Πώς να κάνετε κλήσεις Wi-Fi στο iPhone σας

Η λειτουργία κλήσης Wi-Fi του iPhone λύει ένα πραγματικά ενοχλητικό πρόβλημα: είναι σε ένα σημείο όπου το σήμα κυψελοειδούς τηλεφώνου είναι τόσο αδύναμο που το τηλέφωνό σας καλεί είτε να πέσει συνεχώς είτε να μην λειτουργήσει καθόλου. Όταν χρησιμοποιείτε την κλήση Wi-Fi, δεν έχει σημασία πόσα μπαρ έχετε. Όσο υπάρχει κοντινό δίκτυο Wi-Fi, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πραγματοποιήσετε τις κλήσεις σας.

Τι είναι η κλήση Wi-Fi;

Η κλήση Wi-Fi είναι μια λειτουργία του iOS 8 και άνω που επιτρέπει την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων χρησιμοποιώντας δίκτυα Wi-Fi αντί για τα παραδοσιακά δίκτυα τηλεφωνικών εταιρειών. Κανονικά, οι τηλεφωνικές κλήσεις τοποθετούνται μέσω των δικτύων 3G ή 4G στα οποία συνδέονται τα τηλέφωνά μας. Ωστόσο, η κλήση Wi-Fi επιτρέπει στις κλήσεις να λειτουργούν όπως Voice Over IP (VoIP) , η οποία αντιμετωπίζει μια φωνητική κλήση όπως οποιαδήποτε άλλα δεδομένα που μπορούν να σταλούν μέσω ενός δικτύου υπολογιστών.

Η κλήση Wi-Fi είναι πιο χρήσιμη για ανθρώπους σε αγροτικές τοποθεσίες ή για κτίρια κατασκευασμένα από ορισμένα υλικά που δεν λαμβάνουν καλή υποδοχή 3G / 4G στα σπίτια ή τις επιχειρήσεις τους. Σε αυτά τα μέρη, η καλύτερη λήψη είναι αδύνατη έως ότου οι εταιρείες τηλεφώνου εγκαταστήσουν νέους κυκλικούς πύργους κοντά (που μπορεί να αποφασίσουν να μην κάνουν). Χωρίς αυτούς τους πύργους, οι επιλογές των πελατών είναι είτε να αλλάξουν τηλεφωνικές εταιρείες είτε να πάνε χωρίς υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας σε αυτές τις σημαντικές τοποθεσίες.

Αυτή η λειτουργία λύνει αυτό το πρόβλημα. Βασιζόμενοι σε Wi-Fi, ένα συμβατό τηλέφωνο μπορεί να πραγματοποιεί και να λαμβάνει κλήσεις οπουδήποτε υπάρχει σήμα Wi-Fi. Αυτό παρέχει τηλεφωνική υπηρεσία σε μέρη όπου δεν ήταν καθόλου διαθέσιμο, καθώς και βελτιωμένη εξυπηρέτηση σε σημεία όπου η κάλυψη είναι απίθανο.

Απαιτήσεις κλήσης Wi-Fi

Για να χρησιμοποιήσετε την κλήση Wi-Fi στο iPhone, πρέπει να έχετε:

Πώς να ενεργοποιήσετε την κλήση Wi-Fi

Το Wi-Fi Calling είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή στα iPhones, οπότε θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε για να το χρησιμοποιήσετε. Δείτε πώς:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Cellular (σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS, πατήστε Τηλέφωνο ).
  3. Αγγίξτε την κλήση Wi-Fi .
  4. Μετακινήστε την κλήση Wi-Fi σε αυτό το ρυθμιστικό iPhone στο On / green.
  5. Ακολουθήστε τις προτροπές στην οθόνη για να προσθέσετε τη φυσική σας θέση. Χρησιμοποιείται έτσι ώστε οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να μπορούν να σας εντοπίσουν αν καλέσετε το 911.
  6. Με αυτό το ολοκληρωμένο, το Wi-Fi Calling είναι ενεργοποιημένο και έτοιμο για χρήση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την κλήση Wi-Fi του iPhone

Όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, η χρήση της είναι πολύ εύκολη:

  1. Συνδεθείτε σε δίκτυο Wi-Fi .
  2. Κοιτάξτε στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του iPhone σας. Αν είστε συνδεδεμένοι στο Wi-Fi και η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, θα διαβάσει το AT & T Wi-Fi , Sprint Wi-Fi , T-Mobile Wi-Fi κ.λπ.
  3. Κάντε μια κλήση όπως θα κάνατε κανονικά.

Πώς να διορθώσετε προβλήματα με κλήσεις μέσω Wi-Fi

Η ενεργοποίηση και η χρήση της κλήσης Wi-Fi είναι αρκετά εύκολη, αλλά μερικές φορές υπάρχουν προβλήματα με αυτήν. Δείτε πώς μπορείτε να λύσετε μερικά από τα πιο κοινά: