Τροποποίηση ρυθμίσεων λήψης αρχείων του Firefox Μέσα από: config

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Mozilla Firefox.

Η λήψη αρχείων μέσω του προγράμματος περιήγησης του Firefox φαίνεται αρκετά απλή. Κάντε κλικ σε έναν σύνδεσμο, ενδεχομένως επιλέξτε το σημείο αποθήκευσης του αρχείου και περιμένετε να ολοκληρωθεί η μεταφορά αρχείων. Έχετε πολύ περισσότερο έλεγχο αυτής της διαδικασίας από ό, τι ίσως συνειδητοποιήσετε, ωστόσο, καθώς το πρόγραμμα περιήγησης προσφέρει τη δυνατότητα να τσίμπημα αρκετές ρυθμίσεις που σχετίζονται με τη λήψη.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί πίσω από τις σκηνές μέσω των προτιμήσεων του Firefox σχετικά με: config , και σας παρουσιάζουμε πώς γίνεται παρακάτω.

Πρόσβαση στη διασύνδεση περίπου: config

Το interface about: config είναι πολύ ισχυρό και κάποιες τροποποιήσεις που έγιναν μέσα σε αυτό θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις τόσο στη συμπεριφορά του browser σας όσο και στο σύστημα. Προχωρήστε με προσοχή.

Πρώτα, ανοίξτε τον Firefox και πληκτρολογήστε το ακόλουθο κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης: about: config . Στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Enter . Θα πρέπει τώρα να δείτε ένα προειδοποιητικό μήνυμα, δηλώνοντας ότι αυτό μπορεί να ακυρώσει την εγγύησή σας. Εάν ναι, κάντε κλικ στο κουμπί με την ένδειξη "Θα είμαι προσεκτικός, υπόσχομαι!

browser.download Προτιμήσεις

Θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται μια λίστα με τις προτιμήσεις του Firefox στην τρέχουσα καρτέλα. Στο παρεχόμενο πεδίο αναζήτησης , πληκτρολογήστε το ακόλουθο κείμενο: browser.download . Όλες οι προτιμήσεις που σχετίζονται με τη λήψη πρέπει να είναι ορατές.

Για να τροποποιήσετε την τιμή μιας προτίμησης που έχει τύπο boolean , απλά κάντε διπλό κλικ πάνω της για να αλλάξετε αμέσως true ή false . Για να τροποποιήσετε την τιμή μιας προτίμησης που έχει έναν ακέραιο τύπο ή έναν τύπο συμβολοσειράς , κάντε διπλό κλικ σε αυτήν και εισαγάγετε την επιθυμητή τιμή στο παράθυρο διαλόγου pop-up.

Οι ακόλουθες προτιμήσεις υπαγορεύουν τη συμπεριφορά που σχετίζεται με τη μεταφόρτωση του Firefox και μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα.

browser.download.animateNotifications

Τύπος: boolean

Προεπιλεγμένη τιμή: true

Περίληψη: Όταν έχει οριστεί αληθές, το κουμπί Λήψεις (που απεικονίζεται με ένα κάτω εικονίδιο βέλους) στην κύρια γραμμή εργαλείων του Firefox γίνεται κινούμενο ενώ πραγματοποιείται μία ή περισσότερες λήψεις αρχείων. Αυτή η κινούμενη εικόνα περιλαμβάνει μια μικροσκοπική γραμμή προόδου.

Δεν πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η προτίμηση δεν φαίνεται να τιμάται σε νεότερες εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης.

browser.download.folderList

Τύπος: ακέραιος

Προεπιλεγμένη τιμή: 1

Περίληψη: Όταν οριστεί σε 0, ο Firefox θα αποθηκεύσει όλα τα αρχεία που έχουν ληφθεί μέσω του προγράμματος περιήγησης στην επιφάνεια εργασίας του χρήστη. Όταν οριστεί σε 1, αυτές οι λήψεις αποθηκεύονται στο φάκελο "Downloads". Όταν είναι ρυθμισμένο στο 2, η θέση που καθορίστηκε για την πιο πρόσφατη λήψη χρησιμοποιείται ξανά.

browser.download.hide_plugins_without_extensions

Τύπος: boolean

Προεπιλεγμένη τιμή: true

Περίληψη: Εάν ένα συγκεκριμένο πρόσθετο δεν έχει συσχετιστεί με μία ή περισσότερες επεκτάσεις αρχείων , ο Firefox δεν θα το ονομάσει ως επιλογή κατά την προτροπή της δράσης που πρέπει να ακολουθήσει με το αρχείο που έχετε κατεβάσει. Αν θέλετε όλες οι προσθήκες να εμφανίζονται στο παράθυρο διαλόγου Λήψη ενεργειών, ακόμα και εκείνες που δεν έχουν εγγενείς συσχετίσεις επέκτασης αρχείων, τότε θα πρέπει να αλλάξετε την τιμή αυτής της προτίμησης σε ψευδή .

browser.download.manager.addToRecentDocs

Τύπος: boolean

Προεπιλεγμένη τιμή: true

Περίληψη: Μόνο για χρήστες που εκτελούν το λειτουργικό σύστημα Windows, ο Firefox προσθέτει όλα τα πρόσφατα ληφθέντα αρχεία στο φάκελο " Πρόσφατα έγγραφα " του λειτουργικού συστήματος. Για να αποτρέψετε την προσθήκη αρχείων που έχουν ληφθεί μέσω του προγράμματος περιήγησης σε αυτόν το φάκελο, αλλάξτε την τιμή αυτής της προτίμησης σε ψευδή .

browser.download.resumeOnWakeDelay

Τύπος: ακέραιος

Προεπιλεγμένη τιμή: 10000

Περίληψη: Ο Firefox έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει τις λήψεις αρχείων που έχουν τεθεί σε παύση. Η τιμή αυτής της προτίμησης, η οποία μετράται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, καθορίζει το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πρέπει να περιμένει το πρόγραμμα περιήγησης μετά την επιστροφή του υπολογιστή σας από κατάσταση αδρανοποίησης ή αδράνειας, για να επιχειρήσετε να συνεχίσετε τις λήψεις σε παύση.

browser.download.panel.shown

Τύπος: boolean

Προεπιλεγμένη τιμή: ψευδής

Περίληψη: Όταν πραγματοποιηθεί λήψη ή πολλαπλές λήψεις, ο Firefox δεν θα εμφανίσει τον πίνακα εξάτμισης που θα περιγράφει λεπτομερώς την εξέλιξη κάθε μεταφοράς αρχείων, εκτός εάν κάνετε προληπτικό κλικ στο κουμπί Λήψεις στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης. Ωστόσο, αν ρυθμίσετε την τιμή αυτής της προτίμησης σε αληθές, αυτό το πλαίσιο θα εμφανιστεί αυτόματα, επικαλύπτοντας ένα τμήμα του κύριου παραθύρου του προγράμματος περιήγησης, μόλις ξεκινήσει η λήψη.

browser.download.saveLinkAsFilenameTimeout

Τύπος: ακέραιος

Προεπιλεγμένη τιμή: 4000

Περίληψη: Το όνομα αρχείου των περισσότερων λήψεων αντιστοιχεί σε αυτό που μπορεί να βρεθεί στη διεύθυνση URL για την ίδια τη λήψη. Ένα παράδειγμα αυτού θα είναι οι http: // browsers. /test-download.exe. Σε αυτή την περίπτωση, το όνομα αρχείου είναι απλά test-download.exe και θα αποθηκευτεί ως τέτοιο στον σκληρό δίσκο αν επιλέξαμε να κατεβάσετε αυτό το αρχείο. Ωστόσο, μερικοί ιστότοποι χρησιμοποιούν ένα πεδίο κεφαλίδας Απόκρυψη περιεχομένου για να καθορίσουν ένα όνομα αρχείου διαφορετικό από αυτό που βρίσκεται στη διεύθυνση URL . Από προεπιλογή, ο Firefox θα ζητήσει αυτή την πληροφορία κεφαλίδας για 4000 χιλιοστά του δευτερολέπτου (4 δευτερόλεπτα). Αν δεν ανακτήσει μια τιμή Content-Disposition εντός αυτού του χρονικού πλαισίου, θα υπάρξει ένα χρονικό όριο και το πρόγραμμα περιήγησης θα καταφύγει στο όνομα αρχείου που καθορίζεται στη διεύθυνση URL. Εάν θέλετε να επιμηκύνετε ή να συντομεύσετε το χρόνο που απαιτείται για να συμβεί αυτό, απλά αλλάξτε την τιμή αυτής της προτίμησης.

browser.download.show_plugins_in_list

Τύπος: boolean

Προεπιλεγμένη τιμή: true

Περίληψη: Παρόμοια με την προτίμηση του προγράμματος περιήγησης.download.hide_plugins_without_extensions που περιγράφεται παραπάνω, αυτή η καταχώρηση επηρεάζει επίσης τη συμπεριφορά του παραθύρου διαλόγου Λήψη ενεργειών του Firefox. Από προεπιλογή, οι συσχετισμένοι τύποι αρχείων και οι διαθέσιμες ενέργειες εμφανίζονται δίπλα σε κάθε εγκατεστημένο πρόσθετο. Αν θέλετε να καταπνίξετε αυτήν την οθόνη, αλλάξτε την τιμή αυτής της προτίμησης σε ψευδή .

browser.download.useDownloadDir

Τύπος: boolean

Προεπιλεγμένη τιμή: true

Περίληψη: Κάθε φορά που ξεκινάει η λήψη μέσω του Firefox, αυτό το αρχείο θα αποθηκευτεί στη θέση που καθορίζεται στην προτιμήσεις του browser.download.folderList , αναλυτικά πιο πάνω. Εάν θέλετε να σας ζητηθεί μια τοποθεσία κάθε φορά που αρχίζει η λήψη, αλλάξτε την τιμή αυτής της προτίμησης σε ψευδή .