Προσδιορίστε εάν παρεμβαίνετε στο Wi-Fi με το ασύρματο τηλέφωνο

Τα ασύρματα τηλέφωνα και το Wi-Fi μπορούν να υπάρξουν σε αρμονία - από απόσταση

Αν και πολλά άτομα έχουν απομακρυνθεί από σταθερά σε smartphones εντελώς, υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που συμπαθούν τη διευκόλυνση να έχουν ένα παραδοσιακό ασύρματο τηλέφωνο στα σπίτια τους. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ποιότητα των κλήσεων στο ασύρματο τηλέφωνό σας, μπορεί να έχετε το οικιακό σας Wi-Fi για να ευχαριστήσετε για αυτή την παρεμβολή.

Το Wi-Fi και τα ασύρματα τηλέφωνα δεν παίζουν καλά μαζί

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι ασύρματες οικιακές συσκευές όπως οι φούρνοι μικροκυμάτων, τα ασύρματα τηλέφωνα και οι μόνιτορ μωρών μπορούν να επηρεάσουν τα ασύρματα ασύρματα δίκτυα Wi-Fi , αλλά πολλοί αντιλαμβάνονται ότι τα σήματα Wi-Fi μπορούν να προκαλέσουν παρεμβολές προς την άλλη κατεύθυνση προς ορισμένους τύπους των ασύρματων τηλεφώνων. Η τοποθέτηση ενός δρομολογητή Wi-Fi πολύ κοντά σε ασύρματο σταθμό βάσης μπορεί να προκαλέσει υποβαθμισμένη ποιότητα φωνής στο ασύρματο τηλέφωνο.

Αυτό το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται σε όλους τους σταθμούς βάσης ασύρματου τηλεφώνου. Είναι πολύ πιθανό να συμβεί όταν το ασύρματο τηλέφωνο και ο δρομολογητής Wi-Fi λειτουργούν με την ίδια ραδιοσυχνότητα. Για παράδειγμα, ένας δρομολογητής και ένας σταθμός βάσης που λειτουργούν και οι δύο στη ζώνη 2,4 GHz είναι πιθανότερο να παρεμβαίνουν μεταξύ τους.

Η λύση

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα παρεμβολών με το ασύρματο τηλέφωνό σας , η λύση είναι τόσο απλή όσο η αύξηση της απόστασης μεταξύ του οικιακού σας δρομολογητή και του σταθμού βάσης του τηλεφώνου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα

Είναι πολύ πιο πιθανό ότι το ασύρματο τηλέφωνό σας θα επηρεάσει το δίκτυό σας Wi-Fi. Αυτός ο τύπος παρεμβολής είναι καλά τεκμηριωμένος. Η λύση είναι η ίδια απόσταση μεταξύ των δύο συσκευών.