Πρέπει να αποκρύψετε τη διεύθυνσή σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά την απόσπαση σε απευθείας σύνδεση;

Η τακτική αντιμετώπισης ανεπιθύμητης αλληλογραφίας δεν μπορεί πλέον να αξίζει τον κόπο

Μια συνιστώμενη τακτική για την αποφυγή των ανεπιθύμητων μηνυμάτων ήταν να αποκρύψετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας όταν δημοσιεύσατε ηλεκτρονικά. Οι spammers μπορούν να χρησιμοποιούν ειδικά προγράμματα που εξάγουν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από χώρους συνομιλίας, ιστοσελίδες, φόρουμ, ιστολόγια και κοινωνικά μέσα. Αυτή η τακτική αξίζει ακόμα την προσπάθεια;

Μοιραστείτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο διαδίκτυο

Μια κοινή σύσταση που έγινε στο παρελθόν ήταν να εισαγάγετε χορδές, χαρακτήρες ή διαστήματα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας όταν τα δημοσιεύσατε στο διαδίκτυο. Αυτό δεν θεωρείται πλέον ως αναγκαία ή αποτελεσματική τακτική. Τα προγράμματα συγκομιδής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι αρκετά εξελιγμένα ώστε εάν ένας άνθρωπος μπορεί να το αποκωδικοποιήσει, το ίδιο μπορεί και το πρόγραμμα. Αντί να συγχέουμε το πρόγραμμα bot, απλά ενοχλείτε τους ανθρώπους που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί σας.

Παραδείγματα αυτής της τακτικής: Εάν η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι me@example.com, μπορείτε να την τροποποιήσετε για να διαβάσετε me@EXAdelete_thisMPLE.com. Οποιαδήποτε μηνύματα αποστέλλονται στη συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα αναπηδήσουν, εκτός εάν καταργηθεί η "delete_this" από τη διεύθυνση.

me [at] example [dot] com

μου @ παράδειγμα. com

Μπορείτε να προσθέσετε άλλες χορδές, να διαγράψετε τα γράμματα της διεύθυνσής σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να αφήσετε το σύμβολο @ και να το αντικαταστήσετε με τη λέξη [at]. Αλλά είναι πιθανό ότι τα spam bots είναι ακόμα πιο έξυπνα από κάποια από τα άτομα που πραγματικά θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Δημοσιεύοντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ως εικόνα

Ανάλογα με τον ιστότοπο στον οποίο αποστέλλετε, ενδέχεται να μπορείτε να δημοσιεύσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ως εικόνα και όχι ως κείμενο. Αν το κάνετε αυτό, θα είναι επίσης πιο δύσκολο για τον άνθρωπο να μεταγράψει τη διεύθυνσή σας για να σας στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πιθανότατα χρησιμοποιείται καλύτερα με απλές διευθύνσεις, αν πραγματικά θέλετε οι άνθρωποι να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Αυτόματη διόρθωση διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Τα εργαλεία κωδικοποίησης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάνουν την παραμικρή μίξη ένα ακόμη βήμα. Αν και σχεδιάστηκαν κυρίως για χρήση σε ιστότοπους, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διευθύνσεις που κωδικοποιούνται με τέτοια εργαλεία όταν σχολιάζετε online ή σε ένα φόρουμ.

Διαθέσιμες υπηρεσίες διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μια άλλη τακτική για την απόκρυψη της πραγματικής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης, όταν δημοσιεύετε ηλεκτρονικά μηνύματα ή χρειάζεστε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εγγραφείτε ηλεκτρονικά για τις υπηρεσίες. Μπορείτε να προχωρήσετε σε μια νέα διαθέσιμη διεύθυνση αν κάποιος αρχίσει να παίρνει spam. Ορισμένες από αυτές τις υπηρεσίες χρεώνονται για χρήση.

Ένα μειονέκτημα της χρήσης ανώνυμων υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης είναι ότι αυτές οι διευθύνσεις συχνά φιλτράρονται ως ανεπιθύμητα. Ενώ ίσως προσπαθείτε να μειώσετε τη λήψη ανεπιθύμητων μηνυμάτων, ενδέχεται να μην μπορείτε να λαμβάνετε μηνύματα που αποστέλλονται προς ή από αυτές τις διευθύνσεις. Χρησιμοποιήστε με προσοχή.

Η καλύτερη άμυνα κατά των spammers - Φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας

Μπορεί να χρειαστεί να κυλήσετε τη λευκή σημαία όταν πρόκειται να προστατεύσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προτιμάτε. Το spam θα συμβεί. Οι spammers έχουν τόσους πολλούς τρόπους να αποκτήσουν τη διεύθυνσή σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η αντίσταση είναι πρακτικά μάταιη. Η καλύτερη υπεράσπιση είναι να χρησιμοποιήσετε έναν πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μια υπηρεσία που έχει καλά φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που ενημερώνουν συνεχώς.