Οι καλύτερες συντομεύσεις Android που πρέπει να χρησιμοποιείτε

Εκκινήστε τη φωτογραφική μηχανή σας, στείλτε ένα κείμενο και βρείτε απαντήσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Τα έξυπνα τηλέφωνα υποτίθεται ότι μας εξοικονομούν χρόνο και μας δίνουν την ευκολία, αλλά για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις συσκευές μας, πρέπει να κάνουμε μια μικρή εργασία, τουλάχιστον για τώρα. Οι συσκευές Android είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμες και χαρακτηριστικές, αλλά ορισμένες από τις καλύτερες συντομεύσεις χρόνου και εξοικονόμησης ευεξίας πρέπει να ξεκλειδωθούν. Εδώ παρουσιάζω μια δέσμη συντομεύσεων ώστε να μπορείτε να τραβήξετε γρήγορα φωτογραφίες, να στείλετε κείμενα και να πραγματοποιήσετε κλήσεις χωρίς να περάσετε τις επαφές σας και να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το "OK Google" και τις φωνητικές εντολές.

Εκκινήστε την κάμερά σας

Αυτό μου συμβαίνει πολύ. Βλέπω κάτι ενδιαφέρον στο δρόμο σαν έναν σκίουρο που χορεύει, αλλά η δράση τελείωσε από τη στιγμή που θα ξεκινήσω τη φωτογραφική μηχανή του smartphone μου. Ευτυχώς, υπάρχει μια εύκολη λύση. Σε πολλά Android smartphones, μπορείτε να ανοίξετε γρήγορα την κάμερα πατώντας δύο φορές το κουμπί τροφοδοσίας ή το κουμπί home. (Εξομολόγηση: το κάνω αυτό ατύχημα συνεχώς.) Αυτή η συντόμευση θα πρέπει να λειτουργεί σε νεότερες συσκευές Samsung και Nexus. Το LG V10 σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στην κάμερα πατώντας δύο φορές το πλήκτρο αύξησης της έντασης ήχου, ενώ μερικά από τα νεότερα smartphones της Motorola σάς επιτρέπουν να ανοίξετε την κάμερα στρέφοντας τον καρπό σας, όσο έχετε ενεργοποιήσει τις κινήσεις.

Εάν εκτελείτε το Android Marshmallow , μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε την κάμερα από την οθόνη κλειδώματος. Απλώς πατήστε, κρατήστε πατημένο το σύμβολο της φωτογραφικής μηχανής και σπάστε μια φωτογραφία χωρίς να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας. Μην ανησυχείτε, αυτό δεν ξεκλειδώνει τα πάντα στη συσκευή σας. μόλις βγείτε από την εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής, επιστρέφετε στην οθόνη κλειδώματος, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τους φίλους και τους οικογενειακούς ή τυχαίους κλέφτες ή τους χάκερ που βλέπουν τις προσωπικές σας πληροφορίες ή θέτουν σε κίνδυνο τη συσκευή σας.

Ξεκλειδώστε τη συσκευή σας

Το ξεκλείδωμα της συσκευής σας δεν είναι χρονοβόρα, αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικό να το ξεκλειδώνετε συνεχώς όταν είστε άνετα στο σπίτι ή στη δουλειά σας ή οπουδήποτε δεν αισθάνεστε την ανάγκη για κλείδωμα. Το Google Smart Lock σάς επιτρέπει να κρατάτε τη συσκευή σας ξεκλειδωμένη όταν βρίσκεται σε αξιόπιστο μέρος, σε συνδυασμό με μια αξιόπιστη συσκευή, όπως ένα έξυπνο ρολόι, ή ακόμα και όταν αναγνωρίζει τη φωνή σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία για να αποθηκεύσετε κωδικούς πρόσβασης. Διαβάστε περισσότερα στον οδηγό μου στο Google Smart Lock .

