Εγγραφές Γέννησης: μπορείτε να τους βρείτε on-line;

Εάν ενδιαφέρεστε να ερευνήσετε τα αρχεία γεννήσεων, ποτέ δεν υπήρξε καλύτερος χρόνος στην ιστορία για να το κάνετε αυτό. Υπάρχει πλούσια πληροφορία στον ιστό τώρα, συμπεριλαμβανομένων των αρχειοθετημένων πληροφοριών, των πρωτογενών πηγών και των δεικτών σε αρχεία εκτός σύνδεσης. Δεν είναι διαθέσιμα όλα τα αρχεία online, αλλά ο Παγκόσμιος Ιστός παρέχει πολλούς πόρους για την παρακολούθηση αυτών των εγγραφών - τόσο σε όσο και εκτός σύνδεσης.

Πρόσφατα έγγραφα

Η πιο αξιόπιστη πηγή για τα αρχεία γεννήσεων είναι πρωταρχικές πηγές. δηλαδή οι καταγόμενες οντότητες που επεξεργάστηκαν τα έγγραφα. Τα πιστοποιητικά γέννησης και τα αρχεία είναι υλικά που έχουν επικυρωθεί από κυβερνητικούς και νοσοκομειακούς οργανισμούς. Η λήψη αντιγράφων των αρχείων γεννήσεων ποικίλλει ανά κράτος. εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε ένα πρόσφατο πιστοποιητικό γέννησης (π.χ. τα τελευταία πενήντα χρόνια), το καλύτερο στοίχημά σας είναι να επικοινωνήσετε με τον αρχικό και να πάτε από εκεί. Για παράδειγμα, μια χρήσιμη αναζήτηση για να ξεκινήσετε σε αυτό το ταξίδι θα ήταν απλά να πληκτρολογήσετε το όνομα της κατάστασής σας και τον όρο "αρχεία γεννήσεων". για παράδειγμα, "New York birth records". Αναζητήστε αποτελέσματα αναζήτησης με τον επίσημο κυβερνητικό τομέα , π.χ. .gov, για να βεβαιωθείτε ότι αυτό που διαβάζετε είναι η επίσημη πηγή. Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλοί ιστότοποι χρεώνουν τέλη υπόσχονται να βρουν αυτές τις πληροφορίες. Πάντα πηγαίνετε στην αρχική πηγή - διαβάστε Θα έπρεπε να πληρώσω για να βρω άτομα online; για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αποφυγής υπερβολικών αμοιβών.

Πρωταρχικές πηγές

Αν ψάχνετε για υλικό που δεν είναι αναγκαστικά πρόσφατο, από ό, τι ο Ιστός θα είναι εξαιρετικά χρήσιμος. Ορισμένα δεδομένα δεν είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, απλώς και μόνο επειδή δεν έχουν κάνει το δρόμο τους στον Ιστό εντελώς ακόμα. για παράδειγμα, τα αρχεία απογραφής δεν είναι διαθέσιμα στο κοινό για τουλάχιστον μερικές δεκαετίες μετά την πρώτη απελευθέρωσή τους.

FamilySearch.org

Μια από τις καλύτερες πηγές στο διαδίκτυο για τα πιστοποιητικά γέννησης και άλλα ζωτικής σημασίας αρχεία είναι η FamilySearch, μια γενεαλογική υπηρεσία που διατηρείται από την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Δεν χρειάζεται να είστε μέλος της εκκλησίας για να έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο. Η λειτουργία αναζήτησης περιλαμβάνει όλα όσα κάποιος που ερευνά τη γενεαλογία τους θα θέλει να βρει: αρχεία γεννήσεων, αρχεία θανάτου, στοιχεία απογραφής, γάμο κ.λπ.

Θα χρειαστεί να έχετε ένα όνομα και επώνυμο, τουλάχιστον, για να προχωρήσετε στην αναζήτησή σας. Όσο περισσότερες πληροφορίες γνωρίζετε, τόσο καλύτερα θα είναι η αναζήτησή σας. για παράδειγμα, εισάγετε στη χώρα και την πολιτεία, αν ξέρετε τι είναι, και αυτό σίγουρα θα χρησιμεύσει για να περιορίσετε τα αποτελέσματά σας. Δεν θα συνιστούσα τον έλεγχο του πλαισίου "Ακριβώς όλοι οι όροι ακριβώς". αυτό κάνει την αναζήτησή σας πολύ περιοριστική (τουλάχιστον κατά την πρώτη).

