Πώς να κάνετε επανεκκίνηση κάθε κατεψυγμένου iPod

Επανεκκινήστε το iPod Mini, το βίντεο iPod, το κλασικό iPod, τη φωτογραφία iPod και πολλά άλλα

Είναι απογοητευτικό όταν το iPod σας κολλήσει και σταματήσει να ανταποκρίνεται στα κλικ σας. Μπορεί να ανησυχείτε ότι είναι σπασμένο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα. Έχουμε δει όλους τους υπολογιστές να παγώσουν και να ξέρουν ότι η επανεκκίνηση τους συνήθως διορθώνει το πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει για ένα iPod.

Αλλά πώς μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση ενός iPod; Αν έχετε κάποιο iPod από την αρχική σειρά - που περιλαμβάνει το iPod Photo και Video και τελειώνει με το iPod Classic - η απάντηση είναι στις παρακάτω οδηγίες.

Πώς να επαναφέρετε το iPod Classic

Εάν το iPod Classic δεν ανταποκρίνεται στα κλικ, πιθανώς δεν είναι νεκρό. πιθανότατα, είναι παγωμένο. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση του iPod Classic:

  1. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης κράτησης του iPod σας δεν είναι ενεργοποιημένος. Αυτό είναι κρίσιμο, δεδομένου ότι το κουμπί αυτό μπορεί να κάνει το iPod να φαίνεται παγωμένο όταν δεν είναι. Το κουμπί αναμονής είναι ο μικρός διακόπτης στην επάνω αριστερή γωνία του βίντεο iPod που "κλειδώνει" τα κουμπιά του iPod. Εάν είναι ενεργοποιημένο, θα δείτε μια μικρή πορτοκαλί περιοχή στην κορυφή του βίντεο iPod και ένα εικονίδιο κλειδώματος στην οθόνη του iPod. Εάν δείτε καθένα από αυτά, μετακινήστε το διακόπτη προς τα πίσω και δείτε εάν αυτό διορθώνει το πρόβλημα. Αν δεν συμβαίνει, συνεχίστε με αυτά τα βήματα.
  2. Πατήστε ταυτόχρονα το Μενού και τα κεντρικά κουμπιά.
  3. Κρατήστε τα κουμπιά αυτά για 6-8 δευτερόλεπτα ή μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple στην οθόνη.
  4. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να αφήσετε τα κουμπιά. Το Classic είναι επανεκκίνηση.
  5. Εάν το iPod εξακολουθεί να μην είναι παγωμένο, μπορεί να χρειαστεί να κρατήσετε ξανά τα κουμπιά.
  6. Αν εξακολουθεί να μην λειτουργεί, βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία του iPod έχει φορτίο συνδέοντας το iPod με πηγή ενέργειας ή υπολογιστή. Μόλις η μπαταρία φορτιστεί για λίγο, δοκιμάστε ξανά. Αν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση του iPod, υπάρχει πιθανό πρόβλημα υλικού το οποίο χρειάζεται να επιδιορθώσει κάποιος επισκευαστής. Σκεφθείτε να κλείσετε ραντεβού στο Apple Store . Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι από το 2015, όλα τα μοντέλα με κουμπιά του iPod δεν είναι κατάλληλα για επισκευή υλικού από την Apple.

Επαναφορά ή επανεκκίνηση βίντεο iPod

Εάν το iPod Video δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να το επανεκκινήσετε χρησιμοποιώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Δοκιμάστε το διακόπτη κράτησης, όπως περιγράφεται παραπάνω. Εάν ο διακόπτης κράτησης δεν ήταν το πρόβλημα, συνεχίστε με αυτά τα βήματα.
  2. Στη συνέχεια, μετακινήστε το διακόπτη κράτησης στη θέση ενεργοποίησης και, στη συνέχεια, μετακινήστε το προς τα πίσω.
  3. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Μενού στο κουμπί και το κεντρικό κουμπί ταυτόχρονα.
  4. Κρατάμε για 6-10 δευτερόλεπτα. Αυτό θα πρέπει να επανεκκινήσει το βίντεο iPod. Θα γνωρίζετε ότι το iPod επανεκκινείται όταν αλλάξει η οθόνη και εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.
  5. Αν αυτό δεν λειτουργεί αρχικά, προσπαθήστε να επαναλάβετε τα βήματα.
  6. Εάν η επανάληψη των βημάτων δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να συνδέσετε το iPod σε μια πηγή ρεύματος και αφήστε το να φορτιστεί. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τα βήματα.