Εξοικονόμηση χρόνου και χειρονομίες

Το Android διαθέτει πολλές επιλογές χειρονομίας, αλλά ποικίλλει ανάλογα με τη συσκευή και το λειτουργικό σύστημα. Αν έχετε απόθεμα Android, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις συσκευές Nexus και ορισμένες συσκευές Motorola (Moto X και Moto G), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δάχτυλο προς τα κάτω για να δείτε όλες τις ειδοποιήσεις σας ή δύο πατημασιές για να δείτε τις γρήγορες ρυθμίσεις (Wi-Fi, Bluetooth, Λειτουργία αεροπλάνου, κλπ.).

Οι συσκευές που λειτουργούν με Marshmallow έχουν μια εύχρηστη λειτουργία αναζήτησης εφαρμογών στο συρτάρι εφαρμογής (περίπου στο χρόνο!). Αν δεν έχετε Marshmallow, μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτηση εφαρμογών πατώντας δύο φορές το εικονίδιο του συρταριού στο κάτω μέρος της οθόνης σας, ακριβώς επάνω από το κουμπί του σπιτιού.

Έχω πάντα ένα εκατομμύριο καρτέλες ανοιχτό στο Chrome και μερικές φορές όταν επιστρέφω για να διαβάσω ένα άρθρο ή να βρω τις πληροφορίες που χρειάζομαι, η σελίδα δεν φαίνεται σωστή. Η ανανέωση της σελίδας είναι εκπληκτικά κουραστική. πατήστε ένα μικρό κουμπί ανανέωσης δίπλα στη γραμμή διεύθυνσης (δεν είναι ιδανικό με τα γιγαντιαία δάχτυλά μου) ή πατήστε το κουμπί μενού τριών σημείων και επιλέξτε ανανέωση από τις επιλογές. Δεν χρειάζεται να είναι αυτός ο τρόπος, όμως. μπορείτε να τραβήξετε απλά οπουδήποτε στη σελίδα για να το ανανεώσετε σε δευτερόλεπτα.

Οι εικόνες οθόνης είναι σχετικά εύκολο να ληφθούν, αν και οι συνδυασμοί κουμπιών ποικίλλουν ανάλογα με τη συσκευή και μερικές φορές με κάνει μερικές προσπάθειες για να το κάνω σωστό. Με το Marshmallow, έχετε άλλη επιλογή. Πρώτα, ξεκινάτε το Now on Tap, το ενισχυμένο βοηθό της Google , το οποίο προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τα περιεχόμενα της οθόνης σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τη μουσική που ακούτε, ένα εστιατόριο που ερευνάτε, μια ταινία που θέλετε να δείτε και πολλά άλλα. Αφού ενεργοποιήσετε την επιλογή Now on Tap, μπορείτε να την αποκτήσετε πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί Home και, στη συνέχεια, πατώντας το κουμπί share για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ένα μενού που προσφέρει όλες τις επιλογές κοινής χρήσης.

Τέλος, εάν χρειάζεστε πληροφορίες σχετικά με οποιαδήποτε από τις εφαρμογές σας, όπως πόσο αποθηκευτικό χώρο χρησιμοποιεί, πόσα δεδομένα καταναλώνει, ρυθμίσεις ειδοποιήσεων και άλλα, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε. Αντί να μπαίνετε στις ρυθμίσεις, να επιλέγετε εφαρμογές και, στη συνέχεια, να κάνετε κύλιση σε μια μακρά λίστα, μπορείτε να μεταβείτε στο συρτάρι της εφαρμογής, να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο ένα εικονίδιο της εφαρμογής και, στη συνέχεια, να το σύρετε μέχρι το κουμπί Πληροφορίες εφαρμογής στο επάνω μέρος της οθόνης. Αυτό σας φέρνει απευθείας στη σελίδα ρυθμίσεων εφαρμογών. Από εδώ, μπορείτε επίσης να το μετακινήσετε σε ένα κουμπί επεξεργασίας, για να αλλάξετε την ετικέτα της εφαρμογής και την ομάδα της.

Τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα

Τα widgets είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά που προσφέρει το Android. Δεν μπορείτε να δημιουργείτε μόνο widget εφαρμογών, αλλά και επαφές widget για τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Πιέστε παρατεταμένα την αρχική οθόνη, επιλέξτε widgets και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα επαφών. Εκεί μπορείτε να προσθέσετε γραφικά στοιχεία για την κλήση και την ανταλλαγή μηνυμάτων οποιασδήποτε επαφής στη συσκευή σας. Ομορφη!

Οι εισερχόμενες κλήσεις συχνά έρχονται σε δυσάρεστες ώρες. Οι γρήγορες απαντήσεις σάς επιτρέπουν να ορίσετε κονσέρβες μηνυμάτων κειμένου όπως "δεν μπορεί να μιλήσει τώρα" ή "να σας καλέσει πίσω σε μια ώρα", που μπορείτε να στείλετε για να αποφύγετε ένα ατελείωτο παιχνίδι ετικέτας τηλεφώνου. Τα τηλέφωνα που εκτελούν Lollipop μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν τη συσκευή πραγματοποιώντας τις ρυθμίσεις της εφαρμογής Dialer και επιλέγοντας Γρήγορες απαντήσεις. Εκεί, μπορείτε να δημιουργήσετε ή να επεξεργαστείτε τα μηνύματα γρήγορης ανταπόκρισης, αλλά μπορείτε να έχετε μόνο τέσσερα τη φορά.

Αυτή η λειτουργία έχει διαφορετικό όνομα εάν εκτελείτε το Marshmallow: μηνύματα απόρριψης κλήσεων. Μπορεί να βρεθεί στο πλαίσιο Κλείδωμα κλήσεων στις ρυθμίσεις του Κλήση. Υπάρχουν πέντε προεπιλεγμένα μηνύματα, όπως "Είμαι σε μια συνάντηση", οδηγώ και είμαι στην κινηματογραφική αίθουσα. Διαγράφετε οποιοδήποτε από αυτά και προσθέστε το δικό σας. δεν φαίνεται να υπάρχει όριο για το πόσα μπορείτε να έχετε ταυτόχρονα.

Όταν λάβετε μια εισερχόμενη κλήση, θα δείτε μια επιλογή απάντησης με κείμενο. Σύρετε αυτή την επιλογή, επιλέξτε το κείμενό σας και πατήστε την αποστολή.

Όταν έγραψα για τις δυνατότητες προσβασιμότητας του Android , ανακάλυψα ότι μπορείτε να επιλέξετε να τερματίσετε τις τηλεφωνικές κλήσεις πιέζοντας το κουμπί τροφοδοσίας. Μου αρέσει αυτό γιατί μερικές φορές δυσκολεύομαι να "κρέμεται" όταν χρησιμοποιώ την οθόνη αφής (μερικές φορές η επιλογή τελικής κλήσης εξαφανίζεται.) Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να απαντάτε σε κλήσεις χρησιμοποιώντας το κουμπί home. Ρυθμίστε αυτές τις επιλογές στις ρυθμίσεις κλήσης τηλεφώνου κάτω από την απάντηση και τον τερματισμό κλήσεων.

Εντάξει εντολές Google και φωνής

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εντολή "ΟΚ, Google" σε οποιαδήποτε οθόνη, μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις της εφαρμογής αναζήτησης Google και επιλέγοντας φωνή, ανίχνευση "OK Google" και "από οποιαδήποτε οθόνη". Αυτό σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την προαναφερόμενη επιλογή αξιόπιστης φωνής στο Google Smart Lock. Χρησιμοποιήστε το για να στοιχηματίσετε τα στοιχήματα: το πόσος ο Όσκαρ έχει κερδίσει η "ηθοποιός"; Ζητήστε απλές ερωτήσεις "πότε είναι το επόμενο παιχνίδι Mets;" ή ακόμα καλύτερα "πότε είναι το επόμενο παιχνίδι στο σπίτι για το Mets;"

Φυσικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φωνητικές εντολές για να κάνετε τα πράγματα, όπως γραπτά μηνύματα σε φίλους, ρύθμιση μιας υπενθύμισης ή ραντεβού, πραγματοποίηση κλήσης ή εκτόξευση των Χαρτών Google για να λάβετε οδηγίες. Αυτό είναι μεγάλο όταν χρειάζεστε μια λύση hands-free ενώ οδηγείτε, αλλά είναι επίσης βολικό όταν απλά δεν αισθάνεστε σαν να πληκτρολογείτε.