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας θα επανέλθουν με τις πληροφορίες της αμερικανικής απογραφής, τις γενεαλογίες που έχουν υποβληθεί από τον χρήστη και μια πληθώρα φίλτρων αναζήτησης στην αριστερή πλευρά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιορίσετε περαιτέρω τα αποτελέσματά σας. Τα διαφορετικά φίλτρα θα σας δώσουν διαφορετικά επίπεδα πληροφοριών και είναι έξυπνο να τα αλλάζετε για να βρείτε διαφορετικούς συνδυασμούς πληροφοριών. Οι πρωτότυπες εγγραφές είναι διαθέσιμες εδώ για να δείτε, και είναι απολύτως συναρπαστικό να κάνετε σελίδα μέσω αρχείων που είναι εκατοντάδες ετών ακριβώς μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας.

Τι γίνεται αν θέλω να βρω πιο πρόσφατα αρχεία γεννήσεων;

Τα αρχεία γεννήσεων φυλάσσονται ασφαλώς στα αρχεία των κρατικών γραφείων. Ο ευκολότερος τρόπος για να εντοπίσετε ένα πιστοποιητικό γέννησης είναι απλά να αναζητήσετε το όνομα του κράτους σας συν τη φράση "αρχεία γεννήσεων". δηλ. τα "αρχεία γεννήσεων" του Ιλλινόις. Θα λάβετε μια τεράστια ποικιλία αποτελεσμάτων που βασικά χρησιμεύουν ως σύμβολα κράτησης που σας δείχνουν στα κρατικά αρχεία καταγραφής. το καλύτερο στοίχημά σας είναι να αναζητήσετε τη διεύθυνση URL με .gov ή .us. Αυτοί οι ιστότοποι θα έχουν τις πληροφορίες που ψάχνετε είτε σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο είτε θα σας πω ακριβώς τι πρέπει να κάνετε για να εντοπίσετε τον εαυτό σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια τέτοια αναζήτηση (χρησιμοποιώντας την Google ως την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης ):

site: .gov "αρχεία γεννήσεων" ιλλινόις

Θα είστε σε θέση να πάρετε τα αποτελέσματα των νομαρχιακών περιοχών χρησιμοποιώντας μια αναζήτηση όπως αυτή, η οποία είναι προφανώς πολύ χρήσιμη.

Ορισμένες πολιτείες αποθηκεύουν αρχειακές πληροφορίες μέσω του συστήματος κρατικής βιβλιοθήκης. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να δοκιμάσετε μια αναζήτηση που μοιάζει με αυτή:

αρχεία γεννήσεων "κρατική βιβλιοθήκη" Ιλλινόις

Τώρα, αυτό δεν είναι τόσο επιστημονικό ερώτημα αναζήτησης όσο αυτό που δόθηκε προηγουμένως, αλλά αυτό που θα κάνει αυτό είναι να σας δώσει πληροφορίες σχετικά με τις τοπικές τοποθεσίες που ζουν και αναπνέουν γενεαλογία (και συνδέονται κατά κάποιο τρόπο με τα κρατικά αρχεία / βιβλιοθήκες ). Μπορείτε να το περιορίσετε και με τη διεύθυνση URL κατάστασης:

αρχεία γεννήσεων "κρατική βιβλιοθήκη" site: state.il.us

Ξεκινήστε στο διαδίκτυο, αλλά προετοιμαστείτε επίσης να συνδεθείτε εκτός σύνδεσης

Ο ιστός είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εύρεση πληροφοριών, όπως έχουμε δει σε αυτό το άρθρο. Τα πρόσφατα αντίγραφα των αρχείων γεννήσεων μπορούν να επισημαίνονται σε ηλεκτρονική μορφή, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, πρέπει να λαμβάνονται είτε γραπτώς είτε αυτοπροσώπως από τον αρχικό φορέα. Τα παλαιότερα αρχεία μπορούν να εντοπιστούν στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας γενεαλογικούς πόρους, όπως το FamilySearch.org. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τις διαφορετικές μεθόδους ανίχνευσης του οικογενειακού μας ιστορικού.