή τους είναι τα ίδια ακριβώς καθήκοντα στα οποία το iPad υπερέχει: περιήγηση στο διαδίκτυο, έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανακάλυψη φίλων και συγγενών στο Facebook, παιχνίδι παιχνιδιών, εξισορρόπηση του βιβλιαρίου επιταγών, γραφή ένα γράμμα ή ένα χαρτί για το σχολείο, κλπ. Η παραγωγικότητα έχει γίνει όλο και πιο εύκολη στο iPad. Το εικονικό touchpad διευκολύνει το χειρισμό του κειμένου, το iPad υποστηρίζει το Microsoft Office και περιλαμβάνει μια δωρεάν έκδοση του iWork της Apple και αν χρειάζεται να πληκτρολογείτε πολύ, μπορείτε απλά να συνδέσετε ένα πληκτρολόγιο Bluetooth.

Και ίσως εξίσου σημαντικό, το iPad μπορεί να κάνει κάποια καθήκοντα ακόμα καλύτερα από ένα φορητό υπολογιστή. Το iPad διαθέτει κάμερα που στρέφεται προς τα πίσω, ώστε να μπορείτε να κινηματογραφείτε τη δική σας ταινία στο σπίτι. Και με την κάμερα 12,7 ιντσών του iPad Pro 12 MP, η ταινία θα φανεί φανταστική. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε το δικαίωμα βίντεο στο iPad σας. Χρειάζεται να συνδεθείτε στο διαδίκτυο ενώ βρίσκεστε εν κινήσει; Δεν χρειάζεται να ψάξετε καφετέρια με Wi-Fi. Αν αγοράσετε την έκδοση 4G LTE του iPad, μπορείτε να συνδεθείτε οπουδήποτε θα μπορούσατε να συνδεθείτε με το smartphone σας.

Το iPad γίνεται ολοένα και περισσότερο φορητή συσκευή παιχνιδιών. Δεν θα ανταγωνιστεί με ένα high-end PC, ένα PlayStation 4 ή ένα XBOX ONE όσον αφορά τα hardcore gaming, αλλά είναι κάτι περισσότερο από αρκετό για τους περισσότερους από εμάς. Τα γραφικά έχουν γίνει τα ίδια με τα XBOX 360 και PlayStation 3 και με τα χειριστήρια αφής και τους αισθητήρες κίνησης το iPad μπορεί να προσφέρει μοναδικούς τρόπους για να παίξει μερικά πολύ καλά παιχνίδια.

Το iPad δεν μπορεί να αντικαταστήσει το φορητό σας υπολογιστή αν ...

Ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο δεν θα μπορέσετε να αντικαταστήσετε το iPad σας με φορητό υπολογιστή είναι εάν είστε συνδεδεμένοι με ένα ιδιόκτητο λογισμικό που απλά δεν μπορεί να βρεθεί στο iPad. Αυτό συμβαίνει συχνά για όσους χρησιμοποιούν το φορητό υπολογιστή για εργασία. Ενώ οι επιχειρήσεις προσανατολίζονται ολοένα και περισσότερο προς τις λύσεις που βασίζονται σε σύννεφο, που είναι ένας φανταχτερός τρόπος να λένε ότι χτίζουν λογισμικό στον ιστό, πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να χρησιμοποιούν λογισμικό που απαιτεί Microsoft Windows.

Και το ιδιόκτητο λογισμικό δεν βρίσκεται μόνο στο χώρο εργασίας. Οποιαδήποτε εφαρμογή που εκτελείτε στον υπολογιστή σας Windows ή Mac θα πρέπει να αντικαταστήσει το iPad σας. Αυτό είναι εύκολο όταν πρόκειται για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και την περιήγηση στο web, αλλά μπορεί να είναι πιο δύσκολο για άλλους τύπους λογισμικού. Το iPad είναι όλο και περισσότερο ικανό να κάνει επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο και σίγουρα δεν θα χάσετε το iMovie στο Mac σας όταν έχετε ένα πολύ ικανό iMovie στο iPad. Αλλά αν χρειάζεστε επαγγελματικό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο όπως το Final Cut Pro, ίσως βρείτε ότι το iPad δεν είναι ακόμα εκεί ακόμα. Το iPad Pro μπορεί να έχει τη δύναμη να το κάνει, αλλά η Apple εξακολουθεί να χρειάζεται να κάνει μια έκδοση για το νεότερο δισκίο βαρέων βαρών τους.