Πώς να επαναφέρετε ένα iPod, iPod Mini ή φωτογραφία iPod

Αλλά τι γίνεται αν έχετε παγωμένο iPod ή iPod Photo Clickwheel; Μην ανησυχείς. Η επαναφορά ενός παγωμένου iPod Clickwheel είναι αρκετά εύκολη. Δείτε πώς το κάνετε. Αυτές οι οδηγίες δουλεύουν για τον ποδοδιακόπτη iPod και iPod Φωτογραφία / έγχρωμη οθόνη:

  1. Ελέγξτε το διακόπτη αναμονής όπως περιγράφεται παραπάνω. Εάν ο διακόπτης κράτησης δεν ήταν το πρόβλημα, συνεχίστε.
  2. Μετακινήστε το διακόπτη κράτησης στη θέση ενεργοποίησης και, στη συνέχεια, μετακινήστε το προς τα πίσω.
  3. Πατήστε ταυτόχρονα το κουμπί Μενού στο κουμπί ρόμαν και το κεντρικό κουμπί. Κρατήστε τα μαζί για 6-10 δευτερόλεπτα. Αυτό θα πρέπει να επανεκκινήσει το βίντεο iPod. Θα γνωρίζετε ότι το iPod επανεκκινείται όταν αλλάξει η οθόνη και εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.
  4. Εάν αυτό δεν είναι το πρώτο, θα πρέπει να επαναλάβετε τα βήματα.
  5. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, συνδέστε το iPod σε μια πηγή τροφοδοσίας και αφήστε το να φορτιστεί για να βεβαιωθείτε ότι διαθέτει αρκετή ισχύ για να λειτουργήσει σωστά. Περιμένετε περίπου μία ώρα και επαναλάβετε τα βήματα.
  6. Αν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, ενδέχεται να έχετε μεγαλύτερο πρόβλημα και θα πρέπει να εξετάσετε μια επισκευή ή αναβάθμιση.

Πώς να επαναφέρετε ένα Stuck 1ης / 2ης γενιάς iPod

Η επαναφορά ενός κατεψυγμένου iPod πρώτης ή δεύτερης γενιάς πραγματοποιείται ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Μετακινήστε το διακόπτη κράτησης στη θέση ενεργοποίησης και, στη συνέχεια, μετακινήστε το προς τα πίσω.
  2. Πατήστε ταυτόχρονα τα κουμπιά Αναπαραγωγή / Παύση και Μενού στο iPod. Κρατήστε τα μαζί για 6-10 δευτερόλεπτα. Αυτό θα πρέπει να επανεκκινήσει το iPod, το οποίο υποδεικνύεται από την αλλαγή της οθόνης και το λογότυπο της Apple που εμφανίζεται.
  3. Αν αυτό δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να συνδέσετε το iPod σε μια πηγή τροφοδοσίας και αφήστε το να φορτιστεί. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τα βήματα.
  4. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να πιέσετε κάθε κουμπί μόνο με ένα δάκτυλο.
  5. Εάν κανένα από αυτά δεν λειτουργεί, μπορεί να έχετε ένα σοβαρότερο πρόβλημα και πρέπει να επικοινωνήσετε με την Apple .

Επανεκκίνηση άλλων iPods και iPhones

Το iPod σας δεν αναφέρεται παραπάνω; Ακολουθούν άρθρα για την επανεκκίνηση άλλων προϊόντων iPod και iPhone: