Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του HTC Smartphone σας

Μάθετε να χρησιμοποιείτε το HTC Backup και το HTC Sync Manager

Όπως συμβαίνει με πολλά σύγχρονα smartphones, το HTC One και το HTC One Mini σάς επιτρέπουν να ρυθμίζετε καθημερινά όλα τα σημαντικά δεδομένα και ρυθμίσεις . Αυτό όχι μόνο εξασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε τίποτα σε περίπτωση που πεθάνει το τηλέφωνό σας, αλλά σημαίνει επίσης ότι η εγκατάσταση σε ένα καινούργιο τηλέφωνο HTC (όπως ένα από τα μοντέλα HTC U ) είναι εύκολη. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των διαφορετικών δεδομένων και ρυθμίσεων στο τηλέφωνό σας και ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ασφαλή.

Πώς να ρυθμίσετε το HTC Backup

Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να βεβαιωθείτε ότι το HTC One σας είναι εφεδρικό (το βοηθητικό πρόγραμμα χρησιμοποιεί το ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο Dropbox για να διατηρήσει το περιεχόμενό σας και τις ρυθμίσεις σας). Το ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα HTC Backup θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις της αρχικής οθόνης, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών και των τίτλων σας από το BlinkFeed, τα γραφικά στοιχεία σας και τη διάταξη της αρχικής οθόνης.

Το δεύτερο θέμα που υποστηρίζεται είναι όλοι οι λογαριασμοί και οι κωδικοί πρόσβασης. Το HTC Backup μπορεί να αποθηκεύσει τις λεπτομέρειες σύνδεσης για το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα κοινωνικά δίκτυα, τις εφαρμογές όπως το Evernote και το διακομιστή σας Exchange ActiveSync.

Τα τελευταία πράγματα που δημιουργήθηκαν με τη χρήση αυτού του βοηθητικού προγράμματος είναι οι εφαρμογές και οι ρυθμίσεις σας. Οι ρυθμίσεις ασφαλείας που υποστηρίζονται περιλαμβάνουν τους σελιδοδείκτες σας στο Internet, τις προσθήκες που έχετε κάνει στο προσωπικό λεξικό, τις ρυθμίσεις δικτύου Wi-Fi και τις ρυθμίσεις εμφάνισης εφαρμογών, καθώς και όλες τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει. Συνολικά, περισσότερες από 150 σημαντικές ρυθμίσεις θα υποστηρίζονται καθημερινά.

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το HTC Backup, ενεργοποιήστε το "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του τηλεφώνου καθημερινά" κατά τη διάρκεια της ρύθμισης του HTC One ή ενεργοποιήστε τη λειτουργία στις κύριες ρυθμίσεις. Μεταβείτε στην επιλογή Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας & επαναφορά και, στη συνέχεια, επιλέξτε Λογαριασμός αντιγράφων ασφαλείας . Επιλέξτε τον λογαριασμό σας HTC από τη λίστα και συνδεθείτε εάν απαιτείται.

Μπορεί επίσης να χρειαστεί να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Dropbox αν δεν είστε ήδη. Εάν θέλετε οι φωτογραφίες σας να αποθηκεύονται αυτόματα στο Dropbox καθώς τις παίρνετε, μπορείτε τώρα να πατήσετε για να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία.

Πίσω στην κύρια οθόνη Backup & Reset, ενεργοποιήστε την Αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Το HTC One σας θα δημιουργήσει ένα ημερήσιο αντίγραφο ασφαλείας αρκεί να έχετε σύνδεση Wi-Fi ή 3G / 4G. Να θυμάστε ότι η χρήση της σύνδεσης 3G / 4G για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενδέχεται να επιφέρει πρόσθετες χρεώσεις από τον μεταφορέα σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το HTC Sync Manager

Μπορείτε να αποθηκεύσετε μουσική, βίντεο, καταχωρίσεις ημερολογίου, έγγραφα, playlist και άλλα δεδομένα που δεν υποστηρίζονται από το HTC Backup χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα HTC Sync. Το HTC Sync είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι λογισμικού το οποίο πρέπει να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας την πρώτη φορά που συνδέετε τη συσκευή HTC σε αυτό μέσω USB.

Αν το λογισμικό δεν εγκατασταθεί, μπορείτε να το κατεβάσετε μόνοι σας από τις σελίδες υποστήριξης της HTC (www.htc.com/support). Εκκινήστε το πρόγραμμα εγκατάστασης και ακολουθήστε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση. Όταν στη συνέχεια συνδέσετε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας USB , θα πρέπει να ανοίξει αυτόματα ο συγχρονιστής συγχρονισμού.

Μπορείτε εύκολα να ορίσετε το HTC Sync Manager για να εισάγετε στον υπολογιστή σας όλες τις μουσικές, φωτογραφίες και βίντεο που βρίσκονται στο τηλέφωνό σας. Αρχικά, συνδέστε το HTC One στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο USB. Επειτα:

Αν προσπαθείτε να δημιουργήσετε επιπλέον χώρο στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να επιλέξετε Διαγραφή φωτογραφιών και βίντεο από το τηλέφωνο μετά την εισαγωγή. Αυτό αφαιρεί τα μέσα εκτύπωσης από το HTC One μετά από την ασφαλή αντιγραφή τους. Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή για να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Αν υποτεθεί ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που συγχρονίσατε το τηλέφωνο και τον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο κουμπί Συγχρονισμός για να ξεκινήσει το αντίγραφο ασφαλείας. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που συνδέετε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας ή μπορείτε να κάνετε κλικ στο στοιχείο Περισσότερα> Ρυθμίσεις συγχρονισμού και να επιλέξετε Συγχρονισμός αυτόματα όποτε συνδέεται το τηλέφωνο από τις διαθέσιμες επιλογές.