Πώς να χρησιμοποιήσετε το Διαχειριστή εργασιών του Google Chrome

Διαχειριστείτε τη χρήση της μνήμης και καταστρέψτε τους ιστότοπους με το Task Manager

Μια από τις καλύτερες πτυχές του Google Chrome είναι η πολυεπεξεργαστική αρχιτεκτονική, η οποία επιτρέπει στις καρτέλες να εκτελούνται ως χωριστές διαδικασίες. Αυτές οι διαδικασίες είναι ανεξάρτητες από το κύριο νήμα, επομένως μια ιστοσελίδα που έχει κολλήσει ή κρεμάσει δεν έχει ως αποτέλεσμα να κλείνει ολόκληρο το πρόγραμμα περιήγησης. Περιστασιακά, μπορεί να παρατηρήσετε ότι ο Chrome έχει καθυστέρηση ή ότι ενεργεί περίεργα και δεν γνωρίζετε ποια καρτέλα είναι ο ένοχος ή ότι μια ιστοσελίδα μπορεί να παγώσει. Αυτό είναι όπου το ChromeTask Manager είναι χρήσιμο.

Ο Διαχειριστής εργασιών Chrome δεν εμφανίζει μόνο τη χρήση της CPU , της μνήμης και του δικτύου για κάθε ανοιχτή καρτέλα και plug-in, αλλά σας επιτρέπει να καταστρέφετε μεμονωμένες διεργασίες με ένα κλικ του ποντικιού, παρόμοιο με το Windows Task Manager. Πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν το Διαχειριστή εργασιών του Chrome ή πώς να το χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους. Δείτε πώς.

Πώς να ξεκινήσετε τη Διαχείριση εργασιών Chrome

Εκκινείτε τον Διαχειριστή εργασιών Chrome με τον ίδιο τρόπο σε υπολογιστές με Windows, Mac και Chrome OS.

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί μενού του Chrome στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Το εικονίδιο είναι τρεις κάθετα ευθυγραμμισμένες κουκίδες.
  3. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την επιλογή Περισσότερα εργαλεία .
  4. Όταν εμφανιστεί το υπομενού, κάντε κλικ στην επιλογή με τίτλο Διαχείριση εργασιών για να ανοίξετε τον διαχειριστή εργασιών στην οθόνη.

Εναλλακτικές μέθοδοι για το άνοιγμα του Task Manager

Εκτός από τη μέθοδο που αναφέρεται παραπάνω για όλες τις πλατφόρμες, σε υπολογιστές Mac, μπορείτε να κάνετε κλικ στο παράθυρο στη γραμμή μενού του Chrome που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή με τίτλο Διαχείριση εργασιών για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών του Chrome σε Mac.

Συντομεύσεις πληκτρολογίου είναι επίσης διαθέσιμες για το άνοιγμα του Task Manager:

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση εργασιών

Με το Task Manager του Chrome να ανοίγει στην οθόνη και να επικαλύπτει το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης, μπορείτε να δείτε μια λίστα με κάθε ανοιχτή καρτέλα, επέκταση και διαδικασία μαζί με βασικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με το μέγεθος της μνήμης του υπολογιστή σας, τη χρήση της CPU και τη δραστηριότητα δικτύου . Όταν η δραστηριότητα περιήγησής σας επιβραδύνεται σημαντικά, ελέγξτε το Task Manager για να προσδιορίσετε εάν έχει καταρρεύσει ένας ιστότοπος. Για να τερματίσετε οποιαδήποτε ανοιχτή διαδικασία, κάντε κλικ στο όνομά της και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος διεργασίας .

Η οθόνη εμφανίζει επίσης το αποτύπωμα μνήμης για κάθε διαδικασία. Αν έχετε προσθέσει πολλές επεκτάσεις στο Chrome, ενδέχεται να έχετε 10 ή περισσότερες λειτουργίες ταυτόχρονα. Αξιολογήστε τις επεκτάσεις και, αν δεν τις χρησιμοποιείτε, τις αφαιρέστε για να αποφύγετε τη μνήμη.

Διεύρυνση του Διαχειριστή εργασιών

Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το Chrome επηρεάζει την απόδοση του συστήματος σας στα Windows, κάντε δεξί κλικ σε ένα στοιχείο στην οθόνη του Task Manager και επιλέξτε μια κατηγορία από το αναδυόμενο μενού. Εκτός από τα ήδη αναφερθέντα στατιστικά στοιχεία, μπορείτε να επιλέξετε να δείτε πληροφορίες σχετικά με την κοινή μνήμη, την ιδιωτική μνήμη, την προσωρινή μνήμη εικόνων, την προσωρινή μνήμη σεναρίου, την προσωρινή μνήμη CSS, τη μνήμη SQL ite και τη μνήμη JavaScript.

Επίσης στα Windows, μπορείτε να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο " Στατιστικά για αγνοίες " στο κάτω μέρος του Task Manager για να ελέγξετε σε βάθος όλα τα στατιστικά στοιχεία