Τηλέφωνα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με VoIP

Το VoIP σας επιτρέπει να κάνετε τηλεφωνήματα με διαφορετικό τρόπο, με πολλά πλεονεκτήματα. Αλλά χρειάζεστε ακόμα ένα τηλέφωνο, καθώς το τηλέφωνο είναι το πλησιέστερο στον άνθρωπο. Περιλαμβάνει τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο για τη φωνή και είναι η κύρια διεπαφή μεταξύ του χρήστη και της τεχνολογίας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι τηλεφώνων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με VoIP :

Τα υπάρχοντα τηλέφωνά σας

Μπορεί να έχετε ήδη επενδύσει πολλά χρήματα στα υπάρχοντα τηλέφωνα που χρησιμοποιείτε. PSTN / POTS . Μπορείτε ακόμα να τα χρησιμοποιήσετε για VoIP αν έχετε εξοπλισμό ATA (αναλογικό τηλεφωνικό προσαρμογέα). Η βασική αρχή είναι ότι ο προσαρμογέας επιτρέπει στο τηλέφωνό σας να λειτουργεί με τεχνολογία VoIP, η οποία απλά χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για τη μετάδοση των φωνητικών δεδομένων σε ψηφιακά πακέτα. Από πού παίρνετε ένα ATA; Όταν εγγραφείτε για μια υπηρεσία VoIP στο σπίτι ή στο γραφείο, κανονικά παρέχεται ένα ATA, το οποίο συνήθως καλούν έναν προσαρμογέα. Σε άλλες διαμορφώσεις, μπορεί να μην χρειάζεστε μία, όπως βλέπουμε παρακάτω.

IP Phones

Τα καλύτερα τηλέφωνα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με VoIP είναι τα τηλέφωνα IP , που ονομάζονται επίσης τηλέφωνα SIP. Αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να χρησιμοποιούνται για VoIP, και έχουν χαρακτηριστικά και λειτουργίες που άλλα συμβατικά τηλέφωνα δεν έχουν. Ένα τηλέφωνο IP περιλαμβάνει τη λειτουργία ενός απλού τηλεφώνου καθώς και ενός τηλεφωνικού προσαρμογέα. Περιλαμβάνεται μια λίστα με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που καθιστούν την επικοινωνία σας πιο εξελιγμένη και αποδοτική.

Softphones

Ένα softphone είναι ένα τηλέφωνο που δεν είναι φυσικά ένα. Πρόκειται για ένα κομμάτι λογισμικού εγκατεστημένο σε έναν υπολογιστή ή σε οποιαδήποτε συσκευή. Η διεπαφή του περιλαμβάνει ένα πληκτρολόγιο, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καλέσετε αριθμούς. Αντικαθιστά το φυσικό σας τηλέφωνο και συχνά δεν χρειάζεται προσαρμογέα για να λειτουργήσει, καθώς είναι ήδη σχεδιασμένο για χρήση με το Internet. Παραδείγματα softphones είναι τα X-Lite, Bria και Ekiga. Το λογισμικό επικοινωνίας, όπως το Skype, έχει επίσης ενσωματωμένο softphones στη διασύνδεσή τους.

Τα Softphones μπορούν επίσης να διαμορφωθούν με χρήση λογαριασμών SIP. Το SIP είναι πιο τεχνικό και δεν είναι φανταστικό από τον κοινό χρήστη, αλλά έχει αξία. Ακολουθεί μια επεξήγηση σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης του softphone σας ώστε να λειτουργεί με το SIP.

IP Συσκευές

Ένα ακουστικό IP είναι ένας άλλος τύπος τηλεφώνου για VoIP. Δεν είναι ανεξάρτητο, με την έννοια ότι είναι έτοιμο για σύνδεση με υπολογιστή, για χρήση με ένα μαλακό τηλέφωνο . Ένα ακουστικό IP μοιάζει με ένα φορητό τηλέφωνο και είναι εξοπλισμένο με ένα καλώδιο USB για σύνδεση με υπολογιστή. Είχε ένα πληκτρολόγιο για την κλήση αριθμών. IP ακουστικά είναι επίσης αρκετά ακριβό και απαιτούν κάποια ρύθμιση για να λειτουργήσει.

Smartphones και Tablet PC

Σχεδόν όλες οι εφαρμογές VoIP που εγκαθιστάτε σε smartphones και tablet PC έχουν ενσωματωμένα προγράμματα softphones με πληκτρολόγιο για να συνθέτουν αριθμούς. Το Android και το iOS είναι οι δύο πλατφόρμες που έχουν περισσότερες εφαρμογές VoIP, αλλά υπάρχει αρκετός αριθμός αυτών των εφαρμογών σε άλλες πλατφόρμες όπως το BlackBerry και το Windows Phone. Για παράδειγμα, το WhatsApp, το Facebook Messenger, το Skype και πολλοί άλλοι έχουν εκδόσεις των εφαρμογών τους για κάθε μία από αυτές τις πλατφόρμες.