Απενεργοποιήστε τα διασκεδαστικά διαστήματα στους πίνακες HTML

Εάν χρησιμοποιείτε πίνακες για τη διάταξη σελίδας - ένα όχι όχι στο XHTML , είναι πιθανό ότι θα αντιμετωπίσετε την ανόητη προσθήκη επιπλέον χώρου στις διατάξεις σας. Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να ελέγξετε τον ορισμό του πίνακα HTML και τις ιδιαιτερότητες κάποιου φύλλου καθορισμού στυλ.

Ορισμός πίνακα HTML

Η ετικέτα HTML για πίνακες από προεπιλογή δεν ελέγχει για ορισμένες απαιτήσεις απόστασης. Επαληθεύστε τρία πράγματα σχετικά με την ετικέτα πίνακα μέσα στο έγγραφο HTML:

  1. Έχει ο πίνακας σας το χαρακτηριστικό cellpadding που έχει οριστεί σε 0;
    1. cellpadding = "0"
  2. Ο πίνακας σας έχει το χαρακτηριστικό cellspacing που έχει οριστεί σε 0;
    1. cellspacing = "0"
  3. Υπάρχουν χώροι πριν ή μετά το περιεχόμενό σας και τις ετικέτες του πίνακα;

Ο αριθμός 3 είναι ο kicker. Πολλοί συντάκτες HTML θέλουν να έχουν όλο τον κώδικα σε απόσταση, ώστε να είναι εύκολο να το διαβάσετε. Όμως, πολλοί φυλλομετρητές ερμηνεύουν αυτές τις καρτέλες, τα διαστήματα και τις μεταφορές, καθώς επιθυμείτε επιπλέον χώρο μέσα στα τραπέζια σας. Απαλλαγείτε από τα κενά που περικλείουν τις ετικέτες σας και θα έχετε πιο τραπέζια τραπέζια.

Φύλλα στυλ

Ωστόσο, ενδέχεται να μην είναι το HTML που είναι εκτός λειτουργίας. Τα σελιδοποιημένα φύλλα στυλ ελέγχουν ορισμένα χαρακτηριστικά εμφάνισης των πινάκων και ανάλογα με τη σελίδα, μπορεί να έχετε ή να μην έχετε προσθέσει σκόπιμα CSS ειδικά για το τραπέζι.

Σάρωση του κυβερνητικού αρχείου CSS για οποιεσδήποτε από τις παρακάτω τιμές μέσα στον πίνακα, th ή td ιδιότητες και να προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες:

Εναλλακτικές λύσεις

Παρόλο που εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε πίνακες HTML, το πρότυπο είναι καθιερωμένο και υποστηρίζεται παγκοσμίως από τους σύγχρονους φυλλομετρητές-ο πιο σύγχρονος σχεδιασμός ανταποκρινόμενου Web χρησιμοποιεί επικαλυπτικά φύλλα στυλ για να τοποθετήσει στοιχεία σε μια σελίδα. Οι πίνακες εξακολουθούν να έχουν νόημα για τον αρχικό προορισμό τους να εμφανίζουν πίνακες δεδομένων, αλλά για την οργάνωση της διάταξης και του περιεχομένου μιας σελίδας, είστε πολύ καλύτερα χρησιμοποιώντας τη διάταξη CSS.