Ένα άλλο πρόβλημα με το iPad είναι ο χώρος αποθήκευσης. Ενώ η εσωτερική αποθήκευση ενός iPad μπορεί να κυμαίνεται έως και 256 GB με τα πιο πρόσφατα μοντέλα, αυτό ακόμα δεν ανταγωνίζεται με την αποθήκευση που προσφέρονται από πολλούς φορητούς υπολογιστές. Η αντιστάθμιση αυτού είναι ότι το iPad δεν απαιτεί πολύ χώρο αποθήκευσης. Για παράδειγμα, η απλή εκτέλεση των Windows 10 θα σας κοστίσει περίπου 16 GB χώρου. Το λειτουργικό σύστημα iOS του iPad καταλαμβάνει λιγότερο από 2 GB χώρου. Το ίδιο ισχύει και για το λογισμικό, με το Microsoft Office να έχει περίπου 3 GB χώρου για να εγκατασταθεί σε έναν υπολογιστή και λιγότερο από το μισό σε ένα iPad.

Αλλά εδώ είναι το θέμα με χώρο αποθήκευσης: ταινίες, μουσική, φωτογραφίες και βίντεο. Αυτό είναι όπου μπορείτε να φάτε μέσα από πολλή αποθήκευση. Η καλύτερη λύση για το iPad είναι η χρήση του cloud storage, όπως το Dropbox , το οποίο παρέχει επίσης ένα μεγάλο αντίγραφο ασφαλείας για αυτά τα δεδομένα σε περίπτωση που συμβεί κάτι στο iPad, αλλά μπορεί να κοστίσει μια μηνιαία συνδρομή για να έχετε αρκετό χώρο αποθήκευσης για να υποστηρίξετε τη συλλογή φωτογραφιών σας.

Το Hardcore τυχερό παιχνίδι είναι μια άλλη περιοχή όπου το iPad δεν θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί με έναν υπολογιστή. Για τους παίκτες του Xbox και του PlayStation, αυτό δεν μπορεί να είναι ένα μεγάλο ζήτημα, αλλά εάν η ιδέα σας για διασκέδαση περιλαμβάνει την περικοπή των δαιμονικών ορδών στο World of Warcraft, καλλιέργεια για το καλύτερο βόδι στο Star Wars: The Old Republic , League of Legends ή να βγάλετε το Handsome Jack στο Borderlands 2 , απλά δεν θα βρείτε την ίδια εμπειρία στο iPad. Υπάρχουν μερικά πραγματικά καλά παιχνίδια για το iPad, αλλά τίποτα που θα ανταγωνιστεί ένα παιχνίδι όπως το Skyrim .

Πώς να καταλάβω αν μπορείτε να αντικαταστήσετε τον φορητό υπολογιστή σας με ένα iPad ...

Εάν δεν είστε σίγουροι αν το iPad μπορεί να αντικαταστήσει το φορητό υπολογιστή σας, μπορείτε πραγματικά να είστε έτοιμοι να κάνετε το βήμα. Περάστε μια εβδομάδα ή δύο γραπτώς κάτω κάθε λογισμικό που ανοίγετε στο φορητό σας υπολογιστή. Αυτό ακούγεται σαν ένα κουραστικό έργο, αλλά μπορείτε να παραλείψετε τα βασικά στοιχεία όπως το πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο. Αυτά τα δύο μόνο μπορεί να πάρουν πολλά από αυτά που χρησιμοποιείτε στο φορητό υπολογιστή σας.

Αν δεν έχετε ήδη το iTunes στο φορητό υπολογιστή σας, κάντε λήψη από την Apple. Μπορείτε να μεταβείτε στο "iTunes Store" και να αλλάξετε την κατηγορία (η οποία έχει προεπιλεγεί ως "Μουσική") στο App Store. Αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε αναζήτηση για να δείτε εάν υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή για το λογισμικό που χρησιμοποιείτε στο φορητό υπολογιστή σας.

Και μην ξεχνάτε, μπορείτε επίσης να κρατήσετε το laptop σας. Έτσι, εάν υπάρχει ένα κομμάτι λογισμικού που χρησιμοποιείτε μια φορά το μήνα ή μία φορά κάθε μήνα, μπορείτε πάντα να συνδέσετε το φορητό υπολογιστή σας σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις.